Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.04.2018.
20:08 >> 22:48h
Vestionline A

Ludnica na Enfildu, Liverpul og gotovog napravio veresiju, maestro Salah, tinja nada za "vučicu" (VIDEO)

Ne bi to bio Liverpul kad ne bi od gotovog napravio veresiju. Imali su izabranici Jirgena Klopa 5:0 do 80. minuta, razmišljali već o finalu u Kijevu, a onda pakleni finiš "vučice" i nada da mogu da opet nadoknade tri gola minusa kao što je bio slučaj protiv Barselone u četvrtfinalu. Liverpul je pobedio Romu - 5:2 (2:0) u prvom polufinalu Lige šampiona i stigao blizu borbe za "ušati pehar" narednog meseca u ukrajinskoj prestonici.

Tanjug/AP
Nema rešenja za egipatskog maestra: Mohamed Salah dao dva gola bivšem timu

Kakav je velemajstor Mohamed Salah, kakva sezone iz snova za fantastičnog Egipćanina. Proteklog leta stigao je na Enfild iz Rome, a igra sudbine je odlučila da razbije bivši klub.

Liverpul je počeo da igra od 30. minuta. Pre toga su Rimljani bili bolji, Aleksandar Kolarov je pogodio prečku posle "bombe" u 17. minutu. A onda rapsodija, magija Salaha, prvo je sevnula levica sa 15 metara za evr gol u 35. minutu, a u finišu je na asistenciju Firmina Egipćanin opet savladao Alisona. Nije se napadač radova golovima protiv bivšeg kluba, ali će sigurno da bude omraćen u Rimu. Bio je to njegov 10. pogodak u Ligi šampiona ove sezone. U oba slučaja asistent je bio Roberto Firmino.

LIVERPUL - ROMA 5:2 (2:0)

Strelci:1:0 Salah u 36, 2:0 Salah u 45, 3:0 Mane u 56, 4:0 Firmino u 61, 5:0 Firmino u 69, 5:1 Džeko u 81, Peroti iz penala u 85. minutu. Stadion: Enfild roud. Gledalaca: 54.074. Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

LIVERPUL: Karijus, Aleksander Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson, Čemberlen (od 18. Vajnaldum), Henderson, Milner, Salah, Firmino, Mane;
ROMA: Alison, Manolas, Facio, Žezus, Florenci, Strotman, De Rosi, Kolarov, NaIngolan, Under, Džeko.

U nastavku, Salah je preuzeo ulogu asistenta, kao na tacni je uposlio Sadija Mane i Firmina koji su postigli brza dva gola u razmaku od pet minuta, da bi "karioka" drugim golom na meču u 69. minutu, činilo se, razbio Romu.

Ali, pad Liverpula koriste rimski "gladijatori", Golovima Edina Džeka u 81. i Perotija iz penala u 85. minutu, Roma je obezbedila kakvu takvu nadu da može na "Olimplku" da ponovi senzaciju kao protiv Barse u prethodnoj rundi, kada su je svi otpisali posle 1:4, a u italijanskoj prestonici je bilo 3:0 za četu Euzebija di Frančeska.

U drugom plufinalnom paru igraju Real i Bajern, a prvi meč je u Minhenu u sredu od 20.45.

POGLEDAJTE SVE GOLOVE SA ENFILDA!

85. minut - GOOOL, Nada za Romu, Peroti sa penala postiže novi gola za goste - 5:2. Kakvo ludilo na Enfildu!

81. minut - GOOOL, Edin Džeko smanjuje - 5:1.

 

69. minut - GOOOL, opet Firmino, katastrofa Rome, Liveprul vodi 5:0.

61. minut - GOOOOL, posle dve asistencije Salahu, u listu strelaca se upisao i Brazoalc Roberto Firmino. Liverpul na pragu Kijeva. Opet je Egipćanin bio asistent kao kod prethodnog gola Manea.

56. minut - GOOOOL, Mohamed Salah je kao na tacni dodao loptu Maneu, a on je precizan. Redsi na pragu finala i meča u Kijevu za "ušati pehar".

45. minut - GOOOL, opet Mohamed Salah. Liverpul na odmor ide sa dva gola predosti.

40. minut - Salah pogađa prečku, umalo 2:0 za domaćina.

36. minut - GOOOL, Liverpul vodi, strelac je Mohamed Salah. Sjajni Egipćanin igra sezonu života.

29. minut - Sadio Mane je imao dve velike prilike, ali mreža Alisona i dalje se ne trese.

18. minut - Bomba Kolarova sa 25 metara, Karijus je dodirnuo loptu koja je završila na prečki gola domaćina. Roma odlična u prvom delu prvog poluvremena.

1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online