Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.03.2015.
18:43 >> 20:45h
Vestionline A

EL: Zvezda deklasirala Galatasaraj!

Crvena zvezda je dominantnom igrom deklasirala Galatasaraj u Istanbulu sa 91:68, u 10. kolu Top 16 faze Evrolige.

Tanjug
Vodiće veliki rat pod košem: Boban Marjanović

Ova pobeda takođe znači i da je tim sa Malog Kalemegdana sačuvao šanse za prolaz u četvrtfinale iz E grupe. Zvezda sada ima skor 3-7, a četvrtoplasirani Panatinaikos 5-4.

Crveno-beli su demonstrirali sjajan šut za tri poena, u potpunosti nadskakali rivala, a posebno su blistali kada su u pitanju asistencije. U takvoj konstelaciji snaga Galatasaraj nije imao šanse. Beograđani su od starta kontrolisali tok događaja na terenu i nisu upali u zamku koju je vešto postavio Ergin Ataman pričom da mu ovaj meč ništa ne znači i da će da odmara najbolje irače.

Naprotiv. Ataman je izveo najjači tim koji ima na raspolaganju. To nije poremetilo crveno-bele, koji su ostvarili treću pobedu u drugoj fazi i drugu u četvrtom okršaju sa Galatasarajem ove sezone.

Čak šestorica igrača Crvene zvezde imala su dvocifren učinak. Jaka Blažič bio je najbolji sa 19 poena, tri skoka i asistencije, a Boban Marjanović dodao je 14 poena i devet skokova. Čarls Dženkins je zabeležio 14 poena, 12 su dodali Majk Cirbes i Luka Mitrović, a 11 Nikola Kalinić. Na drugoj strani, Martinas Pocijus je imao 13, Zoran Erceg 11, a Patrik Jang deset poena.

SASTAVI TIMOVA:
GALATASARAJ: Karter 7, Jang 10, Micov 7, Erceg 11, Gonlum 2, Pocijus 13, Nikolov 6, Guler 6, Arar 4, Ural 2.
CRVENA ZVEZDA: Vilijams (4 sk, 5 as), Rebić, Dangubić 8, Mitrović 12 (7 sk), Blažič 19 (3-3 za tri), Kalinić 11, Marjanović 14 (9 sk), Kaplanović, Tejić, Dženkins 14 (6-4 za tri), Jović 1 (8 as), Cirbes 12.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Kraj utakmice.
39. minut - Nikolov je vezao dve trojke za domaćina, Dangubić je ubacio jednu na drugoj strani. U igri je i Nikola Rebić.
37. minut - Dženkins je ubacio četvrtu trojku, a do 19. poena je došao neumorni Jaka Blažič. Slovenac je ukrao loptu i položio u kontri.
34. minut - Blažič nastavlja da se rešeta, a uzvratio je Pocijus. Raspucao se Litvanac, dodao je dva poena.
32. minut - Razigrao se Blažič. Ubacio je treću trojku iz isto toliko pokušaja, a potom je dodao dvojku. Njegov 15. poen. I Dangubić se probudio. Pogodio je uz faul.
30. minut - Micov je napravio četvrti prekršaj, što je njegovom treneru predstavlja veliki problem u suženoj rotaciji. Marjanović je položio, a potom Blažič iz ćoška u smiraj treće deonice ubacuje trojku 67:51. Kraj trećeg kvartala.
28. minut - Ne predaje se Galata. Posle duže vremena je na jednocifrenom minusu. Jang je zakucao. marjanović zaustavljen prekršajem i precizan sa linije penala.
26. minut - Marjanović je posle duže vremena postigao koš. Pre njega Karter je bio precizan. Igra je prilično haotična, a u njoj se bolje snalazi domaćin. Erceg je pokušao i pogodio trojku. Minut odmora zatražio je Radonjić.
24. minut - Vilijams je ukrao loptu, poslao asistenciju ka Mitroviću preko celog terena, koji je bio izblokiran, međutim, Blažič je ispratio akciju i ispravio kapitena.

22. minut - Vlada Micov je na otvaranju trećeg perioda pogodio van linije 6.75, a uzvraća Mitrović na drugi obruč svojim desetim košem.

20. minut - Došao je domaćin do daha. Vezao je šest poena preko Pocijusa i Janga. Radonjić je primetio opuštanje i zatražio minut odmora. Kalinić je poslušao trenera i završio napad trojkom iz ćoška. Zvezda je dominirala tokom obe deonice, trener Galate Ergin Ataman se našao u čudu. Kraj prvog poluvremena.

19. minut - Spektakularna akcija Zvezde. Vilijams je poveo napad, poigravao se sa Pocijusom i lucidno ostavio loptu Mitroviću, koji je snažno zakucao. NBA akcija u režiji crveno-belih.

18. minut - Mitrović je pogodio sa distance, a potom krađa Dženkinsa i polaganje uz faul. Nije bio precizan sa dodatnog penala raspoloženi bek crveno-belih. Kalinić je vezao četiri poena, a Jang posle skoka u napadu poentira za Galatu.
16. minut - Serija Zvezde 7:0. Jović deli asistencije kao od šale. Cirbes je dva puta zakucao, a sada je pogodio Kalinić. Galatasaraj u nokdaunu 39:25.
14. minut - Još jedna trojka Dženkinsa. Poništio je učinak Micova. Cirbes je nastavio tamo gde je stao Marjanović. Treća trojka Dženkinsa. Amerikanac je u transu.
12. minut - Džastin Karter je trojkom približio Galatu na samo dva poena zaostatka, ali je to bilo kratkog daha. Čarls Dženkins je vratio milo za drago. Jović fauliran i polovičan sa penala.
10. minut - Muče se Beograđani sa odbranom rivala. Crveno-beli su u kontra ritmu. Karter je pogodio preko Tejića. Kraj prve deonice 21:16.
8. minut - Zonska odbrana domaćina je urodila plodom. Erceg je ubacio van 6.75, a Cirbes se upisao u listu strelaca.
7. minut - Šesti poen Gulera, i odmah Marjanovića. Centar Zvezde se poigrava sa rivalom. Ubacio je na odlično dodavanje Vilijamsa. Erceg i Karter potom precizni za Galatu.

5. minut - Još jednom precizan Sinan Guler, a Kalinić uzvraća na drugoj strani. Blažič koristi promašaj Kartera i pogađa trojku 15:4.

3. minut - Guler je u sastavu, iako je Ataman najavio da će ga odmarati. Upisao je prve poene turski igrač, ali Marjanović pogađa na drugoj strani. Bobi odmah ubacuje još dva poena.

1. minut - Utakmica je počela. Prvi poeni na meču. "Krivac" Luka Mitrović. Odlična kontra Zvezde i laki koševi Blažiča 4:0. Već u narednom napadu Mitrović ispravlja Blažiča.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online