Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.02.2015.
13:59
Blic A

Obradović: Bravo Zvezdo, napred Partizan!

Jureći plasman u Top 8 Evrolige, Fenerbahče, predvođen našim proslavljenim trenerom Željkom Obradovićem, istovremeno brani titulu u turskom šampionatu i napada nacionalni kup.

Reuters
Tekst Hvali Zvezdu, podržava i voli Partizan: Željko Obradović

Srpski stručnjak, inače osmostruki osvajač elitnog kontinentalnog takmičenja ističe da dosadašnji tok sezone za tim iz Istanbula ide po planu iako su dva rariteta vezana za Evroligu i nacionalni šampionat. U prvom, njegova ekipa u dosadašnjih pet kola Top 16 faze ima tri pobede u gostima i dva poraza kod kuće, dok mu u prvenstvu, pored očekivanog Efesa za vrat diše Darušafaha.

Plasman u Top 16 je očekivan za navijače Fenera. Šta mogu dalje da očekuju?

- Prolaz među osam najboljih. To je realnost. Za dalje - videćemo. Odigrano je tek pet kola, nalazimo se u ujednačenoj grupi i imamo tri trijumfa na strani i dva poraza na domaćem terenu. Čudno, ali to je košarka. Smatram, ipak, da je vreme da počnemo sa pobedama i u Istanbulu. Moramo da shvatimo razloge takvih rezultata, ispravljamo greške i da to rešavamo unutar tim - priča Željko Obradović za "Blic".

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica?

- Zadovoljan sam, iako, reći će vam i oni, uvek može bolje. To od njih očekujem kako se bude bližio rasplet sezone. Fenerbahče ima veliki broj novih igrača, normalno da nam je potreban period prilagođavanja, ulaska u formu, a to će se doći vremenom...

"ŽOC" kroz brojke

8 - klupskih evropskih titula

21 - nacionalni šampionat i kup

4 - medalje kao selektor naše zemlje

2 - puta proglašen za najboljeg trener u Evropi

Crvena zvezda u Evroligi?

- Plasmanom među 16 najboljih timova u Evropi, crveno-beli su napravili dobar rezultat. Imaju kvalitetan tim, igrali su odlično u prvom delu. Cela Evropa priča o fenomenalnom ambijentu koji prave navijači zvezde, o 20.000 ljudi u "Areni". Tek je početak druge faze, ima još devet kola. Sve čestitke, zaista...

Partizan je konačno uhvatio zalet u ABA ligi?

- Imali su problema, ali su se sada konsolidovali, neki igrači se oporavili, pa su stvari tek sada počele da dolaze na svoje mesto. Mojim crno-belima želim sve najbolje. Verujem u njih!

Reprezentaciju čeka "vrelo" leto. Preko teške grupe na Evropskom prvenstvu moramo u Rio?

- I video sam se i čuo sa Aleksandrom Đorđevićem. Ima dosta vremena do početka šampionata, ne znamo u nkakvim će sastavima doći reprezentacije. Teška nam je grupa u Berlinu, ali Sale zna šta ću mu poželeti, ono što i on očekuje i želi - medalju i put na Olimpijadu - završio je Obradović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online