Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 23.09.2018.
18:11
Vestionline A

Završeno najčešćim rezultatom - 1:1: Žustri Partizan poveo, Boaći opet spasao Zvezdu poraza

U 158. "večitom derbiju" podela bodova i izjednačujući gol "crveno-belih" kojem samo VAR može da posvedoči.

MN Press
Stojković je paradom izvadio loptu, a Boaći je odmah ukazivao da je ona prešla gol-crtu

Partizan - Zvezda 1:1 (1:0)

1:0 Gomes u 33, 1:1 Boaći u 72.

Stadion Partizana. Gledalaca: oko 25.000. Sudija: Grujić.

Partizan: Stojković, N.R. Miletić (od 88. Urošević), Marković, Valijente, N.G. Miletić, Zdjelar, Šćekić, Janković (od 82. Kosović), Pantić, Zakarić, Gomes (od 80. Nikolić). Trener: Mirković.

Zvezda: Borjan, Stojković, Degenek, Babić, Rodić (od 86. Gobeljić), Čaušić (od 46. Jovančić), Krstičić, Kafu (od 61. Simić), Ben, Marin, Boaći. Trener: Milojević.

Sećate li se "večitog derbija" iz oktobra 2003? Tada je Partizan došao na "Marakanu" s oreolom prvog srpskog kluba koji igra u Ligi šampiona, a otišao je s nje tako što su timu koji je predvodio proslavljeni nemački fudbaler Lotar Mateus bridela oba obraza. Zvezda nije respektovala podvig najljućeg rivala. Poslala ga je nazad u Humsku s tri lopte u mreži (3:0).

Umalo da se posle 15 godina najveća utakmica našeg fudbala rasplete na isti način, ali u Partizanovu korist. Sada je Zvezda ta koja učestvuje u vodećem takmičenju evropskog klupskog fudbala, ali "crno-beli" nisu imali respekta ni trunke za to u svojoj kući. Iz inata što su bili otpisani u duelu s večitim rivalom, s njegovim timom jačim nego mnogo prethodnih godina, krenuli su žustro, hrabro i s velikom prkosnom željom da se pobedi.

Iako je Zvezdina postava na papiru delovala ofanzivnije nego onomad protiv Napolija u prvom kolu Lige šampiona, s krilnim napadačem Kafuom u igri, a defanzivnim vezistom Jovičićem na klupi, njena je ideja bila ista - igrati strpljivo i tvrdo i vrebati priliku iz protivnapada. 

Partizan je, međutim, krenuo tako nadahnuto, gotovo uraganski, da Zvezda više nije ni znala šta igra. Ređale su se stresne situacije po njenu odbranu. I tako sve od prve velike šanse Jankovića u 7. minutu do Gomesove solo partiture kojom je zatresao suparničku mrežu u 33. "Crno-beli" su bili nagrađeni za svoju volju. 

Zvezda je u prvom poluvremenu bila potpuno bezopasna i kalkulantska. U drugom delu je morala da se prene. Počela je življe. lopta je češće bila u njenim nogama, ali se Stojkoviću nije pretilo ozbiljno.

Nova nada joj je udahnuta kad je Pantićev topovski udarac s 30 metara u 52. minutu zatresao prečku, koja se i dalje trese na Partizanovom stadionu. Zvezda je i to preživela kao što je ostala živa i posle prečke Napolijeve uzdanice Insinjea onomad na "Marakani". Milimetri su delili Partizan od drugog gola i nešto kasnije jer je toliko trebalo Gomesu da u gužvi pred Borjanom potkači loptu nogom i promeni joj smer. Bilo bi to onda neuhvatljivo za Zvezdinog čuvara mreže, koju ju je ipak prigrabio pred samom gol-crtom.

MN Press
Gomes je za malo ostao kratak ispred Borjana

Prvu priliku "crveno-beli" su načinili tek u 70. minutu, kada je  iza leđa Partizanove odbrane Ben u skoku ostao kratak na upotrebljiv centaršut Marina. To kao da je bio nagoveštaj za izjednačenje. Dva minuta zatim Marin je posle kornera uputio oštru loptu u Partizanov peterac. Najviše je, i to iz mesta, skočio lukavi Boaći. Uputio je loptu ka golu, a Stojković je to odbranio paradom kao mačka.

Zvezdin tamnoputi igrač, povratnik u njene redove, odmah je ukazivao da je lopta prešla gol-liniju jer je Stojkovićeva desna ruka bila nekoliko desetina centimetara u golu. Posle konsultovanja sa sudijom iza gola glkavni arbitar Grujić je presekao - to je pogodak za Zvezdu.

MN Press
Partizanovi igrači su se pobunili posle konačne Grujićeve odluke da prizna gol Zvezdi

Pogodak koji će da izazove salve polemika i oprečnih mišljenja. da li je bio gol ili nije, verodostojno bi posvedočio onaj VAR, ali do te tehnologije naš fudbal još nije dosegao. 

Youtube
Posao za video-tehnologiju za proveru gola

Do kraja je ostalo nerešeno, a 1:1 je najčešći rezultat u istoriji "večitog derbija" - 25. put. Kao i na Partizanovom stadionu u prošloj sezoni, kada su se ljuti rivali sastali 156. put, "crno-beli" su  poveli (onda iz penala koji je realizovao Suma), a spas je Zvezdi ponovo doneo Boaći.

