Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 19.10.2018.
22:59 >> 23:16h
Vestionline A

Pet golova Luke Jovića!

Luka Jović sa PET golova vodio je tim iz Frankfurta do neverovatnog trijumfa protiv Fortune 7:1.

EPA/Ronald Wittek
Luka Jović, "veče iz snova"

Momak rođen u Bijeljini prije 20 godina i 300 dana postao je najmlađi igrač u istoriji Bundeslige koji je na jednom meču postigao pet golova i prvi fudbaler Ajntrahta koji je to učinio. Ujedno je prvi Srbin sa het-trikom u najjačoj ligi Njemačke.

Osim njega, tokom svih 90 minuta briljirala su i preostala dvojica Srba, Filip Kostić i Mijat Gaćinović.

Ajntraht - Fortuna 7:1 (3:0)

U 18. minutu veliki promašaj Jovića kao da je najavio furioznih petnaestak minuta Ajntrahta. Srbin je izašao sam ispred golmana gostiju, dao sebi predug for, a zatim šutirao pored gola.

I pošto su domaći igrači i navijači već zaboravili Jovićev promašaj - penal!

Sudija Deniz Ajtekin "premotao" je par minuta unazad i nakon sugerisanja iz VAR sobe dosudio najstrožu kaznu za Ajntraht zbog igranja rukom Adama Bodžeka.

Iako je čuvar mreže tima iz Dizeldorfa Mihael Renzing pročitao gde će šutirati Sebastijen Aler, dodirnuo loptu, šut Francuza bio je previše jak i precizan da ga u potpunosti zaustavi.

Jović je i nakon vodećeg gola nastavio da "teroriše" gol gostiju.

Mala srpska kolonija izvela je fenomenalnu, školsku akciju za 2:0! Gaćinović i Kostić odigrali su dupli pas, lopta je stigla do Jovića, koji maestralno iz voleja duplira prednost sjajne ekipe iz Frankfurta.

Treći gol prosto je "visio u vazduhu" i on je stigao vrlo brzo, u 34. minutu.

Ponovo je Gaćinović bio začetnik akcije, ovaj put Aler je kao na tacni spustio loptu za Jovića, koji sa ivice šesnaesterca ponovo pronalazi cilj - 3:0!

Minut kasnije, zamalo 4:0!

Fenomenalno je sa 30-ak metara šutirao Lukas Toro, ali prečka je sprečila novi gol domaćih, da bi okvir gola bio saveznik gostiju i u sudijskoj nadoknadi prvog diela, kada je Aler takođe uzdrmao prečku.

Ništa novo ni u drugom poluvremenu - za deset minuta igre, još tri gola!

Samo što je počeo nastavak, nesrećna Fortuna primila je i četvrti gol (Aler), nakon čega su gosti konačno uspeli doći do počasnog pogotka, i to preko Dodija Lukebakija.

Ipak, samo dva minuta nakon primljenog, Ajntraht je postigao novi gol.

Brz kontranapad povukao je Kostić, produžio loptu za Joviča, koji je rutinski kompletirao het-trik.

Ali, ni tu nije bio kraj noćnoj mori Fortune.

U 69. minutu novom majstorijom Jović je stigao do četvrtog gola levom nogom, a tri minuta kasnije i do svog petog pogotka - ovaj put glavom.

Švedski internacionalac bosanskih korena Branimir Hrgota (rođen u Zenici) u 85. minutu zamenio je Jovića, koji je sa terena ispraćen ovacijama. 

Ovom pobjedom Ajntraht je na tabeli "preskočio" Bajern, koji se nalazi u velikim problemima (za šta su Bavarci delimično optužili i novinare) i subotnje mečeve 8. kola Bundeslige dočekuje na sedmom mjestu.

Bundesliga 8. kolo:

Ajntraht - Fortuna 7:1 (3:0)
(Aler 20 pen, 50, Jović 26, 34, 55, 69, 72 - Lukebakio 53)

U subotu:

Bajer Leverkuzen - Hanover (15.30)
Štutgart - Borusija Dortmund
Augzburg - RB Lajpcig
Volfsburg - Bajern Minhen
Nirnberg - Hofenhajm
Šalke - Verder (18.30)

U nedelju:

Herta - Frajburg (15.30)
Borusija Menhengladbah - Majnc (18.00)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online