Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.03.2015.
19:09
Vestionline A

Kalinić: Pao šampion Evrope, može i Barsa

U svom četvrtom ovosezonskom blogu za sajt Evrolige Nikola Kalinić pisao je o prethodne dve nedelje koje su za Crvenu zvezdu bile fantastične. Sjajni krilni košarkaš crveno-belih sumirao je utiske posle pobeda nad Makabijem i Galatasarajem i svoje zadovoljstvo zbog činjenice da je sa ta dva trijumfa Zvezda i dalje ostala u trci za plasman u Top 8. Ipak, najveći deo svog bloga Kalinić je posvetio predstojećoj utakmici sa slavnim katalonskim klubom.

kkcrvenazvezda.rs
Motiva na pretek: Nikola Kalinić

"Naš naredni protivnik je Barselona. Kada igraš ovakvu utakmicu nikada ti ne nedostaje motiva, ali nije tajna da je mnogo bolje biti u poziciji da se za nešto boriš nego kada si poslednji na tebeli sa jednom ili dve pobede i samo čekaš da se sezona završi. Ako budemo igrali kao protiv Makabija i Galatasaraja, i ako Barselona ne bude na visini zadatka, možemo da dođemo u priliku da ih iznenadimo. Oni dolaze u Beograd i svakako su veliki favoriti, ali za sada, taj status imaju samo na papiru.

Bez obzira na to što se bude dogodilo do kraja Top 16 faze Evrolige, veoma smo zadovoljni rezultatima koje smo postigli do sada. U ABA ligi imamo skor od 23 pobede i samo dva poraza i sjajano smo odradili taj deo posla. Želimo da se plasiramo u finale plej-ofa regionalnog takmičenja i tako rezervišemo kartu za učešće u Evroligi i naredne sezone, a onda i da pokušamo da osvojimo šampionski prsten. Pred nama je još domaća Super liga i borba sa Partizanom i naravno još najmanje četiri evroligaške utakmice. Dakle, ima još mnogo da se igra, ali za sada, sezona je fenomenalna.

"Barsa dolazi u pakao"

"Atmosfera u meču protiv Barselone će biti fantastična. U poslednjoj utakmici na našem terenu protiv Makabija "Kombank arena" nije bila ispunjena do poslednjeg mesta. Ali, 10.000 ljudi je došlo da nas podrži i napravili su sjajan ambijent. Odužili smo im se pobedom i zato očekujem da navijači sa istom energijom i ljubavlju dođu i na meč sa Barselonom. U Beogradu smo navikli da za evroligaške mečeve imamo oko 20 hiljada navijača na tribinama i kada imamo polovinu od tog broja u publici možeš da čuješ priče kao da je dvorana bila prazna. Ali, u dvorani je bilo veoma bučno, a atmosfera je bila izvanredna", napisao je Kalinić.

Ritam je veoma težak, mnogo je utakmica. Do sada smo već odigrali skoro 50 takmičarskih mečeva i mogu reći da sam zadovoljan svojim učinkom. Naravno, uvek može bolje, ali moram biti zadovoljan mojom prvom sezonom u elitnom klupskom takmičenju Evrope. Slabije sam počeo sezonu, ali mislim da sam pronašao pravi ritam i svoje mesto u timu. Takođe smatram da su i svi moji saigrači pronašli svoje uloge u ekipi. Izvinjavam se što ću upotrebiti kliše, ali osećam da su se sve kockice složile i došle na svoje mesto i da Zvezda može da izgleda zaista dobro kao što je to bio slučaj u delima sa Makabijem i Galatasarajem.

Navijači nisu jedini razlog zašto smo uspeli da napravimo preokret protiv Makabija, ali je sigurno da su nam mnogo pomogli da dobijemo utakmicu koju smo bili na putu da izgubimo. Da smo poraženi u tom duelu moram da priznam da bi ostao gorak ukus. Međutim, tom pobedom smo promenili tok stvari pa i dalje imamo takmičarski domet i priliku da napredujemo. Iskoristiću ovaj blog da pozovem naše navijače da ponovo dođu u Kombank arenu u četvrtak i da zajedno pokušamo da zabeležimo još jednu pobedu i tako naše nade i snove za plasman u plej-of Evrolige ostavimo u životu. Obećavam im da neće zalažiti i da ćemo ih učiniti ponosnim", nije štedeo reči krilni igrač Zvezde Nikola Kalinić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online