Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.11.2015.
20:25 >> 23:02h
Vestionline A

Zvezdina francuska tragedija!

Krah crveno-belih u Francuskoj. Košarkaši Crvene zvezde prokockali su 21 poen razlike i izgubili meč u Strazburu sa 78:75 (19:30, 15:22, 22:12, 22:11) u 6. kolu Evrolige.

Tanjug
U odličnoj formi: Stefan Jović

Bolan poraz Beograđana. Za sedam i po minuta ubacili su 25 poena, pred odlazak na veliki odmor napravili seriju 16:0, a posle polovine igre ubacili deset trojki... Činilo se da je na programu bajka iz Strazbura. Ipak, posle drugog poluvremena bajka se pretvorila u košmar.

Kada se u poslednjoj četvrtini ne postigne koš iz igre, ne može se do trijumfa. Strazbur je 
gospodario pod svojim košem i dozvolio Beograđanima samo četiri pogotka iz igre u drugom delu.

Za to vreme, francuski prvak je na drugoj strani polako ulazio u napadački ritam i na kraju dokusurio Zvezdu, koristeći njene promašaje i odsustvo Stefana Jovića sa terena u završnici zbog pet ličnih grešaka.

Mast je otišla u propast. Kobne su bile greške Marka Gudurića u samom finišu. Imala je Zvezda priliku da na 3,7 sekundi do kraja trojkom ipak dođe do produžetka, ali je Marko Simonović bio neprecizan iz veoma teške pozicije. 

Najbolji u redovima crveno-belih bio je Kvinsi Miler sa 23 ubačena poena, 11 skokova i četiri blokade, ali ga je ispratio jedino Marko Simonović sa 18 poena i četiri skoka. Marko Gudurić dodao je 13 poena i po jednu ukradenu loptu i asistenciju, dok se istakao još jedino Majk Cirbes sa devet poena i četiri skoka. 

