Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.06.2015.
20:46 >> 23:05h
Vestionline A

Cirbes udario prvu recku, Mačvan nije mogao sam

Prvi čin finalne serije košarkaške Super lige pripao je Crvenoj zvezdi. Izabranici Dejana Radonjića uspeli su u trećoj deonici da se "odlepe" na dvocifreni suficit i na kraju potpuno zasluženo stignu do trijumfa - 78:64.

Tanjug
Zagarantovana velika borba: Milan Mačvan i Boban Marjanović

Po četvrtinama: 17:19, 18:15, 19:10, 24:20.

Favorit je opravdao epitet. Osvajač regionalnog prstena savladao je u na startu finalne serije nacionalnog plej-ofa "večitog rivala" Partizan pred nešto manje od 6.000 gledalaca u dvorani "Pionir", tačnije sauni.

Retko ko je mogao da očekuje da će crno-beli igrati dosta nekocentrisano i neubedljivo. Zvezda je želela da neutrališe Milana Mačvana, ali jedan od najboljih Partizanovih igrača bio je nezaustavljiv.

Upravo je krilni centar kluba iz Humske odigrao fenomenalnu partiju, dok su drugi potpuno podbacili. Videlo se da crno-belima nedostaje povređeni Edo Murić, a dodatnu muku za trenera Vujoševića doneo je Nikola Milutinov, koji je šepajući napustio teren u finišu meča posle lošeg doskoka.

Veoma lošu partiju imao je Saša Pavlović, sa šutem 8-1 iz igre, a na drugoj strani je to bio Markus Vilijams, sa šutem 14-3.

Ni Zvezda nije previše briljirala, ali je svakako manje grešila i pogađala je u pravim momentima.

Ono što je Mačvan bio za Partizan, to je Majk Cirbes bio za Zvezdu. Nemac je na sjajan način zamenio rovitog Bobana Marjanovića i briljantnu partiju zaokružio sa 24 poena.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 11 (8 as), Rebić, Dangubić 8, Mitrović 14 (8 sk), Lazić 4, Blažič, Kalinić 5, Marjanović 5, Tejić, Dženkins14, Kaplanović, Cirbes 17.

PARTIZAN: Pavlović 2, Tepić 9, Marinković 4, Dalo 7, Milutinov 4, Milosavljević 10, Mačvan 24 (14 sk), Đumić, Andrić 2, Milutinović, Glišić, Bezbradica 2.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut - Dženkins sa šest "vezanih" poena stavlja tačku na meč. Kraj utakmice!
38. minut - Zbog čarki po tehnička Kaliniću i Milosavljeviću. 
36. minut - U dvorani je toliko sparno da se igrači klizaju kao na ledu. Zvezdi to izgleda više odgovara. Sigurno čuvaju ozbiljnu prednost - 65:55.
34. minut - Mini-serija Partizana 5:0, Milosavljević prvo o tablu, a potom posle asistencije Tepića iza leđa ubacuje trojku - 59:53. Minut odmora traži Radonjić...
33. minut - U Partizanu potpuno pogubili živce. Posle faula Mačvan dobija i tehničku grešku... Minut odmora traži Vujošević.
31. minut - Počela je poslednja četvrtina. Andrić uspeva da poentira preko Marjanovića. Kalinić je u sledećem napadu iznudio dva slobodna bacanja, ali je bio polovičan.
30. minut - Marjanović iz reketa vraća osam poena suficita, a Lazić nebeski skok pretvara u dvocifrenu prednost Zvezde - 54:44. Kraj trećeg perioda.
29. minut - Dangubić trojkom povećava prednost na maksimalnih osam razlike. Mačvan kreira sam, izborio je dva slobodna bacanja, oba puta precizan - 50:44.
28. minut - Pavlović iz nemoguće pozicije pokušava da doda loptu, ali mu je seče Dangubić. Zbog protesta dobija tehničku grešku.
27. minut - Zvezda bolja u ovim trenucima, Partizan "pogubljen" u napadu. Rezultatska neizvesnost je, ipak, i dalje prisutna - 47:42. Tajm aut Vujošević.
23. minut - Lazić iz solo prodora postiže prve poene u drugom delu igre. U narednom napadu Cirbes realizuje još jednu odličnu asistenciju Vilijamsa.
21. minut - Počelo je drugo poluvreme.
20. minut - U ozbiljnom naletu bili su izabranici Dejana Radonjića, ali Mačvan, jedina svetla tačka Partizana u drugoj deonici, stavlja stvari "pod kontrolu" još jednom trojkom. Poluvreme, Zvezda na minimalnih "plus jedan" - 35:34.
18. minut - Posle dugo vremena Zvezda stiže do vođstva. Vilijams pogađa "dugu" dvojku, potom sjajno asistira do Cirbesa, koji zakucava za 29:26.
15. minut - Kakav promašaj Dangubića. Bek crveno-belih "prošetao" se kroz reket, a onda čisto zakucavanje poslao na "drugi" obruč.
14. minut - Partizan u konstantnoj prednosti. Zvezda juri, Mačvan ne da - 26:25.
11. minut - Poput prve četvrtine, bez poena u prvom minutu...
10. minut - Kraj prve deonice. Partizan na koš prednosti - 19:17.
9. minut - Tepić se razigrao.Pet uzastopnih poena, Radonjić primoran da traži minut odmora - 13:16.
7. minut - Milosavljeviću su dosuđeni koraci, što se nije svidelo Dušku Vujoševiću Zbog burnog protesta strateg Partizana dobija tehničku, posle čega je ušao i u teren, ali ga je glavni arbitar Ilija Belošević, uz pomoć sportskog direktora Dragana Todorića smirio.
5. minut - Mini-seriju crno-belih 5:0 prekida Vilijams sa distance - 7:7.
3. minut - Prve poene na meču postiže Mačvan pogotkom iz okreta. Mitrović ubacuje trojku - 3:2.
1. minut - Utakmica je počela. Pokušaj "alej upa" Vilijamsa za Cirbesa nije prošao. Pavlović pravi faul u napadu, a istom merom "uzvraća" i Lazić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online