Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.09.2015.
11:19
Tanjug A

Jokić o "paklu" NBA lige: Smršao sam 14 kilograma, ustajem u sedam ujutru

Mladi srpski košarkaš Nikola Jokić, odnedavno član NBA ligaša Denvera, rekao je da je svestan da mu predstoji mnogo rada kako bi ostavio dublji trag u najjačoj ligi na svetu i dodao da mu prija pažnja koju dobija u klubu.

nba.com/printscreen
Trening sa zadovoljstvom: Nikola Jokić

- Tek kada vidite intenzitet treninga shvatite kako NBA igrači postižu taj nivo kvaliteta. Sve je vrhunski. Denver je jedna fantastična organizacija i veoma sam ponosan što sam deo nje. Svi imaju strpljenja i čini mi se bezgraničnu želju da pomognu. Na igraču je samo da misli na treninge, prati program i maksimalno se posveti. Ja to radim sa velikim zadovoljstvom - izjavio je Jokić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, pored načina treninga, morao je da promeni i način ishrane zbog čega je izgubio 14 kilograma, ali dobio na brzini i znatno podigao nivo fizičke spreme.

"Mega će uvek biti deo mene" 

Mega Leks će u utorak "penzionisati" Jokićev dres na otvaranju sezone protiv Karšijake. Pre njega, ta čast ukazana je Vasiliju Miciću i Novici Veličkoviću.

- Mega će uvek biti deo mene. To je klub u kome sam se afirmisao i napravio jedan od najvažnijih koraka u karijeri. Počastvovan sam zbog "penzionisanja" dresa, a novim momcima želim veoma uspešnu sezonu, bez povreda, sa mnogo jakih duela i utakmica. Sve to će dobiti u Megi, koja je idealna odskočna daska za igrače. Nadam se da će iskoristiti šansu koja im se ukazala.

- Ovde ništa nije prepušteno slučaju i misli se bukvalno na svaki detalj. To se odnosi i na režim ishrane. Imam obroke na svaka tri sata, a izgubio sam na težini. Denver se nalazi na nadmorskoj visini od 1.600 metara. Kada sam stigao bilo mi je dosta teško da se prilagodim i već posle malo većeg napora gubio sam dah. Ali, kada smo otišli u Las Vegas na Letnju ligu bili smo fizički najspremniji tim.

Jokićev radni dan u Denveru trenutno traje šest sati.

- Treniramo četiri i po sata pre podne, dok svaki drugi dan idem i popodne kada radim na šutu. Buđenje je u sedam, već u osam sam u dvorani i ne izlazim pre pola jedan. Svaki minut je isplaniran. Ali, ne pada mi teško, rezultati su očigledni i to me konstantno gura napred. Napredovao sam u svim elementima. Ono malo vremena što imam koristim da se rehabilitujem. Često sam na bazenu, a oko grada je i dosta prelepih planina sa predivnim vidicima.

On je naveo da se ne opterećuje minutažom u narednoj sezoni.

- Kroz razgovor sa ljudima iz kluba i stručnim štabom shvatio sam da je na meni da svakoga dana dajem maksimum, kao i da će sve ostalo doći prirodno. Kao što sam rekao, vidim da konstantno napredujem i to je jedino što je bitno. Uopšte nemam dilemu da sam izabrao najbolji put za dalji razvoj. Kada odeš u neki od evropskih klubova od tebe se ošekuje da budeš gotov igrač i da izvršavaš zadatke. A, ja treba još dosta da učim i radim na sebi. To sam dobio u Denveru i veoma sam srećan zbog toga - podvukao je Jokić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online