Izgleda da "crveno-beli" još jednom dolaze do slađeg boda. Sačuvana je prednost na čelu tabele od dva boda nad drugoplasiranim Partizanom i utakmicom manje koja treba da se odigra s Napretkom u Kruševcu u sredu.

Kraj utakmice

Tri minuta nadoknade vremena.

72: 1:1 - Oštru loptu iz kornera Boaći je uputio ka mreži kao najviši u skoku. Stojković je odbranio šut ali mu je ruka, čini se, bila iza gol-linije kao i lopta. Posle konsultacija s pomoćnikom Grujić je pokazao na centar. Partizanovi igrači se nisu mirili s tom odlukom glavnog sudije.

70: Marin je ubacio loptu u Partizanov kazneni prostor. Ben je izbegao ofsajd zamku, napao se sam iza odbrane crno-belih, ali nije imao visinu u skoku da je bolje zahvati. Stojković ju je lako prihvatio u naručje.

68`: Lopta u poslednji čas u Borjanovim rukama pred gol-linijom. Gužva je nastala posle oštre lopte iz kornera. Gomes je u padu nije dokačio za milimetar da bi joj promenio pravac.

61: Krstičić je dobio žuti karton, a u Zvezdi je u igru ušao Simić umesto neprimetnog Kafua.

58: Kafu šutira mlako levom nogom pravo u Stojkovića.

52: Pantić se odlučio za udarac sa oko 30 metara. Njegov projektil je pogodio prečku. Kao što je to učinio i Insinje u Zvezdinom meču s Napolijem. 

48`: Zvezda življa u drugom delu, ali i dalje bez ozbiljnog ugrožavanja gola njenog "večitog rivala".

Počelo je drugo poluvreme. U Zvezdi jedna izmena. Umesto Čaušića igraće Jovančić.

Kraj prvog poluvremena. Partizan žustar, Zvezda bezopasna i kalkulantska.

43`: Zdjelar dobija prvi žuti karton na meču. Grujić mu je jednom progledao kroz prste za prekršaj, sada nije.

40`: Nova šansa za Partizan. Janković i Gomes su krenuli u kontru, napadač Partizana ponovo je bio iskosa, pokušao je, ali u zadnji čas Degenek to blokira..

33`: 1:0 - Gomes je presekao Boaćijevu loptu. Krenuo je s njom ka Zvezdinom golu. Kada je stigao na ivicu šesnaesterca opalio je pored Degeneka koji je bio ispred portugalskog napadača ali mu nije ušao u blok. Snažan udarac je zatresao mrežu pored nemoćnog Borjana.

Vestionline
 

Na tribinama je najviše 25.000 gledalaca.

25`: Rodić je izblokiran iz slobodnog udarca s više od 25 metara po sredini, ali se izborio da se s odbojenom loptom približi Partizanovom golu. Šutirao je s 18 metara, ali je Stojković u padu bez problema uhvatio loptu.

Pošto Savić ne igra, Zvezdin kapiten na derbiju je Stojković. Kao što je i Partizanov.

20`: Šut je oprobao Partizanov levi bek N. R. Miletić. Pucao je snažno iskosa ali pravo u Borjana koji je ukrotio loptu iz druge.

17`: Još jedno uzbuđenje pred Zvezdinim golom. Gomes je proigrao Pantića koji je ušao u šesnaesterac iskosa i odmah je šutirao dijagonalno. Borjan se opružio, lopta je prošla i pored njegovih ruku i metar od njegove desne stative.

10`: Odbijenu loptu je na ivici Partizanovog šesnaesterca dočekao Čaušić ali je šutirao baš neprecizno.

7`: Velika šansa za Partizan. Babić je pokušao da ispuca loptu ali mu je Janković ušao u blok pa je stvorio sebi priliku da s njom krene prema Zvezdinom golu. Izdržao je remplovanje s Babićem koji je pokušao da se iskupi za grešku, šutirao je levom nogom pored gola. Čini se da je u odsudnom trenutku izgubio korak s Babićem na leđima. Partizan s mnogo više žara ušao u derbi.

1`: Prva šansa za Partizan koji je furiozno krenuo. Pantić je ubacio loptu u peterac, Zvezdin golman Borjan se okliznuo pa nije uhvatio loptu, ali su је odbrambeni igrači "crveno-belih" izbacili u korner.

Utakmica je počela

Među Partizanovim rezervama su golman Kljajić, Vulićević, Urošević, Kosović, Smiljanić, Ivanović i Nikolić. Šansu u Zvezdinom timu s klupe čekaju: Popović, Gobeljić, Jovančić, Jovičić, Srnić, Simić i Pavkov. 

Utakmicu sudi Danilo Grujić.

Za razliku od meča prvog kola u Ligi šampiona s italijanskim viceprvakom Napolijem onomad na "Marakani" (0:0) u Zvezdinoj odbrani će umesto povređenog Savića igrati Babić. Defanzivni vezista Jovičić je ostao na klupi, a u "večitom derbiju" debituje krilni napadač Kafu, koji za utakmicu s Ančelotijevim timom nije ni bio u kombinaciji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online