Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 30.06.2018.
12:22
Vestionline, zurnal.rs A

Najveća greška Srbije? Smena Slavoljuba Muslina!

Ivica Osim, nekadašnji reprezentativac i selektor Jugoslavija, rekao je u razgovoru za 'Sportski žurnal' da je najveća greška Fudbalskog saveza Srbije bila smena Slavoljuba Muslina pošto je obezbedio plasman na Mundijal.

EPA/ANDREJ CUKIC
Slavoljub Muslin, odveo Orlove na Mundijal

- Ne mogu baš reći da sam imresioniran igrama na Svetskom prvenstvu. Nije tu bilo ništa spektakularno, što odudara od onog što već ranije nije viđeno. Nema ni taktičkih inovacija. Mnogi očekuju čuda, možda zbog količine novca koji se obrće u fudbalu. Neka prethodna prvenstva su bila bolja. Ima iznenađenja, ali nesporno je da ko god dođe na Mundijal poseduje određeni kvalitet - počeo je priču Osim.

- Gledao sam mečeve Srbije. Znam da se to mnogima u Beogradu neće svideti, ali ne dopada mi se kako je igrala. Bilo je tu mnogo nedostataka i grešaka, nedopustivih za tako veliko takmičenje. Ne mogu reći da sam u detalje upoznat sa fudbalskim prilikama u Srbiji, ali sudeći po onome što znam, čini mi se da ovo nije bila najbolja reprezentacija. U timu nije bilo igrača koji su po meni morali da budu tu. Greška je i smena selektora pred Svetsko prvenstvo. Ne menja se selektor posle plasmana na Mundijal. Samo oni koji se bave trenerskim poslom, ili se makar malo razumeju u fudbal, znaju šta znači i kako je težak posao stvoriti dobru atmosferu u ekipi, uigrati tim, napraviti prepoznatljivu igru. Za to treba vremena čak i godine i kada to sve uradiš, izboriš plasman na Mundijal smene selektora. Sve to se lako uništi i takve greške se skupo plaćaju. Nije to bio slučaj samo sa Srbijom. Još nekoliko reprezentacija je to isto uradilo. Na Mundijalu se ne uči. Mora tačno da znaš šta hoćeš, a ne da lutaš iz utakmice u utakmicu. Tu se igra na rezultat.

Kaže da je nezvahvalno porediti epohe, ali ističe da je glavna razlika i više nego očigledna.

- Nezahvalno je porediti sadašnja vremena sa onim kada sam ja bio selektor, ali imam utisak da u ovom timu Srbije nema velikih znalaca kao što sam ja imao. Savićević, Stojković, Sušić su u moje vreme bili majstori koji su sami jednim potezom mogli da reše meč. To su znali i protivnici i plašili su ih se. U ovom timu Srbije nema igrača tog kalibra. Možda grešim, ali me igrama na terenu nisu u to ubedili. Zašto je to tako i zašto više nema takvih majstora to je neka druga tema, ali sada je činjenica da ih nema - rekao je Osim.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online