Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 23.09.2018.
18:11
Vestionline A

Završeno najčešćim rezultatom - 1:1: Žustri Partizan poveo, Boaći opet spasao Zvezdu poraza

U 158. "večitom derbiju" podela bodova i izjednačujući gol "crveno-belih" kojem samo VAR može da posvedoči.

MN Press
Stojković je paradom izvadio loptu, a Boaći je odmah ukazivao da je ona prešla gol-crtu

Partizan - Zvezda 1:1 (1:0)

1:0 Gomes u 33, 1:1 Boaći u 72.

Stadion Partizana. Gledalaca: oko 25.000. Sudija: Grujić.

Partizan: Stojković, N.R. Miletić (od 88. Urošević), Marković, Valijente, N.G. Miletić, Zdjelar, Šćekić, Janković (od 82. Kosović), Pantić, Zakarić, Gomes (od 80. Nikolić). Trener: Mirković.

Zvezda: Borjan, Stojković, Degenek, Babić, Rodić (od 86. Gobeljić), Čaušić (od 46. Jovančić), Krstičić, Kafu (od 61. Simić), Ben, Marin, Boaći. Trener: Milojević.

Sećate li se "večitog derbija" iz oktobra 2003? Tada je Partizan došao na "Marakanu" s oreolom prvog srpskog kluba koji igra u Ligi šampiona, a otišao je s nje tako što su timu koji je predvodio proslavljeni nemački fudbaler Lotar Mateus bridela oba obraza. Zvezda nije respektovala podvig najljućeg rivala. Poslala ga je nazad u Humsku s tri lopte u mreži (3:0).

Umalo da se posle 15 godina najveća utakmica našeg fudbala rasplete na isti način, ali u Partizanovu korist. Sada je Zvezda ta koja učestvuje u vodećem takmičenju evropskog klupskog fudbala, ali "crno-beli" nisu imali respekta ni trunke za to u svojoj kući. Iz inata što su bili otpisani u duelu s večitim rivalom, s njegovim timom jačim nego mnogo prethodnih godina, krenuli su žustro, hrabro i s velikom prkosnom željom da se pobedi.

Iako je Zvezdina postava na papiru delovala ofanzivnije nego onomad protiv Napolija u prvom kolu Lige šampiona, s krilnim napadačem Kafuom u igri, a defanzivnim vezistom Jovičićem na klupi, njena je ideja bila ista - igrati strpljivo i tvrdo i vrebati priliku iz protivnapada. 

Partizan je, međutim, krenuo tako nadahnuto, gotovo uraganski, da Zvezda više nije ni znala šta igra. Ređale su se stresne situacije po njenu odbranu. I tako sve od prve velike šanse Jankovića u 7. minutu do Gomesove solo partiture kojom je zatresao suparničku mrežu u 33. "Crno-beli" su bili nagrađeni za svoju volju. 

Zvezda je u prvom poluvremenu bila potpuno bezopasna i kalkulantska. U drugom delu je morala da se prene. Počela je življe. lopta je češće bila u njenim nogama, ali se Stojkoviću nije pretilo ozbiljno.

Nova nada joj je udahnuta kad je Pantićev topovski udarac s 30 metara u 52. minutu zatresao prečku, koja se i dalje trese na Partizanovom stadionu. Zvezda je i to preživela kao što je ostala živa i posle prečke Napolijeve uzdanice Insinjea onomad na "Marakani". Milimetri su delili Partizan od drugog gola i nešto kasnije jer je toliko trebalo Gomesu da u gužvi pred Borjanom potkači loptu nogom i promeni joj smer. Bilo bi to onda neuhvatljivo za Zvezdinog čuvara mreže, koju ju je ipak prigrabio pred samom gol-crtom.

MN Press
Gomes je za malo ostao kratak ispred Borjana

Prvu priliku "crveno-beli" su načinili tek u 70. minutu, kada je  iza leđa Partizanove odbrane Ben u skoku ostao kratak na upotrebljiv centaršut Marina. To kao da je bio nagoveštaj za izjednačenje. Dva minuta zatim Marin je posle kornera uputio oštru loptu u Partizanov peterac. Najviše je, i to iz mesta, skočio lukavi Boaći. Uputio je loptu ka golu, a Stojković je to odbranio paradom kao mačka.

Zvezdin tamnoputi igrač, povratnik u njene redove, odmah je ukazivao da je lopta prešla gol-liniju jer je Stojkovićeva desna ruka bila nekoliko desetina centimetara u golu. Posle konsultovanja sa sudijom iza gola glkavni arbitar Grujić je presekao - to je pogodak za Zvezdu.

MN Press
Partizanovi igrači su se pobunili posle konačne Grujićeve odluke da prizna gol Zvezdi

Pogodak koji će da izazove salve polemika i oprečnih mišljenja. da li je bio gol ili nije, verodostojno bi posvedočio onaj VAR, ali do te tehnologije naš fudbal još nije dosegao. 

Youtube
Posao za video-tehnologiju za proveru gola

Do kraja je ostalo nerešeno, a 1:1 je najčešći rezultat u istoriji "večitog derbija" - 25. put. Kao i na Partizanovom stadionu u prošloj sezoni, kada su se ljuti rivali sastali 156. put, "crno-beli" su  poveli (onda iz penala koji je realizovao Suma), a spas je Zvezdi ponovo doneo Boaći.

