Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.06.2018.
22:39
M. Topalović - Vesti A

Brazil B bi konkurisao za titulu

Selektor "karioka" Tite odmah je izabrao 23 fudbalera koji će nastupiti na Mondijalu u Rusiji, ali je izostavio nekoliko zvučnih imena.

Instagram/FSS
Ispit za "Orlove": Titeovi Brazilci

Za razliku od mnogih drugih selektora, Tite je na startu odustao od mogućnosti da izabere 35 fudbalera! Odmah je bio ubeđen da ima pobedničku postavu. Odmah je "presekao" iako imena koja se nisu našla na njegovom spisku pokazuju da nije imao nimalo lak zadatak, štaviše.

- Bilo je mnogo dilema. Ponekad poziv zavisi od sistema, reakcije tima, mog uverenja, uverenja tehničkog komiteta. Nekad je bitan tehnički aspekt, čvrstoća na velikim turnirima. Svetsko prvenstvo je vrhunac, svaki igrač mora biti mentalno vrlo snažan, moraju biti u dobroj fizičkoj formi - rekao je Tite.

Iako je Tite verovatno izabrao 23 najbolja i trenutno najspremnija fudbalera, tu je skoro ceo tim brazilskih igrača kojima je bez sumnje mesto na Mondijalu. Čuvar mreže španske Valensije Neto imao je sjajnu sezonu u La Ligi, a bio je deo brazilskog tima u poslednje vreme. Ipak, prednost je dobio golman Korintijansa Kasio Ramos.

Što se tiče bekova, mnoge selekcije bi dale bogatstvo da desnu stranu može da im "pokriva" Monakov/Liverpulov Fabinjo, a levu Juventusov Aleks Sandro.

Ni štoperi nisu ništa manje pouzdani, u pitanju su iskusni David Luiz iz Čelsija, pre samo dve godine najskuplji defanzivac u istoriji fudbala, te Rodrigo Kajo iz Sao Paula, koji je svojevremeno bio na korak od Valensije. Tite je odustao i od talentovanog veziste Artura Mela, 21-godišnjeg fudbalera Gremija koga je već kaparisala Barselona za 40 miliona evra.

Tu je i jedan od najpouzdanijih vezista iz Serije A, adut Napolija Alan, koji je po ko zna koji put "preskočen" u izboru za "Selesao". Fantastičan vezni red kompletiraju Totenhemov Lukas Mura i Bordoova "zlatna koka" Malkom. Dok se odluka za Muru može shvatiti, s obzirom da je potpuno van forme i da je poslednji put igrao još 11. aprila, Malkom je , s druge strane, cele sezone bio na visokom nivou u Ligi 1.

Mnogi će zameriti Titeu i što je izostavio ofanzivnog vezistu Bešiktaša Andersona Talisku (prešao u Guangžou Evergrande), strelca 19 i asistenta kod pet pogodaka ove sezone. 

Što se tiče napadača, nivo za dres Brazila nije ispunio 25-godišnji golgeter Gremija Luan, koga navodno prati nekoliko engleskih premijerligaša. 

Instagram/FSS
Neko trenira, neko uživa: Mauro Ikardi

Gaćinović kao iznenađenje

Kada je Krstajić skraćivao spisak mnoge je iznenadilo izostavljanje Gaćinovića u konkurenciji Grujuća, Spajića, Veljkovića i Jovića. Na Mondijalu neće biti ni Gudelja, Z. Tošić, oba Maksimovića, Fejse, Vukovića, Savića, Baste, S. Mitrovića, Obradovića, Kataija, Pavlovića…

Instagram/FSS
Otpao sa spiska: Mijat Gaćinović

 Morata, Gece, Ikardi…

Naravno, nije Brazil jedini koji ima taj luksuz da se odrekne odličnih igrača za najveći turnir na svetu, tako u Rusiji neće igrati mnoga poznata imena (ne računamo povređene igrače poput Nastasića, Štindla, Pajea, Koščelnog, Danija Alvesa…): Španci Morata, Kaljehon, Pareho, Markos Alonso, Francuzi Marsijal, Rabio, Kurzava, Ben Jeder, Lakazet, Englezi Hart, Smoling, Lalana, Staridž i Vilšir, Portugalci Nani, Kanselo, Sančez čak i Eder koji je doneo evropsku titulu, Nemci Sane, Leno, Mustafi, Džan, Vagner i Gece, Argentinci Peroti, L. Martinez, Gago, Pastore i Ikardi, Švajcarci Cufi, Hic, Derdijok i Mehmedi, Belgijanci Benteke, Origi i Naingolan, Rusi Glušakov i Kokorin, Danci Hejbjerg i Bendtner, Urugvajac Lodeiro, Marokanac Bufal, Hrvati Rog, Leovac i Pašalić, Nigerijac Simon, Tunižanin Msakni, Poljaci Boruc i Volski, Senegalci Sankare i Saive, Kolumbijci Gutierez, Zapata, Armero, Kardona i Moreno, Japanci Kijotake, Nišikava i Morišige.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online