Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 31.08.2014.
10:20
mozzartsport.com A

Lovernj: Za mene bi idealno bilo kada bi Francuska uzela zlato, a Srbija srebro

''Nije mi lako kada moram da igram protiv Srbije'', kaže francuski krilni centar.

Žofri Lovernj
 

Francuska je Mundobasket započela tesnim porazom od Brazila (63:65), a čini se da za Trikolore ne postoji teži protivnik u ovom trenutku od Srbije. Okršaj bivšeg i sadašnjeg evropskog šampiona na tlu Andaluzije biće pravi užitak za sve ljubitelje košarke, dok će za Orlove i Galske petlove biti jedan od onih koji moraju da dobiju. Jer, osim što garantuje bolju poziciju na tabeli, ujedno znači i izbegavanje Španije u eventualnom četvrtfinalu.

Svestan je toga i Žofri Lovernj, koji je vidno bio nezadovoljan posle poraza od brazilske selekcije.
"Nismo igrali dobro. Bolji smo od ovoga. Ne znam da li bi pobedili da smo igrali još dva ili tri puta. Već u nedelju nas čeka važna utakmica protiv Srbije. Svesni smo da nemamo mnogo vremena za pripremu", rekao je da Lovernj posle utakmice, a na pitanje novinara da li bi umor mogao da igra ulogu u meču s Orlovima bivši kapiten Partizana je rekao:
"Ja nisam igrao mnogo, tako da ću biti spreman za meč sa Srbijom".

Upitan da na srpskom najavi veliki derbi sa našom selekcijom krilni centar francuske reprezentacije je, s ogromnim osmehom na licu rekao:
"Uh, joj... Ajde neka ipak to bude na engleskom, bolje je", kratko je prokomentarisao Lovernj, potom i nastavio:
"Srbija je bolja nego prošle godine. Naravno da želim da pobedimo. Nije mi lako kada moram da igram protiv Srbije, radije bih da to bude protiv neke druge ekipe. Ipak daću sve od sebe. Nadam se da Francuska pobeđuje. Za mene bi savršeno bilo da Francuska osvoji zlato, a Srbija srebro".

O kvalitetima Srbije možda je i najbolje upoznat doskorašnji igrač srpskog šampiona.
"Imaju Bogdana, Teodosića, Krstića, imaju dosta dobrih igrača. Biće to problem za nas. Iskreno, nedostaje mi Srbija, ali ću se uskoro vratiti", poručio je Lovernj, čime je samo mogao da raspali maštu Grobara.

Susret Srbije i Francuske biće prvi za dvojicu doskorašnjih saigrača, Lovernja i Bogdanovića, otkad više nisu deo Partizana.
"Obožavam Bogdana, to svi znaju. Zagrliću ga čim budemo izašli na teren. Sada moramo da igramo jedan protiv drugog i znam da ćemo i ja i on dati sve od sebe da pobedimo", zaključio je novi igrač Himkija.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.08.2014. 10:58
Za mene bi idealno bilo kada bi Srbija uzela zlato, a Rusija srebro !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online