S druge strane, u pobedničkoj ekipi najbolji je bio Žeremi Lelu sa 24 poena i osam skokova, ali je ipak junak večeri Rodrig Boboa koji je meč završio sa 17 poena, od kojih je čak 11 ubacio u poslednjih deset minuta. Spomenuti dvojac najveću podršku imao je u Vladimiru Goluboviću koji je upisao 13 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je Luis Kembel zabeležio deset. 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Cirbes koristi oba slobodna bacanja, minut i 12 pre kraja. 40 sekundi do kraja, Radonjić traži tajm aut, posle kojeg će Zvezda da ima napad. Rebić pokušava trojkom, promašuje, Kvinsi Miler se bori za ofanzivni skok i biva fauliran. Lelu promašuje trojku, Zvezda ima četiri sekunde za poslednji napad. Pre toga i tajm-aut, posle kojeg Zvezda kreće ispod svog obruča. Pogodio je samo prvo slobodno bacanje. KRAJ UTAKMICE.
39. minut - Gudurić pogađa oba slobodna bacanja. Zvezda je još u igri. Manje od dva minuta do kraja. Boboa nastavlja da rešeta sa "crte". Zvezda ima napad minut i 38 sekundi pre kraja. Strazbur ima otvoren put ka pobedi! Kembel je ukrao loptu Guduriću, koji ga je faulirao u trku ka svom košu i poklonio mu i dodatno slobodno bacanje. Utisak je da u poslednjem minutu neće biti drame.
38. minut - Strazbur prvi put vodi i ide ka pobedi! Golubović, pa Vims i rezultat jer 73:70! Tajm-aut.
37. minut - Posle Rebića, i Gudurić je bio siguran sa crte. Mini serija srpskog tima 6:0.
35. minut - Miler prekida seriju Francuza (7:0) pogođenim slobodnim bacanjima. Jović potom krade loptu, asistira Štimcu, koji biva fauliran. Promašio je oba penala. Jović je napustio igru zbog pete lične gršeke. Veliki hendikep za Zvezdu. 
33. minut - Boboa pogađa trojku. Strazbur se vratio sa minusa od 21 poena, crveno-beli moraju da što pre reaguju. Radonjić zato traži tajm aut.
32. minut - Strazbur i dalje topi razliku... Sada je pogodio Dupor, Cirbes gubi loptu, a domaćin ima novi napad. Jako težak momenat za Zvezdu. Francuska odbrana deluje granitno jaka - 64:60.
30. minut - Žeremi Lelu pogađa preko ruke Tompsona i daje nadu Strazburu. Boboa potom sa linije za slobodna bacanja smanjuje razliku na deset poena. Podsetimo, maksimalna prednost Zvezde bila je 21 poen. Kraj treće četvrtine - 64:56.
27. minut - Opet Simonović rešava tešku situaciju. I opet trojkom, za 46:62. Jako važni pogoci krila Zvezde u ovoj četvrtini, u kojoj Strazbur igra mnogo bolje nego u prvom poluvremenu.
26. minut - Jako važna trojka Simonovića, za 59:42! Njegova četvrta! Lopta se o obruč odbila na tablu, pa se vratila i ipak prošla kroz cilindar. Žeremi Lelu ubacio je 21 poen za Strazbur.
24. minut - Rajan Tompson je u seriji promašaja i grešaka. Radonjić ga šalje na klupu i uvodi Marka Gudurića. Strazbur nalazi ritam u napadu. Za kratko vreme postigao je osam poena i Radonjić traži minut odmora.
22. minut -  Miler nastavlja gde je stao! Njegovih 20 poena. Cirbes prekida mini seriju domaćina pogotkom sa linije za slobodna bacanja. 
20. minut - Kraj prvog poluvremena. Golubivić je pogodio prvi koš za domaće posle više od četiri minuta. Serija Zvezde bila je 16:0. 52:34 za Zvezdu.
18. minut - Cirbes pogađa iz okreta, Miler zakucava i na asistenciju Jovića postiže 17 poen. Nova maksimalna razlika, koju Jović ubrzo povećava na plus 18, a Tompson na plus 20 - 52:32.
15. minut - Treća trojka Marka Gudurića, deseta Zvezdina! Odmah potom lako polaganje Jovića! Crveno-beli odbili su i ovaj napad Francuza! Tajm aut.
14. minut - Simonović ubacuje novu trojku. Na drugoj strani, Strazbur takođe odgovara trojkom. Opet Lelu. Odmah potom i Gudurić pogađa za tri, njegov drugi pogodak. 
12. minut - Faul Marka Gudurića, faulirao je rivala pri šutu za tri poena. Jeftino primljeni poeni. Egzekutor je bio Lelu. Strazbur je u seriji, a Radonjić zove tajm aut. Ipak, Lelu ponovo pogađa, sada za dva.
10. minut - I Gudurić pogađa trojku. Kakva šuterska četvrtina Zvezde! Ubacila je sedam trojki iz 11 pokušaja! Strazbur u ovim trenucima uglavnom pogađa sa linije za slobodna bacanja. Kraj prve četvrtine 30:19.
8. minut - Opet trojka i opet Simonović! Kakav napad Zvezde na početku utakmice - 25:15.
7. minut - Odmah potom stiže i peta. I opet je Miler strelac! Njegova četvrta. Ovo navijači Crvene zvezde ne pamte.
5. minut - Trojka Simonovića! Četvrta Zvezdina na utakmici.
3. minut - Nastavlja Kvinsi Miler. Sada precizan za dva. Nekoliko stotina pristalica beogradskog kluba je u ovom trenutku u dvorani. Pre toga Mardi Kolins i Rodrig Boboa uspeli su blago da ublaže vođstvo protivnika, ali imperativ ima Zvezda. 
1. minut - Utakmica je počela. Lopta za Zvezdu i odmah trojka Kvinsija Milera. Odmah ide i druga, opet Miler! Posle koša sa penala za domaćina, Miler ponovo cepa mrežicu u šutu za tri. Rapsodija Zvezdinog Amerikanca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online