Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.02.2017.
17:24
Vestionline, blic.rs A

Napadnuti "grobari" otkrivaju kroz kakav su pakao prošli u Zagrebu

Košarkaši Partizana imali su podršku nekoliko desetina navijača u Zagrebu na meču ABA lige protiv Cedevite. Tokom susreta, koji je domaćin rešio u svoju korist 79:67, sve je proteklo u fer atmosferi, ali je pakao nastao po završetku meča, kada su huligani Dinama "Bed blu bojsi" napali pristalice crno-belih.

abaliga.com/kk Partizan NIS
Foto: Ilustracija

- Stalno putujemo na utakmice Partizana, nebitno gde igra, a ovako nešto nismo doživeli. Bili smo na glavnoj tribini, među običnom publikom i nismo se ničim isticali, niti smo provocirali bilo koga. Međutim, verovatno su nas prepoznali po govoru, u jednom trenutku u našu blizinu došlo je nekoliko osoba i odmah smo primetili da nas popreko gledaju i da se spremaju za neki incident. Po završetku utakmice uputili smo se prema najbližem izlazu i otišli u kafić u sklopu dvorane, nadajući se da će se huligani ohladiti i da će nas ostaviti na miru. Petnaestak minuta posle toga, kada smo mislili da je opasnost prošla, u kafić je utrčalo pet, šest huligana, jedan mi je prišao, pitao me da li sam Srbin i ne sačekavši odgovor počeo da me udara - kaže jedan od napadnutih navijača Partizana za blic.rs.

On kaže da je onda usledio pakao.

- Letele su kamenice, flaše i krigle, a videli smo da je van lokala bilo još 15 huligana. U našu odbranu stali su obezbeđenje, članovi uprave i neki košarkaši Cedevite, koji su takođe došli u isti kafić. Ubrzo su se pojavili i policajci. Da nije bilo njihove reakcije, ko zna šta bi nam se desilo i kakve bi posledice bile. Neizmerno smo im zahvalni što su nas spasli masakra i linča. Našem drugu koji je zadobio posekotinu lekar Cedevite je pružio pomoć, a uskoro se pojavila i hitna koja ga je odvezla. Kući smo se vratili tek u pet sati ujutro, jer smo ostali kako bismo davali izjave policiji, koja je napravila zapisnik, a morali smo da sačekamo da se prijatelju pruži pomoć u hitnoj.

Napadnuti navijači Partizana dobili su poziv da budu gosti na jednoj od sledećih utakmica zagrebačkog kluba.

- Košarkaši Cedevite su nas onako uplašene smirivali, svaka im čast kao sportistima i velikim ljudima. Pozvali su nas da budemo gosti na nekoj od njihovih sledećih utakmica. Sigurno ćemo nastaviti da idemo da posmatramo Partizan, a nadam se da se ovako nešto neće ponoviti - rekao je ovaj navijači Partizana.

I prethodnih sezona bilo je incidenata kada su navijači Crvene zvezde bodrili svoje pulene u "Domu sportova" u Zagrbu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online