Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.11.2015.
20:25 >> 23:02h
Vestionline A

Zvezdina francuska tragedija!

Krah crveno-belih u Francuskoj. Košarkaši Crvene zvezde prokockali su 21 poen razlike i izgubili meč u Strazburu sa 78:75 (19:30, 15:22, 22:12, 22:11) u 6. kolu Evrolige.

Tanjug
U odličnoj formi: Stefan Jović

Bolan poraz Beograđana. Za sedam i po minuta ubacili su 25 poena, pred odlazak na veliki odmor napravili seriju 16:0, a posle polovine igre ubacili deset trojki... Činilo se da je na programu bajka iz Strazbura. Ipak, posle drugog poluvremena bajka se pretvorila u košmar.

Kada se u poslednjoj četvrtini ne postigne koš iz igre, ne može se do trijumfa. Strazbur je 
gospodario pod svojim košem i dozvolio Beograđanima samo četiri pogotka iz igre u drugom delu.

Za to vreme, francuski prvak je na drugoj strani polako ulazio u napadački ritam i na kraju dokusurio Zvezdu, koristeći njene promašaje i odsustvo Stefana Jovića sa terena u završnici zbog pet ličnih grešaka.

Mast je otišla u propast. Kobne su bile greške Marka Gudurića u samom finišu. Imala je Zvezda priliku da na 3,7 sekundi do kraja trojkom ipak dođe do produžetka, ali je Marko Simonović bio neprecizan iz veoma teške pozicije. 

Najbolji u redovima crveno-belih bio je Kvinsi Miler sa 23 ubačena poena, 11 skokova i četiri blokade, ali ga je ispratio jedino Marko Simonović sa 18 poena i četiri skoka. Marko Gudurić dodao je 13 poena i po jednu ukradenu loptu i asistenciju, dok se istakao još jedino Majk Cirbes sa devet poena i četiri skoka. 

