Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.08.2014.
15:01
Beta A

FMP u podmlađenom sastavu počeo pripreme

Košarkaši FMP-a počeli su danas pripreme za predstojeću sezonu u znatno podmlađenom sastavu, a trener Milan Gurović rekao je da će rad sa mladom ekipom za njega biti veliki izazov.

Filip Čović

Na prozivci u Basket lendu trener Milan Gurović imao je desetoricu igrača: Filipa Čovića, Maksima Šturanovića, Ognjena Dobrića, Radoslava Pekovića, Petra Vorkapića, Branu Đukanovića, Vuka Jovanovića, Vladimira Matića, kao i Nikolu Silađija i Strahinju Mićovića koji su na probi.

"Znatno smo podmladili tim. Od iskusnijih igrača ostali su samo Čović, Matić i Šturanović, a svi ostali igrači imaju 19 ili manje godina. To će biti veliki izazov, ali i zadovoljstvo za mene kao trenera. Jedva čekam da počnemo sa treninzima. Čast mi je što sam trener FMP-a i što ću biti u prilici da radim sa veoma talentovanim momcima", rekao je Gurović.

"Nadam se da ćemo uz naporan rad uspeti da napravimo i dobar rezultat. Bilo bi nerealno da u ovom trenutku obećavamo prvo mesto u KLS, ali sam siguran da ćemo dati maksimum na svakom treningu i utakmici. Takav pristup će omogućiti da ovi mladi momci individualno napreduju i da rastemo kao tim. Moraće da se poštuju red, rad i disciplina", dodao je Gurović.

Stefan Lazarević, Marko Radovanović i Danilo Ostojić su na odmoru posle osvajanja srebrne medalje na juniorskom šampionatu Evrope u Turskoj i oni će se ekipi priključiti 18. avgusta. Zbog obaveza u reprezentaciji do 17 godina koja učestvuje na Svetskom prvenstvu u Dubaiju odsutni su Vojislav Stojanović i David
Miladinović, a oni će se treneru Guroviću staviti na raspolaganje 1. septembra.

U FMP-u će svoje mesto naći i nekoliko kadetskih reprezentativaca Srbije, koji će se timu priključiti 15 septembra.

Igrači su obavili uobičajene lekarske preglede i medicinska testiranja, a sutra će početi sa treninzima.

"Treniraćemo dva puta dnevno, prepodne u Košutnjaku, a uveče u hali. Celokupan pripremni period obavićemo u Beogradu, jer ovde imamo zaista sve neophodne uslove. Do sada smo ugovorili osam prijateljskih utakmica, a u planu je da do početka prvenstva odigramo bar još dva, tri meča", rekao je Gurović.

"Želja je da u finišu priprema imamo što kvalitetnije rivale, pa ćemo pokušati da organizujemo prijateljske mečeve sa nekom od inostranih ekipa koje se budu pripremale u Srbij", dodao je on.

Prva utakmica zakazana je za 30. avgust protiv Mega Vizure. Košarkaši FMP-a će zatim igrati sa makedonskim Kožulom (5. septembra), po dve utamice sa Tamišom (9. i 16 septembra) i OKK Beogradom (12. i 26. septembra), slovenačkom Elektrom (19. septembra) i srpskoligašem Rumom (23. septembra). FMP je prošle sezone bio prvoplasirani tim KLS-a, zauzeo je peto mesto u Superligi, a igrao je i u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online