Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.01.2017.
07:58
A. Milosavljević - Vestionline A

Zvezda demantovala "stručnjake", sada se postavljaju druga pitanja

Novi format Evrolige uoči početka doneo je mnoga pitanja, pošto su se svi timovi susreli sa nečim što im je bilo novo, sa nečim što je zaličilo na NBA ligu sa nedeljama u kojima će igrati i po tri meča za sedam dana ili četiri za osam.

Tanjug
Svi zajedno do pobede, Zvezda je tim

Nama na ovim prostorima najinteresantnije je bilo kako će se srpski šampion, koji je kao osvajač ABA lige izborio pozivnicu za elitu, snaći u borbi sa evropskim aždajama. Prva pretpostavka većine bila je da crveno-beli neće moći da pariraju klubovima koji raspolažu sa daleko više novca za kvalitetne igrače. Prognoziralo im se 15. ili 16. Mesto, uz negativan odnos pobeda i poraza.

Među pesimistima, pre svega zbog nekompletnog sastava na početku sezone, bio je i autor ovog teksta koji je prognozirao 10 do 12 pobeda izabranicima Dejana Radonjića i sada se posipa pepelom zbog svojih pretpostavki i kalkuliše koliko je još trijumfa potrebno kako bi najpre izborili plej-of, a potom ako je moguće i prednost domaćeg terena u doigravanju.

Posle 20 kola srpski prvak ima tri petine pobeda i pretpostavka je da će još četiri trijumfa biti dovoljna za plasman među osam najboljih, ali apetiti su porasli pa sada navijači već računaju da li je izvodljivo da Zvezda izbaci nekog od favorita (CSKA, Real, Olimpijakos i Fener) sa prve četiri pozicije.

Za takav podvig i prednost igranja pred punom Arenom u četvrtfinalu neophodno je da tim nastavi pobedničku seriju i da uz svih pet pobeda u Beogradu u preostalih pet utakmica upiše još neki trijumf na gostovanjima.

Preostali mečevi:

Anadolu Efes (Beograd, 3. februar)

CSKA Moskva (Moskva, 9. februar)

Galatasaraj (Beograd, 23. februar)

Brose Bamberg (Beograd, 2. mart)

Real Madrid (Madrid, 10. mart)

Emporio Armani (Milano, 16. mart)

Olimpijakos (Beograd, 22. mart)

Barselona (Barselona, 24. mart)

Uniks Kazanj (Beograd, 31. mart)

Darušafaka (Istanbul, 7. april)

Ono što je u ovom trenutku najvažnije za tim i trenera Dejana Radonjića da svi ostanu zdravi jer Zvezda trenutno radi kao sat i svaki igrač je važan šraf u toj mašineriji, pa čak i onaj 12. u rotaciji. Ako povrede zaobiđu Mali Kalemegdan čini se u ovom trenutku da je samo nebo granica za ovaj tim, koji je u sezoni koja je tek na polovini dokazao da može da pobeđuje i u gostima timove koji pred meč važe za apsolutne favorite.

Bez obzira na to koliko u klubu govorili da nisu iznenađeni odlilčnim rezultatima tima i da je sve ovo bilo planirano čini se da je tim sokckan i proigrao je pre roka pošto je plasman na Fajnal-for bio “pikiran” za sledeću godinu, kada će biti održan u srpskoj prestonici.

Ono što će biti vrlo težak zadatak za upravu kluba, ako se ove godine ne desi senzacija pa Zvezda poput Lestera dođe do samog vrha, je da sačuva veći deo tima za sledeću sezonu. Tu pre svega mislim na trenera Dejana Radonjića i plejmejkera Stefana Jovića, ali i na Simonovića, Dženkinsa, Dangubića, Gudurića, Kuzmića, Mitrovića, a ako je moguće i stranaca koji su po ukusu trenera.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online