Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.01.2017.
19:09
Vestionline, Sport klub A

Bogdanović: Znamo kako Zvezda igra, ali iznenađenje je moguće

Košarkaši Fenerbahčea u meču 17. kola Evrolige u četvrtak gostuju Crvenoj zvezdi u Beogradu, a uoči tog meča svoja zapažanja izneo je srpski reprezentativac i bek turskog kluba Bogdan Bogdanović.

M. Todorović
Ponovo u Beogradu, ponovo u duelu sa velikim rivalima

- Vraćamo se u Beograd gde igramo protiv Crvene zvezde. Kažem 'vraćamo se' jer su neki od nas iz Srbije, a neki su i živeli u Beogradu. To će biti poseban dan za nas. Prošle godine smo igrali 8. januara, što je odmah posle 'srpskog Božića', a ove godine igramo dan pre srpske Nove godine, koja je u petak. Za nas je to specijalan dan, i dobar momenat da igramo protiv njih. Zvezda je u sjajnoj formi, boriće se za plej-of, a navijači su spremni da im pomognu u tome. Srpski navijači su sjajni, neverovatni. Oni prate klub i kada igra očajno, ali kada igra dobro podržavaju ga još više - počeo je svoju priču Bogdanović u blogu koji je napisao za sajt Evrolige.

Bogdanović, kao nekadašnji košarkaš Partizana, osvrnuo se i na uvek zanimljivu temu velikog rivalstva sa crveno-belima i kako to on i saigrači rešavaju u Fenerbahčeu.

- Mnogi od nas su živeli u Beogradu, a Jan Veseli ima i devojku koja je Srpkinja, i zbog koje je s vremena na vreme tamo. Pero Antić je nekada igrao u Beogradu, a Željko, Kalina i ja boravimo tamo. Naravno, razgovaramo o Zvezdi i Partizanu sve vreme. Moram da kažem da odnos nije 50-50: Ja, Jan Veseli, Željko Obradović i pomoćni trener Vladimir Androić smo 'za Partizan', dok su Pero Antić, Nikola Kalinić i kondicioni trener Predrag Zimonjić na strani Zvezde. Kada naša ekipa pobedi, odmah javljamo drugoj grupi. To je sve normalno, tako je u svakoj zemlji, dobro, mi možda malo preteramo - iskren je srpski košarkaš.

O samoj utakmici, koja je nam programu u četvrtak od 20.45 sati ubojiti bek piše:

- Biće teško protiv Crvene zvezde. Pobedili su nedavno CSKA i Real kao domaćini, i neće nam biti lako. Mnogo puta sam igrao protiv njih, a njihova košarkaška filozofija je agresivna odbrana i pametan napad. Poštuju se međusobno i tačno znaju šta je čija uloga u timu. Ko je zadužen za koji detalj u igri - skokove, odbranu, šuteve, pik end rol, sve. Sve ih dobro znamo, znamo kako igraju, ali ipak mogu da nas iznenade. Marko Simonović ima sjajnu sezonu i igra sa puno samopouzdanja. Šutira bolje nego ikad, pogotovo u ključnim momentima, ali i mi imamo sjajne defanzivce, koji mogu da ga zaustave. Spremni smo za meč, i mislim da je ovo prvi put u sezoni da je ceo tim zdrav. Sezona je bila duga, i već smo u 17. kolu od 30. Ligaški deo će se ipak brzo završiti. To je kratak vremenski period i mi moramo da igramo sve bolje. To je moglo da se vidi i protiv Armanija, pokušavali smo da promenimo neke stvari, što se tiče kretanja lopte i u odbrani. To i ja želim, da treniramo vredno i postajemo bolji tim, jer će od sada svaki meč biti važniji od prethodnog. Ako budemo vredno radili, isplatiće se. U to sam siguran - zaključio je Bogdanović u blogu na sajtu Evrolige. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online