Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.01.2015.
17:00
Beta A

Čović i Jarsuvat: Da se nikad ne ponovi Istanbul

Predsednici košarkaških klubova Crvena zvezda i Galatasaraj, Nebojša Čović i Dujgun Jarsuvat poručili su danas u Beogradu da više nikada ne sme da se ponovi incident iz Istanbula kada je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković.

kkcrvenazvezda.rs
Nebojša Čović, čelni čovek Crvene zvezde
 

"Marko Ivković koji je izgubio život u Istanbulu, nije samo navijač, on je sada postao simbol. Mi delimo s vama duboku tugu zbog tog incidenta. Ono što nam daje utehu je što je Markov ubica uhvaćen i priveden pravdi za tako kratko vreme", rekao je Jarsuvat novinarima u beogradskom Hotelu Hajat.

On je istakao da je "neobična podudarnost" to što je suđenje osumnjičenom za ubistvo Marka Ivkovića počelo danas u Istanbulu, na dan kada ta dva kluba igraju meč u Beogradu. "Ne sumnjamo ni malo da će biti pravedno suđenje. Pre no što sam došao, javili su mi iz Istanbula da je prvi deo suđenja završen, a nastavak je zakazan za 12. februar. On (osumnjičeni) će i dalje biti u pritvoru", kazao je Jarsuvat.

Pred meč Zvezde i Galatasaraja, 21. novembra prošle godine, u Istabnulu je ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković, a predsednik Galatasaraja je istakao da on i Čović imaju istorijsku dužnost - da pokažu da igra mora da se nastavi. "Fanatizam će izgubiti, a tolerancija pobediti", dodao je Jarsuvat.

Jarsuvat je posebno zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koji je omogućio da se današnji meč odigra. "Posebno želim da zahvalim premijeru Srbije koji je omogućio
bezbedan dolazak tima u Beograd i što je omogućio da se odigra meč. Ličnom intervencijom Vučića pružena nam je prilika da odigramo utakmicu i prevaziđemo tenzije", kazao je Jarsuvat.

Košarkaši Galatasaraja stigli su danas u Beograd, a na ulicama grada je primetan veliki broj policajaca. Tako je bilo i oko Hotela Hajat. "Premijer Vučić je rekao ambasadoru da su preduzete sve mere bezbednosti. Danas smo se uverili u to", rekao je Jarsuvat.

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je kazao da je danas iz Beograda poslata jasna poruka da ono što se dogodilo u Istanbulu ne sme više nikad da se ponovi. "Znam da, šta god mi pričali i radili, neće se vratiti život Marka Ivkovića, ali moramo da se borimo da se bilo šta slično ikad ponovi", rekao je Čović.

On je zahvalio državnim organima Srbije što su prihvatili predlog Crvene zvezde da se meč igra u Beogradu, kao i državnim organima Turske što su brzo uhapsili osumnjičenog za ubistvo Marka Ivkovića. "Ocekujem da pravda bude zadovoljena bez nikakvih manipulacija. Siguran sam da će tako biti", rekao je on.

Delegacija Galatasaraja na čelu s predsednikom Dujgunom Jasuvatom i ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj posetili su grob Marka Ivkovića u Beogradu. Meč trećeg kola Top 16 faze između Zvezde i Galatasaraja igra se u petak od 21.00 u Beogradskoj areni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online