Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.11.2013.
11:03
BETA A

Čović: Nema euforije zbog pobede protiv Laborala

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da u tom košarkaškom klubu nema euforije zbog pobede protiv Laborala u Evroligi i da trener Dejan Radonjić ima podršku uprave.

Staložen: Nebojša Čović
 

"Kao što nismo previše tugovali i bili suviše razočarani posle nekih poraza u neizvesnim završnicima, tako ni sada nema euforije posle značajne pobede. Ostajemo čvrsto na zemlji, svesni da je to bila samo jedna utakmica i da je pred nama mnogo posla. Koncentrišemo se na važne mečeve koji slede. Ipak, za prikazano u Vitoriji stručni štab i igrači zaslužuju sve pohvale", rekao je Čović za
klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su u Vitoriji pobedili Laboral sa 73:63 i ostvarili prvu pobedu u Evroligi još od sezone 1999/2000.

"Normalno je sve što se dešava i pobede i porazi u utakmicama u kojima smo vodili. Među nama nema nervoze i nesigurnosti, jer imamo jasnu viziju i delujemo sinhronizovano na svim nivoima. Igrali smo sjajan meč protiv Panatinaikosa, vodili sa 15 razlike, ali smo izgubili u produžetku. Pa šta, nije se desio smak sveta", rekao je on.

Čović je dodao i da je Zvezda "u rukama" imala pobedu protiv Budućnosti, ali da "nije imala sreće da pobedi". Te poraze u završnicama je uporedio sa odrastanjem i rekao da "mora postepeno da se prođe detinjstvo i pubertet".

"Ako to prođemo po ubrzanom sistemu, onda kasnije nastaju veliki problemi. Pojavljivale su se brojne spekulacije, ali svima jasno poručujem da trener Dejan Radonjić uživa apsolutnu podršku uprave. Imamo maksimalno poverenje u njega i u igrače", dodao je Čović.

Čović je ponovio da je za klub, koji je pre dve i po godine bio pred gašenjem, potrebno malo strepljenja i da su ambicije uvek najveće.

"Moramo da budemo strpljivi. Svi u klubu predano rade za ostvarenje zajedničkog cilja. Imamo kratkoročne planove koji se odnose na pojedine utakmice, ali i dugoročnu strategiju koja za osnovni cilj ima da Zvezda postane stabilan evroligaš", rekao je predsednik crveno-belih.

"Za to je pre svega neophodno stvoriti održiv sistem finansiranja po standardima Evrolige, koji će omogućiti dovoljan budžet za kreiranje kvalitetnog tima", dodao je on.

Čović je rekao da se u klubu ne zapostavlja rad sa mladim kategorijama i da od Zvezde niko nije želeo da napravi "instant proizvod".

"Zaista nismo želeli da od Zvezde napravimo instant proizvod, već stabilan klub na zdravim osnovima. Takav izbor koji smo napravili 12. avgusta 2011. godine, kada smo došli u klub, pokazuje se kao ispravan", rekao je Čović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online