Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.07.2018.
20:25 >> 22:13h
Vestionline A

Partizan obavio posao

"Crno-beli" su u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope savladali pljevaljski Rudar u Nikšiću s 3:0, revanš je kroz nedelju dana.

partizan.rs
Jevtović je iz penala postigao prvi gol za Partizan

Rudar - Partizan 0:3 (0:1)

0:1 Jevtović iz penala u 44, 0:2 Suma u 50, 0:3 Gomes u 57.

Stadion u Nikšiću. Gledalaca: 4.000. Sudija: Atvel (Engleska).

RUDAR: Radović, Pešukić, Živković, Mitrović, Sekulić, Sopo, Golubović (od 73. Macanović), E. Kuč (od 60. Vuković), Bošnjak, Zečević, Đalović (od 74. Janketić). Trener: Bogavac.

PARTIZAN: Stojković, Enake, Valijente (od 76. N. R. Miletić), Marković, Šehović, Jevtović (od 70. Janković), Zdjelar, Suma, Pantić, Nikolić (od 63. Kosović), Gomes. Trener: Đukić.

Naš vicešampion već može da se okrene drugom kolu u kojem će se sastati s uspešenijim iz dva meča Trakaija iz Litvanije i Irtiša iz Kazahstana. U prvoj utakmici u Litvaniji nije bilo golova.

"Crno-beli" nisu blistali u prvom poluvremenu, ali im je Rudarov odbrambeni igrač Živković pomogao da otključaju bravu crnogorskog tima. Bespotrebno je u kaznenom prostoru oborio Partizanovog napadača Nikolića, inače neprimetnog na ovoj utakmici (zamenjen je u 63. minutu). Jevtović je bio neumoljiv s bele tačke.

U drugom poluvremenu, na samom početku, "crno-beli" preko Sume i Portugalca Gomesa postižu dva brza pogotka koja im osiguravaju miran revanš kroz nedelju dana u Beogradu. Utakmica je igrana na stadionu Sutjske u Nikšiću zato što Rudarov ne ispunjava standarde UEFA.

Prvi takmičarski meč u sezoni je poslužio Partizanovom treneru Đukiću da vidi dokle se stiglo u pripremnom periodu s obnovljenim timom. Misli već mogu biti okrenute izazovima koji slede 26. jula i 2. avgusta.

Kraj utakmice

83`: Partizan potpuno kontroliše meč. Dugo je trajala lekarska intervencija pošto se Suma požalio na povredu.

57`: Partizan potvrđuje pobedu u Nikšiću i završava posao u prvom kolu posle dva brza gola u drugom delu igre. Treći pogodak dao je Rikardo Gomes.

50`: Suma je strelac drugog gola za Partizan. Šehović, najbolji Partizanov igrač do sada, odlično je uposlio Sumu koji je savladao golmana Rudara.

Radnički je u Nišu poveo protiv Maltežana. Gol je u 14. minutu dao half Pankov.

Tim iz Severne Irske je poveo protiv Spartaka u Novom Sadu u 23. minutu. Gruba greška golmana Perića koji je ispustio loptu poklonivši je na tacni igraču Kolerejna.

Poluvreme u Nikšiću. Partizan vodi s 1:0. 

Počeo je i meč u Nišu. Radnički je domaćin Gziri sa Malte.

44`: Jevtović je bio hladnokrvan. Poslao je loptu po zemlji u ugao, a Rudarov golman je otišao u drugu stranu.

43`: Penal za Partizan. Živković je bespotrebno oborio Nikolića.

41`: Stopostotna prilika za Partizan. Šehović je sjajno primio dugu loptu koja je preletela jednog defanzivca Rudara. Golman domaćih mu je izašao u susret taman koliko da mu skrati ugao pa je Šehović pucao u njega.

30`: Prvu priliku je imao Rudar. Miloš Zečević je bio u prilici da iz peterca zatrese mrežu Stojkovića, ali je iskosa pucao iznad prečke. Ovome je prethodila panična intervencija Patrizanove odbrane.

Na stadionu "Karađorđe u Novom Sadu počela je utakmica još jednog našeg predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Subotički Spartak dočekuje Kolerejn iz Severne Irske.

28`: Novi centarfor Partizana Portugalac Rikardo Gomes šutira sa ivice šesnaesterca nebu pod oblake. 

25`: Prva situacija koja je nagovestila bilo šta. Enake je dobio loptu za centaršut s desne strane. Uputio ga je u kazneni prostor crnogorskog tima po zemlji, ali su domaći igrači to raščistili. 

22`: Polovina prvog poluvremena. I dalje nije viđena nikakva opasnost po gol jednih ili drugih. Lopta više u nogama "crno-belih".

10`: Bez značajnijih dešavanja

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online