Izgleda da "crveno-beli" još jednom dolaze do slađeg boda. Sačuvana je prednost na čelu tabele od dva boda nad drugoplasiranim Partizanom i utakmicom manje koja treba da se odigra s Napretkom u Kruševcu u sredu.

Kraj utakmice

Tri minuta nadoknade vremena.

72: 1:1 - Oštru loptu iz kornera Boaći je uputio ka mreži kao najviši u skoku. Stojković je odbranio šut ali mu je ruka, čini se, bila iza gol-linije kao i lopta. Posle konsultacija s pomoćnikom Grujić je pokazao na centar. Partizanovi igrači se nisu mirili s tom odlukom glavnog sudije.

70: Marin je ubacio loptu u Partizanov kazneni prostor. Ben je izbegao ofsajd zamku, napao se sam iza odbrane crno-belih, ali nije imao visinu u skoku da je bolje zahvati. Stojković ju je lako prihvatio u naručje.

68`: Lopta u poslednji čas u Borjanovim rukama pred gol-linijom. Gužva je nastala posle oštre lopte iz kornera. Gomes je u padu nije dokačio za milimetar da bi joj promenio pravac.

61: Krstičić je dobio žuti karton, a u Zvezdi je u igru ušao Simić umesto neprimetnog Kafua.

58: Kafu šutira mlako levom nogom pravo u Stojkovića.

52: Pantić se odlučio za udarac sa oko 30 metara. Njegov projektil je pogodio prečku. Kao što je to učinio i Insinje u Zvezdinom meču s Napolijem. 

48`: Zvezda življa u drugom delu, ali i dalje bez ozbiljnog ugrožavanja gola njenog "večitog rivala".

Počelo je drugo poluvreme. U Zvezdi jedna izmena. Umesto Čaušića igraće Jovančić.

Kraj prvog poluvremena. Partizan žustar, Zvezda bezopasna i kalkulantska.

43`: Zdjelar dobija prvi žuti karton na meču. Grujić mu je jednom progledao kroz prste za prekršaj, sada nije.

40`: Nova šansa za Partizan. Janković i Gomes su krenuli u kontru, napadač Partizana ponovo je bio iskosa, pokušao je, ali u zadnji čas Degenek to blokira..

33`: 1:0 - Gomes je presekao Boaćijevu loptu. Krenuo je s njom ka Zvezdinom golu. Kada je stigao na ivicu šesnaesterca opalio je pored Degeneka koji je bio ispred portugalskog napadača ali mu nije ušao u blok. Snažan udarac je zatresao mrežu pored nemoćnog Borjana.

Vestionline
 

Na tribinama je najviše 25.000 gledalaca.

25`: Rodić je izblokiran iz slobodnog udarca s više od 25 metara po sredini, ali se izborio da se s odbojenom loptom približi Partizanovom golu. Šutirao je s 18 metara, ali je Stojković u padu bez problema uhvatio loptu.

Pošto Savić ne igra, Zvezdin kapiten na derbiju je Stojković. Kao što je i Partizanov.

20`: Šut je oprobao Partizanov levi bek N. R. Miletić. Pucao je snažno iskosa ali pravo u Borjana koji je ukrotio loptu iz druge.

17`: Još jedno uzbuđenje pred Zvezdinim golom. Gomes je proigrao Pantića koji je ušao u šesnaesterac iskosa i odmah je šutirao dijagonalno. Borjan se opružio, lopta je prošla i pored njegovih ruku i metar od njegove desne stative.

10`: Odbijenu loptu je na ivici Partizanovog šesnaesterca dočekao Čaušić ali je šutirao baš neprecizno.

7`: Velika šansa za Partizan. Babić je pokušao da ispuca loptu ali mu je Janković ušao u blok pa je stvorio sebi priliku da s njom krene prema Zvezdinom golu. Izdržao je remplovanje s Babićem koji je pokušao da se iskupi za grešku, šutirao je levom nogom pored gola. Čini se da je u odsudnom trenutku izgubio korak s Babićem na leđima. Partizan s mnogo više žara ušao u derbi.

1`: Prva šansa za Partizan koji je furiozno krenuo. Pantić je ubacio loptu u peterac, Zvezdin golman Borjan se okliznuo pa nije uhvatio loptu, ali su је odbrambeni igrači "crveno-belih" izbacili u korner.

Utakmica je počela

Među Partizanovim rezervama su golman Kljajić, Vulićević, Urošević, Kosović, Smiljanić, Ivanović i Nikolić. Šansu u Zvezdinom timu s klupe čekaju: Popović, Gobeljić, Jovančić, Jovičić, Srnić, Simić i Pavkov. 

Utakmicu sudi Danilo Grujić.

Za razliku od meča prvog kola u Ligi šampiona s italijanskim viceprvakom Napolijem onomad na "Marakani" (0:0) u Zvezdinoj odbrani će umesto povređenog Savića igrati Babić. Defanzivni vezista Jovičić je ostao na klupi, a u "večitom derbiju" debituje krilni napadač Kafu, koji za utakmicu s Ančelotijevim timom nije ni bio u kombinaciji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online