Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.12.2014.
19:42
M. Cakić - Vestionline A

Milosavljević za Vestionline: Sezona nam je kao u Cecinoj pesmi

Dve suprotnosti u jednom momku. Preterana skromnost van terena i beskompromisnost na parketu u savršenoj su sintezi u slučaju Dragana Milosavljevića, kapitena Partizana. Tihi Kruševljanin, koji je za današnje standardne kasno krenuo, sa 15 godina, da trenira košarku, u razgovoru za portal Vestionline otkrio je da mu je najveće priznanje u životu to što se nije promenio od trenutka kada je zakoračio u srpsku prestonicu.

FoNet
Turbulentno: Dragan Milosavljević
 

U prilog tome ide podatak da se ne razdvaja od drugara iz detinjstva.

Bez ruske salate za Novu godinu

"Pošto već 4. januara imamo utakmicu, neće biti opuštanja. Voleo bih da je drugačije, ali profesionalizam je često surov. Zahteva odricanja. Da se razumemo, u najluđoj noći neću da budem kod kuće uz rusku salatu i ostale đakonije tipične za ovaj period, već negde sa saigračima. Mi smo tim. Tako se ponašamo. Proslavićemo je svi zajedno i tako prizvati bolje rezultate u 2015”, otkrio je Milosavljević.

"Potpuno sam isti. Nijednog trenutka nisam 'poleteo', umislio da sam Majkl Džordan... Za mene skromnost nije mana, već vrlina. Eto, i dan danas najviše slobodnog vremena provodim sa drugovima iz detinjstva, pogledamo neki dobar film, prošetamo'', počeo je priču Draganče, kako ga od milošte zovu saigrači i drugari.

Da li se nešto promenilo u karakteru momka koji je van terena bio od januara 2014. godine, kada je na evroligaškom meču sa Makabijem u Tel Avivu pokidao prednje ukrštene ligamente kolena?

"Povreda me je baš omela. Period oporavka je bio dosta složen, trebalo mi je puno vremena da se vratim na teren. A, najveći problem je bio da se potpuno opustim i u svaki duel ulazim, kao i ranije, maksimalnim intenzitetom. Najbitnije je da sam sve izdržao i 'grobari' ne bi trebalo da se plaše. Biću onaj stari. Nadam se i bolji”.

Posle trijumfalne protekle sezone Partizan nije nastavio željenim pravcem.

"Sezona nije baš najbolja. Baš je turbulentna, kao u Cecinoj pesmi. Pratili su nas problemi, naročito sa povredama. Došli su Milan Mačvan i Saša Pavlović i odmah su svi pomislili da će sve da dođe na svoje. Ipak, ne ide to tako lako. Trebalo je vremena da se njih dvojica priviknu, 'osete' saigrače... Sve je to uticalo na atmosferu u timu, igru i formu, međutim, ne odustajemo od plasmana na Fajnal-for. Iako je delovalo kao nemoguća misija, na dobrom smo putu da ispravimo greške i dođemo do zacrtanog cilja - plasmana u Evroligu. Čeka nas težak period. Tu nema dileme''.

ABA liga
Veliki borac: Dragan Milosavljević


Borbeni bek je priznao da mu nije bilo svejedno kada je gledao svoj tim u Evrokupu, posle dugog niza godina.

"Uh, nije mi bilo lako. A, tek kada sam se vratio u tim i obukao dres na kojem je bio prišiven grb Evrokupa, a ne Evrolige. To je bio šok i veliki motiv da vratimo Partizan tamo gde mu je mesto''.

Sećate li se vašeg prvog "izlaska” u beogradski hram košarke?

"Bio sam nervozan, imao sam tremu. Stvarno je prelepo igrati u punom 'Pioniru', teško je to opisati. Navijači prave odličnu atmosferu i čine da mi na parketu pružimo više od maksimuma u tom trenutku. Ulivaju nam ogromnu energiju i pravi su šesti igrač''.

Sa "taksistom" nikada nije dosadno

Bioskop, pozorište, ili knjiga... Za sve je teško naći vremena, ako se bavite profesionalno sportom, zato svi uvek biraju jedno...
"Bioskop. Pošto generalno volim da gledam filmove. Omiljeni mi je 'Taksi drajver'. Volim da gledam sve žanrove počev od komedija, horora, drama... Ne pravim razliku, kod mene je sve na repertoaru'', kaže bek crno-belih.

Imate li neku poruku ili novogodišnju želju za "grobare”?

"I nama igračima i vernim navijačima želim isto. Da budemo zdravi, a mi ćemo da se potrudimo da im ispunimo snove'', poručio je Dragan Milosavljević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online