Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.06.2018.
15:04
M. Topalović - Vesti A

Zagrevanje za opasni APOEL

Spartaks iz Jurmale, šampion Letonije, ako i crveno-beli ima bratske odnose sa moskovskim Spartakom

Instagram
Skenirao Zvezdinog rivala: Mario Maslać

Spartaks iz Jurmale odiseje u Evropi počeo je na Balkanskom poluostrvu i ponovo se vraća na „mesto zločina“.

Posle eliminacije podgoričke Budućnosti na debiju zaustavila ih je Vojvodina. Kasnije su nepremostive prepreke bili Dinamo iz Minska i Astana, a verujemo da ni Crvena zvezda neće imati većih problema u nadolazećeim mečevima. Dobra priprema za APOEL koji treba da bude rival u drugom kolu.

Do titule šampiona Spartaks je stigao prilično ubedljivo. Imao je 46 bodova, a pratioci Liepaja i Riga po 37.

U tekućem šampionatu nisu tako dobri. Posle 11 kola Rigas FC ima 28, a Spartaks i Ventspils po 22 boda. Skor im je 7-1-3, a gol-razlika 21:10.  Već 21.juna igraju derbi sa vodećim RFS (Riga FS) za koji igra Milan Savić.

Trener Ventspilsa je poznati Crnogorac Dejan Vukićević. U Riga FC klubu trener je Makedonac Goce Sedloski, špic je Inđijac Darko Lemajić, a donedavno je igrao naš štoper Mario Maslać.

-Spartaks je tim bez posebnih karakteristika, kaže Maslać, Nemaju šanse protiv naših ekipa, a posebno Zvezde, smatra Maslać koji je protiv tima sa „Marakane“ igrao prošle godine u dresu Irtiša. Dodaje:

-Liga nije posebno jaka i zbog toga sam okončao odiseju u Rigi i selim se na Kipar.

Maslać naglašava:

-Iz Spartaksa su otišli Nikola Kovačević (Vojvodina, Spartak, Radnički Niš) i Marko Simić (Šumadija Aranđelovac, Kolubara, OFK, Lučani...), a ostao je štoper i kapiten Aleksandar Kosorić (Rad, Željezničar, Radnik, Partizan). Ekipa ima par prosečnih Rusa, Brazilca i Argentinca.

Instagram
OSNOVA: Kapiten Kosorić (levo) i golman Pavlovs

Najveća opasnost je vezista Aleksejs Višnakovs (34) koji je pokretač svih napada i najbolji strelac. U selekciji ima skor 78/9 .

Spartaks je osnovan 2007.godine. Logično da nema puno trofeja, osim dve titule u poslednjim izdanjima lige Letonije, jer se tek od 2012.takmiči u eliti. Crveno-berli igraju na Sloka stadionu kapaciteta 2.500 gledalaca. Spartaks je dobio naziv po Spartaku iz Moskve, čiji su navijači u bratskim odnosima sa Zvezdinim, a i ima i snažnu saradnju sa ruskim klubom jer pozajmljuje mlade fudbalere. 

-Zbog svega toga i Crvenu zvezdu doživljavamo kao bratski klub, imajući u vidu prijateljstvo koje vlada između klubova iz Moskve i Beograda, rekao je Melkumjans.

Trener je Rus Aleksandar Grišin (46) koji je prethodno vodio mlađe kategorije CSKA i selekciju Rusije do 19 godina.

Spartaks u Evropi

2015/16    UEFA LE kvalifikacije   Budućnost P.       0:0, 3:1

                    UEFA LE kvalifikacije   Vojvodina  1:1, 0:3

2017/18    UEFA LŠ kvalifikacija   Dinamo Mi.         0:2, 1:2

2017/18    UEFA LŠ kvalifikacije   Astana        0:1, 1:1

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online