Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.06.2018.
13:07
M. Topalović - Vesti A

Stojković: Samo da ne izgubimo od Kostarike

Atmosfera među "Orlovima" u Svetlogorsku je na visokom nivou, a ne izostaje ni motivacija za rad.

MN Press
Oprezno od starta: Vladimir Stojković

Selektor Mladen Krstajić je u četvrtak na raspolaganju imao sve igrače osim Uroša Spajića, sa timom su regularno radili Aleksandar Mitrović i Adem Ljajić koji su prethodnih dana laganije radili zbog lakših povreda. 

Odlična saradnja, osmesi uz obaveznu dozu ozbiljnosti i agresivnosti na treninzima ukazuju na sjajnu atmosferu pred meč sa Kostarikom u nedelju u Samari. 

Vladimir Stojković, golman reprezentacije Srbije, igra svoj treći Mundijal, i zna da sada ne smeju da se ponove greške iz Južne Afrike (2010) i Nemačke (2006), kada su "orlovi" izgubili sa po 1:0.

"Ne trebamo da imamo tenziju, Kostarika je ozbiljan rival. Utakmice koje su tvrde najbolje da se završe 0:0, da ne srljamo po svaku cenu. Potrebno je da uđemo mirne glave, bolje da svi uzmemo po bod i onda imamo još dve utakmice. Ništa se neće odlučiti u prvoj utakmici. Važno je da ne izgubimo", rekao je Stojković. 
Njegov stav zvuči vrlo oprezno. 
"Ovo mi je treći Mundijal, imam iskustvo. Imamo u glavi da se igraju tri meča, da nije frka da se odmah pobedi Kostarika. Iz tri utakmice da uradimo veliko, pa ako bog da da svi budemo zadovoljni". 
Kaže da je dobro upoznao igrače Kostarike. 
"Upoznaš igrača kako šutira pod pritiskom, kako kada je sam, kojom nogom, kako izvodi slobodnjake, to nam pomaže da tokom meča budemo sigurniji. Ostane nam u glavi".

Veruje da će odbrana odlično odraditi posao, te da nema sumnju u uigranost. 
"Protiv Bolivije smo pokazali kvalitet, bićemo spremni pozadi". 

Pohvale na Navasovu adresu

O Kejloru Navasu, golmanu Kostarike imao je samo reči hvale. 
"Navasa svi poznajete, ima tri Lige šampiona, samopouzdanje mu je na visokom nivou, šta još o njemu reći, a da se ne zna". 

EPA
Prva i poslednja prepreka: Golman Kostarike Kejlor Navas

Brazil najbolji na svetu


Novinare iz Brazila interesovalo je mišljenje Stojkovića o „Selesau". 
"Mi na svakom takmičenju igramo kao da nam je poslednja šansa. A, Brazil je najbolji na svetu, uživaćemo u toj utakmici, nemamo šta da izgubimo. Mislim da je favorit da osvoji ovaj šampionat".

Rastavac: Ruiz je mozak Kostarike

Milan Rastavac, trener reprezentacije Srbije i desna ruka selektora Mladena Krstajića kada je taktika u pitanju, zna odakle preti najveća opasnost u premijernom meču sa Kostarikom. 

MN Press
Desna ruka: Selektor Krstajić i pomoćnik Rastavac

"Fokusirani smo pre svega na našu igru, jer smo u prošlosti sami sebi bili najveći protivnici", rekao je Rastavac. 

On je potom „skenirao“ igru prvog rivala „Orlova“ na Mundijalu. 

"Poznato je da u zadnjoj liniji igraju sa tri igrača, zatim dvojicu ofanzivnih sa strane i jednog opasnog špica. Gusti su na sredini terena i najviše prostora ima po bokovima. Naša ideja je da iskoristimo slabosti Kostarike i da celu utakmicu držimo pod kontrolom“. 

Rastavac je zatim dodao: 

"Kostarikanci agresivnošću dolaze do lopte i odmah slede brzi napad preko Urene, Ruiza. Nema kontinuiranih napada Kostarike, oslanjaju se na kreativnost Ruiza, koji je mozak ekipe“.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online