Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.01.2017.
16:35
Vestionline, KK Crvena zvezda A

Čović odgovorio Obradoviću

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović na zvaničnom sajtu kluba objavio je odgovor Željjku Obradoviću povodom optužbi trenera Fenerbahčea da su ga tokom evroligaške utakmice navijači domaćeg kluba orkestrirano vređali, a da ga niko iz uprave domaćina nije zaštitio.

kkcrvenazvezda.rs
Predsednik KK Crvena zvezda razjasnio neprijatnu situaciju

Obradović je na kraju svog obraćanja na konferenciji medije dodao da je verovao da u Crvenoj zvezdi ima prijatelje, ali da od tog momenta to više nije slučaj.

Čović je u svom obraćanju objasnio da je razgovarao telefonom sa trofejnim stručnjakom i da su svi sporni detalji razjašnjeni i da neće uticati na buduće odnose dva kluba.

Evo šta je tačno rekao Nebojša Čović:

- KK Crvena zvezda mts je isuviše veliki klub, a gospodin Željko Obradović, isuviše veliki trener, najveći u Evropi, da bi utakmica koja je odigrana u četvrtak uveče u Beogradu, ostala upamćena i bila u senci izjava o navodnim „orkestriranim" uvredama sa tribina, na račun našeg trofejnog trenera.

Utakmice KK Crvena zvezda mts u Evroligi, ne samo ove sezone, odlikuje atmosfera koju svi karakterišu kao najbučniju i najvatreniju u celoj Evropi. I time se ponosimo. Ono čime se takođe ponosimo je činjenica da nikada, nismo, niti ćemo, svoje sportske ambicije bazirati na uvredama i vređanjima sa tribina, bilo koga i na bilo kojoj osnovi, što je bilo svojstveno   nekim drugim vremenima i nekim drugim ljudima, kojima je taj model ponašanja nažalost, bio normalan.

Baš zato, dok sam na ovoj poziciji, i predstavljam tako veliki klub, uložiću napor da se takve stvari ne dešavaju nekom drugom, ali ni da bilo ko insinuira da nam takve stvari padaju na pamet, i da su u nekakvoj organizaciji kluba.

Klub je pažljivo pregledao snimak utakmice, i nije nigde našao ni jednu situaciju u kojoj se vređa trener istanbulskog kluba, a posebno na način kako je to na konferenciji za štampu saopšteno. Ukoliko nam i pored svega neko iz medija pusti snimak uvredljivog skandiranja prema Željku Obradoviću unapred izražavam žaljenje zbog toga. Bilo je uvredljivog skandiranja prema našem reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću, što ne podržavam, i smatram ružnim segmentom našeg sporta, i ujedno se zahvaljujem Bogdanu na korektnosti i razumevanju koje je iskazao u svojoj izjavi nakon utakmice.

Fenerbahče nas je do sada stalno pobeđivao u Beogradu, uglavnom ubedljivo i uvek zasluženo. I svaki put smo pružali ruku i čestitali boljem, jer su naš sportski rival. Atmosfera na svim tim prethodnim utakmicama, nije se gotovo u bilo čemu razlikovala od atmosfere koja je viđena u četvrtak. 

Posle konferencije za štampu koju je održao Željko Obradović, razgovarali smo telefonom i u potpunosti razjasnili situaciju, i saglasili se da ista neće uticati na odnose između naša dva kluba, kao i na naše lične prijateljske odnose.Veoma sam zahvalan treneru Obradoviću, sa kojim sam kao Predsednik KSJ sarađivao tokom trofejnih reprezentativnih godina 1996. i 1997, na korektnom razgovoru, razumevanju i čestitkama koje je uputio nakon velike i zaslužene pobede Crvene zvezde nad Fenerbahčeom.

Za Crvenu zvezdu, sve ljude u klubu, navijače, sportsku javnost, najvažniji utisak i sećanje na ovaj meč sigurno je, da smo pobedili Fenerbahče u jednoj izvanrednoj utakmici".

Predsednik KK Crvena zvezda mts
Nebojša Čović

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online