Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.04.2014.
11:24
Vesti A

Šampion do 2-0, Dalas Izjednačio, Portland ponovo "brejkovao" Hjuston!

Prethodne noći u NBA ligi odigrane su tri utakmice plej-ofa. Jedna pobeda domaćina i dva "brejka" gostiju. Majami je, očekivano, došao do druge pobede, Dalas je uništio proslavu Greg Popoviča a Portland ponovo pobedio Hjuston na gostućujem parketu.

Lako do pobede: Lebron Džejsm i Dvejn Vejd
 

Dvostruki uzastopni šampion je zabeležio pobedu rezultatom 101:97. Kontrolu dešavanja na terenu Lebron Džejms i drugovi su imali tokom svih 48 minuta, ali je Šarlot konstantno pretio. Ipak, Bobketsi nisu mogli do iznenađenja, pa im ostaje da na domaćem terenu pokušaju da izbegnu "čišćenje". Najefikasniji u Majamio bio je Lebron Džejms sa 32 poena, osam asistencija i šest skokova. Pratili su ga Kris Boš sa 20 poena i pet skokova i oporavljeni Dvejn Vejd sa 15 poena i šest skokova. Na drugoj strani se istakao Majkl Kid-Gilkrist sa 22 poena i 10 skokova. Povređeni Al Džeferson je zabeležio 18 poena i 13 uhvaćenih lopti. Kemba Voker je završio sa 16 poena i osam asistencija.

Ekipa Dalasa nije dozvolila da joj se ponovi scenario iz prvog susreta u "at&t Centru" i pobedom pokvarila slavnje Gregu Popoviču kome je pre početka utakmice uručena nagrada za trenera godine. Mavsi su stekli visoko vođstvo tokom treće deonice protiv San Antonija i do kraja je uvećali za konačnih 92:113. Ovom pobedom Dalas je izjednačio seriju na 1-1. Mavse je predvodio Monta Elis sa 21 poenom, dok je Šon Merion ubacio 20. Dirk Novicki je utakmicu završio sa 16 poena i 7/19 u šutu iz igre. Veliki doprinos sa klupe ponovo je dao Devin Heris sa 18 poena. Jedini vredan pomena u domaćem timu bio je Manu Đinobili sa 27 poena.

Poslastica večeri bio je susret Hjustona i Portlanda, a gosti su ponovo uspeli da slave u "Tojota Centru" i tako stignu do prednosti od 2-0 u seriji. Ovoga puta Blejzersima nije trebalo dodatnih pet minuta, bili su bolji rezultatom 112:105. Lamarkus Oldridž je ponovo bio nerešiva enigma za Roketse. Krilni centar Portlanda je završio sa 43 poena, osam skokova i tri blokade. Podršku je imao u Dejmianu Lilardu koji je zabeležio 18 poena, osam uhvaćenih lopti i 11 asistencija. Na drugoj strani se istakao Dvajt Hauard sa 32 poena, 14 skokova i četiri blokade, ali i šest izgubljenih lopti. Džejms Harden je ubacio 18 poena, uz šut iz igre 6/19.

Naredne noći nas očekuju treći mečevi u tri serije i sve tri su na rezultatu 1-1. prvo Atlanta dočekuje Indijanu, zatim na parket izlaze Memfis i Oklahoma Siti i na kraju poslastica večeri - Golden Stejt Voriorsi i Los Anđeles Klipersi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online