Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.12.2015.
23:00
Vestionline A

EL: Cedevita, Himki i PAO u drugoj fazi, Real lako sa Bajernom

Košarkaši madridskog Reala ubedljivo su slavili na gostovanju Bajernu u Minhenu sa 86:67 u pretposlednjem kolu grupe A Evrolige.

Arhiva
Foto: Ilustracija

Aktuelni šampion Evrope je tako došao do četvrte pobede u elitnom takmičenju i dodatno zakomplikovao borbu za Top16 fazu pred poslednje kolo.

Gustavo Ajon bio je junak trijumfa Reala sa 22 poena, devet skokova, osam ukradenih lopti i četiri asistencije, dok je Serhio Ljulj upisao 18 poena i pet asistencija. Dvocifreni učinak imao je još Trej Tompkins sa 11 poena. 

U timu Bajerna, Kej Si Rivers je imao 22 poena, Deon Tompson je dodao deset poena, a srpski košarkaš Duško Savanović devet poena, osam skokova i jednu asistenciju. 

Posle Fenerbahčea, drugi tim koji je iz grupe A obezbedio mesto u narednoj fazi je Himki, koji je to učinio pobedom na gostovanju Strazburu sa 78:69. Francuski klub se u tom duelu držao sve do samog finiša, ali je zadržao minimalne šanse za Top 16 fazu. 

Aleksej Šved je bio najbolji u pobedničkom timu sa 23 poena i pet skokova, Tajler Hanikat je dodao 15 poena i čak 19 skokova, a Marko Todorović 14 poena i sedam skokova. 

Kod Strazbura, Kajl Vims je imao 14 poena, jedan više od Rodriga Buboa, dok je Vladimir Golubović utakmicu završio sa 12 poena i pet skokova. 

Košarkaši Cedevite obezbedili su mesto u Top 16 fazi iako su u pretposlednjem kolu grupe C na svom terenu poraženi od Armanija sa 85:82.

Pre Cedevite, plasman u Top16 fazu u grupi B obezbedili su Olimpijakos, Anadolu Efes i Laboral Kuća, a čak i da u poslednjem kolu izgubi na gostovanju u Vitoriji, a Armani pobedi Limož, prvak Hrvatske imaće bolju međusobnu razliku od italijanskog kluba. 

Robi Humel je predvodio Armani do trijumfa sa 21 poenom i osam skokova, Džamel Meklin ga je pratio sa 15 poena, dok je Krunoslav Simon upisao 13 poena i sedam asistencija. Bivši košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins utakmicu je završio sa osam poena, tri asistencije i dva skoka. 

Miro Bilan se posebno istakao u timu Cedevite sa 23 poena i šest asistencija, Marko Arapović je dodao 16 poena i sedam skokova, dok je Džejkob Pulen imao 11 poena, sedam asistencija i pet skokova. 

Košarkaši Panatinaikosa ostvarili su najubedljiviju pobedu u devetom kolu Evrolige, pošto su u okviru grupe C deklasirali Zijelonu Goru sa 82:51.

Atinjani su tako ostvarili petu pobedu i obezbedili mesto u Top16 fazi, pa u njihovoj grupi više nedoumica, pošto dalje idu i Lokomotiva, Barselona i Žalgiris, a u Evrokup se sele Zijelona Gora i Karšijaka.

Najbolji u trijumfu Panatinaikosa bio je Nik Kalates sa 18 poena, sedam asistencija i pet skokova, Džejms Gist je dodao 14 poena i šest skokova, a Vladimir Janković deset poena i pet skokova. 

Aleksandar Pavlović je za 12 minuta na terenu imao po dva poena, skoka i asistencije, Ognjen Kuzmić je za isto vreme upisao osam poena i devet skokova, dok je najviše igrao Miroslav Raduljica - 20 minuta i za to vreme je zabeležio šest poena i po tri skoka i asistencije. 

U poraženom timu, koji je u Atinu došao sa desetoricom igrača, Mateuš Ponitka je imao 11 poena i pet skokova. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online