Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.06.2017.
13:34
Vestionline, KK Partizan A

Peković "digao sidro": Partizan ostao bez predsednika

Predsednik KK Partizan NIS, Nikola Peković, podneo je u sredu, 14. juna 2017. godine ostavku na funkciju prvog čoveka kluba. Tekst ostavke prenosimo u celosti:

M. Todorović
Posle dve godine bez trofeja Peković je odlučio da napusti Partizan

- Poštovani saradnici, prijatelji, navijači Partizana,

Nakon bezmalo dve godine koje sam proveo na mestu predsednika KK Partizan, odlučio sam da se povučem sa te funkcije. Kada je u jesen 2015. godine klub bio u situaciji koja je poznata svima, prihvatio sam se odgovornosti i došao sa čvrstom željom da iznova postavimo temelje Partizana koji bi vremenom ponovo postao onakav kakvim ga Evropa pamti – moćan! Zadatak nije bio nimalo lak, ali se tog izazova nisam bojao, već sam rešio da problemima pogledam u oči i sa njima se suočim. Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona evra duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno, postepeno, smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama unazad. Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo sa konsolidacijom kluba koja podrazumeva puno odricanja i  rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u delo.

Za manje od dve godine, dug je smanjen za blizu dva miliona evra, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana. Za ovakav finansijski rezultat, veliku zahvalnost dugujem sponzorima Partizana, kao i Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži.

Takođe, ovim putem želim da iskažem zahvalnost svima u KK Partizan na ogromnoj energiji i naporima koje su učinili da klub funkcioniše i nastavi putem oporavka.

Ipak, svestan da da zbog ličnih obaveza, u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se 100% posveti klubu.

Sa moje strane, ja ću nastaviti da pomažem klub koliko budem mogao i koliko svom nasledniku na mestu predsednika budem potreban. Partizan je kuća svih Partizanovaca i samo zajedno ga možemo oporaviti i vratiti na vrh, mesto koje mu po mnogo čemu pripada."

Sportski pozdrav,

Nikola Peković

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online