Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.11.2015.
23:12
Vestionline A

EL: Dikson srušio Bajern, Barsa deklasirala Karšijaku, CSKA utišao Tel Aviv

Košarkaši Fenerbahčea ubedljivo su savladali Bajern u Minhenu rezultatom 84:67 u okviru 6. kola Evrolige.

Arhiva
Foto: Ilustracija

Fenerbahče je silovito krenuo i potom rutinski čuvao prednost, a na taj način zadržao je čelo tabele grupe A sa skorom 5-1, ispred Himkija koji ima četiri pobede i dva poraza.

Duel u Minhenu igrači Željka Obradovića rešili su već u prvoj četvrtini koju su dobili rezultatom 30:10 i od tada su samo održavali stečeno vođstvo. Blistao je Bobi Dikson, koji je već u prvom poluvremenu postigao 16 poena, da bi meč završio sa 25, uz četiri skoka i pet asistencija. 

Dikson je pogodio sedam trojki iz 13 pokušaja, a najbolje ga je pratio Điđi Datome sa 17 poena, pet uhvaćenih lopti i šest uspešnih dodavanja. 

Bogdan Bogdanović nije igrao, dok je Nikola Kalinić za nešto više od 31 minuta imao četiri poena i isto toliko asistencija. 

S druge strane, najbolji u timu Svetislava Pešića bio je Nihad Đedović sa 16 poena, a po deset su postigli Kej Si Rivers, Paul Cipser i Tejlor Brajs.

Olimpijakos slavio u Zagrebu

Ekipa Olimpijakosa slavila je u Zagrebu protiv Cedevite u šestom kolu B grupe Evrolige 83:70.

Crveno-beli iz Pireja zabeležili su pet trijumf i ostali su na prvom mestu, dok je hrvatski predstavnik zabeležio treći neuspeh.

Najbolji u gostojućoj ekipi bio je Otelo Hanter sa 19 poena i osam skokova, a najbolje ga je pratio Janis Paparetrou sa tri poena manje i identičnim brojem uhvaćenih lopti. Vangelis Mancaris dodao je 12, Dimitrios Agravanis 11 koševa, dok je Nikola Milutinov za devet minuta na parketu upisao koš, skok i tri ukradene lopte 

S druge strane, u poraženoj ekipi najviše se istakao Džejkob Pulen sa 13 poena i dve asistencije, Džejms Vajt ubacio je poen manje, uz četiri skoka, dok su Luka Babić i Miro Bilan zabeležili po deset poena. 

Ekipa Žalgirisa savladala je Zelenu Goru na domaćem parketu u okviru šestog kola grupe C Evrolige 67:56.

Žalgiris je tokom svih 40 minuta imao prednost, ali su gosti uspevali da drže priključak sve do samog kraja.

Domaćin je poslednju deonicu, koju je obeležio veliki broj promašaja na obe strane (10:7) ušao sa osam poena viška, što mu je bilo dovoljno za važan trijumf. 

Pobednika je predvodio Paulius Jankunas sa 16 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a najveću pomoć imao je u Mantasu Kalnijetisu koji je dodao 13 poena, uz tri skoka i pet asistencija. Dvocifren je bio i Oliver Hanlan sa 11 koševa i osam uhvaćenih lopti, kao i Jan Vujukas sa deset koševa. 

Kod gostiju najbolji je bio Mateuž Ponitka sa 15 poena i sedam skokokva, a jedini raspoležni igrač bio je još Vlad Moldoveanu sa deset koševa i pet uhvaćenih lopti. Dejan Borovnjak završio je duel sa šest poena, pet skokova, tri ukradene i dve asistencije.

 U ostalim mečevima CSKA je savladao Makabi u gostima 88:82, Laboral Kuća je pobedila Armani 94:82, dok je Barselona deklasirala Karšijaku 107:79.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online