Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.09.2015.
15:58
Tanjug A

Bravo Er Srbija - isti i Vučić, i Đilas, i Sveti Petar, i košarkaši!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da se kompanija Er Srbija ponaša u skladu sa profesionalnom etikom i da sve ljude tretira jednako, pa i košarkaše Srbije, ocenivši da je sasvim opravdano što neće da ih oslobodi plaćanja viška prtljaga na letu za Berlin.

Tanjug
Ako ne može Sveti Petar za džabe u avion, onda je red i da se naplati prtljag od košarkaša: Aleksandar Vučić pozdravio odluku ozbiljne kompanije u ozbiljnoj zemlji

Upitan kako komentariše činjenicu da je Košarkaški savez Srbije najoštrije osudio odluku Er Srbija da ne odobri zahtev da se državna reprezentacija oslobodi plaćanja viška prtljaga na letu do Berlina, Vučić je istakao da je Srbija zemlja koja najviše u Evropi ulaže u vrhunski sport i da će tako biti i nastavljeno.

Država je, kako je objasnio, košarkašima platila sve, od dresova, torbi, do ostalih stvari.

- Nadamo se medalji košarkaša na EP, verujemo u njih. Država je platila najveći deo obaveza koji su imali, da se ne igramo igara koje razni ljudi pričaju, to je sve država platila zato što je štedela na neki drugi način - istakao je Vučić.

Nema za prinčeve i estradu - nema ni za basket

Premijer Srbije je naglasio da je zadovoljan što se Er Srbija ponaša u skladu sa poslovnom etikom, kao ozbiljna zapadna kompanija, te da su iste zahteve imali i "prinčevi, estradne zvezde i drugi sportisti", ali da im to nije dozvoljeno.

- Tako se ponaša ozbiljna kompanija, sa samoupravljanjem je završeno. Ona nema nikakav ugovor o sponzorstvu i nema nikakve potrbe da se bilo ko na bilo koji način obraća lošim rečima Er Srbiji, koja se ponaša profesionalno i sve ljude tretira jednako - istakao je Vučić, dodajući da je to tako bez obzira da li zahteve prema njoj imaju "Đilas, Vučić ili Sveti Petar".

- Neki kažu mogli smo to za vreme Jata, pa mogli ste kada je država plaćala po 40 miliona svake godine, a sad hoće da uzima od Er Srbije i hoće da ima više novca za svoj narod - dodao je Vučić.

"Dali milion evra, daćemo još"

n je košarkašima poželeo sve najbolje na EP u Berlinu, rekao da od njih očekuje medalju i podsetio da je država pre nekoliko dana vaterpolistima i košarkašicama isplatila milion evra za osvojene medalje.

- Želim im sve najbolje, sve smo platili, sve ćemo da platimo i ubuduće, mnogo više nego bilo koja druga evropska zemlja. Očekujemo da isplatimo veliki novac i košarkašima, što znači da ćemo sigurno imati medalju - naveo je Vučić.

Biće parica i za medalje iz Rija

Dodao je da država od sportista očekuje i dvostruko više medalja na Olimpijskim igrama u Brazilu, sedam ili osam, i da će država i to da plati.

- Tako funkcionišu ozbiljne zemlje - poručio je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online