S druge strane, u pobedničkoj ekipi najbolji je bio Žeremi Lelu sa 24 poena i osam skokova, ali je ipak junak večeri Rodrig Boboa koji je meč završio sa 17 poena, od kojih je čak 11 ubacio u poslednjih deset minuta. Spomenuti dvojac najveću podršku imao je u Vladimiru Goluboviću koji je upisao 13 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je Luis Kembel zabeležio deset. 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Cirbes koristi oba slobodna bacanja, minut i 12 pre kraja. 40 sekundi do kraja, Radonjić traži tajm aut, posle kojeg će Zvezda da ima napad. Rebić pokušava trojkom, promašuje, Kvinsi Miler se bori za ofanzivni skok i biva fauliran. Lelu promašuje trojku, Zvezda ima četiri sekunde za poslednji napad. Pre toga i tajm-aut, posle kojeg Zvezda kreće ispod svog obruča. Pogodio je samo prvo slobodno bacanje. KRAJ UTAKMICE.
39. minut - Gudurić pogađa oba slobodna bacanja. Zvezda je još u igri. Manje od dva minuta do kraja. Boboa nastavlja da rešeta sa "crte". Zvezda ima napad minut i 38 sekundi pre kraja. Strazbur ima otvoren put ka pobedi! Kembel je ukrao loptu Guduriću, koji ga je faulirao u trku ka svom košu i poklonio mu i dodatno slobodno bacanje. Utisak je da u poslednjem minutu neće biti drame.
38. minut - Strazbur prvi put vodi i ide ka pobedi! Golubović, pa Vims i rezultat jer 73:70! Tajm-aut.
37. minut - Posle Rebića, i Gudurić je bio siguran sa crte. Mini serija srpskog tima 6:0.
35. minut - Miler prekida seriju Francuza (7:0) pogođenim slobodnim bacanjima. Jović potom krade loptu, asistira Štimcu, koji biva fauliran. Promašio je oba penala. Jović je napustio igru zbog pete lične gršeke. Veliki hendikep za Zvezdu. 
33. minut - Boboa pogađa trojku. Strazbur se vratio sa minusa od 21 poena, crveno-beli moraju da što pre reaguju. Radonjić zato traži tajm aut.
32. minut - Strazbur i dalje topi razliku... Sada je pogodio Dupor, Cirbes gubi loptu, a domaćin ima novi napad. Jako težak momenat za Zvezdu. Francuska odbrana deluje granitno jaka - 64:60.
30. minut - Žeremi Lelu pogađa preko ruke Tompsona i daje nadu Strazburu. Boboa potom sa linije za slobodna bacanja smanjuje razliku na deset poena. Podsetimo, maksimalna prednost Zvezde bila je 21 poen. Kraj treće četvrtine - 64:56.
27. minut - Opet Simonović rešava tešku situaciju. I opet trojkom, za 46:62. Jako važni pogoci krila Zvezde u ovoj četvrtini, u kojoj Strazbur igra mnogo bolje nego u prvom poluvremenu.
26. minut - Jako važna trojka Simonovića, za 59:42! Njegova četvrta! Lopta se o obruč odbila na tablu, pa se vratila i ipak prošla kroz cilindar. Žeremi Lelu ubacio je 21 poen za Strazbur.
24. minut - Rajan Tompson je u seriji promašaja i grešaka. Radonjić ga šalje na klupu i uvodi Marka Gudurića. Strazbur nalazi ritam u napadu. Za kratko vreme postigao je osam poena i Radonjić traži minut odmora.
22. minut -  Miler nastavlja gde je stao! Njegovih 20 poena. Cirbes prekida mini seriju domaćina pogotkom sa linije za slobodna bacanja. 
20. minut - Kraj prvog poluvremena. Golubivić je pogodio prvi koš za domaće posle više od četiri minuta. Serija Zvezde bila je 16:0. 52:34 za Zvezdu.
18. minut - Cirbes pogađa iz okreta, Miler zakucava i na asistenciju Jovića postiže 17 poen. Nova maksimalna razlika, koju Jović ubrzo povećava na plus 18, a Tompson na plus 20 - 52:32.
15. minut - Treća trojka Marka Gudurića, deseta Zvezdina! Odmah potom lako polaganje Jovića! Crveno-beli odbili su i ovaj napad Francuza! Tajm aut.
14. minut - Simonović ubacuje novu trojku. Na drugoj strani, Strazbur takođe odgovara trojkom. Opet Lelu. Odmah potom i Gudurić pogađa za tri, njegov drugi pogodak. 
12. minut - Faul Marka Gudurića, faulirao je rivala pri šutu za tri poena. Jeftino primljeni poeni. Egzekutor je bio Lelu. Strazbur je u seriji, a Radonjić zove tajm aut. Ipak, Lelu ponovo pogađa, sada za dva.
10. minut - I Gudurić pogađa trojku. Kakva šuterska četvrtina Zvezde! Ubacila je sedam trojki iz 11 pokušaja! Strazbur u ovim trenucima uglavnom pogađa sa linije za slobodna bacanja. Kraj prve četvrtine 30:19.
8. minut - Opet trojka i opet Simonović! Kakav napad Zvezde na početku utakmice - 25:15.
7. minut - Odmah potom stiže i peta. I opet je Miler strelac! Njegova četvrta. Ovo navijači Crvene zvezde ne pamte.
5. minut - Trojka Simonovića! Četvrta Zvezdina na utakmici.
3. minut - Nastavlja Kvinsi Miler. Sada precizan za dva. Nekoliko stotina pristalica beogradskog kluba je u ovom trenutku u dvorani. Pre toga Mardi Kolins i Rodrig Boboa uspeli su blago da ublaže vođstvo protivnika, ali imperativ ima Zvezda. 
1. minut - Utakmica je počela. Lopta za Zvezdu i odmah trojka Kvinsija Milera. Odmah ide i druga, opet Miler! Posle koša sa penala za domaćina, Miler ponovo cepa mrežicu u šutu za tri. Rapsodija Zvezdinog Amerikanca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online