Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.04.2018.
09:11
N. Popović - Vesti A

Srpski dres svetinja!

Markus Hauptkorn, trener fudbalskog kluba Opel iz Riselshajma kod Frankfurta, koji se nadmeće u lokalnoj ligi pokrajine Hesen, nedavno je izjavio za nemačke sportske medije:

N. Popović
Uvek opasna: Nataša u akciji

- Reprezentativka Srbije Nataša Petrov (20 godina) pravi je poklon za našu ekipu.
Na to je ova simpatična studentkinja biohemije iz Frankfurta na Majni skromno odgovorila:

- Hauptkorn je trener koji veruje u mene, daje mi šansu na terenu i ni jednog trenutka nisam zažalila što sam iz Prve nemačke lige prešla u niži rang takmičenja. U ovom klubu na utakmicama sa punom minutažom imam priliku da pokažem šta znam i umem, a onda verujem da moj povratak u elitnu nemačku liga za mene nije nedostižan!

Sreli smo je na marginama turnira u malom fudbalu u Bad Homburgu kod Frankfurta, koji tradicionalno organizuje tamošnji Savet stranaca, na čijem je čelu naš zemljak Miodrag Stojković. Nataša se na ovoj sportskoj priredbi pojavila kao počasni gost i dobila zaslužen aplauz publike i učesnika.

N. Popović
Počasna gošća: Nataša sa organizatorima turnira u Bad Homburgu

Cilj regionalna liga

O skorašnjim planovima srpska reprezentativka iskreno kaže:
- Sada je cilj da zajedno sa saigračicama sadašnji klub od sledeće sezone "preselimo" u viši rang, regionalnu ligu, i da se tu zadržimo u gornjem delu tabele. A nadam se da će moje partije na terenu biti i dovoljan motiv za druge klubove da požele da me vide u svojim redovima.

N. Popović
Naselsila talenat: Blagoje i Nataša Popov

A to što se Nataša "zarazila", čak i u fudbalom zaluđenoj Nemačkoj ne baš tipičan sport za "lepši pol" - i nije za čuđenje. Fudbalom se aktivno bavio i njen četiri godine stariji brat Nikola, a oboje su povukli na tatu Blagoja, koji je 90-ih godina prošlog veka aktivno igrao sa eksjugoslovenski klub Progres iz Frankfurta, koji se tada takmičio u Oberligi pokrajine Hesen.

- Brat je igrao fudbal i niko nije mogao da me odgovori da ne pokušam i ja. Već sa četiri godine sam istrčala na fudbalski teren, eto ni do danas ga nisam napustila - priča Nataša koja je sve do 10. godine fudbal trenirala zajedno sa dečacima.

Fudbalsku karijeru počela je u SG Bornhajm u frankfurtskom naselju u kojem i danas živi. Sa 11 godina pridružila se devojčicama iz frankfurtskog Ajntrahta, a iz njega je prešla u prvoligaški FFC Frankfurt, koji je dugo godina bio najbolji ženski fudbalski klub u Nemačkoj.

- Sada je to minhenski Bajern iz prostog razloga što su finansijski najjači. I ovom sportu je, nažalost, po onoj našoj narodnoj, koliko para toliko muzike. Bajern je slavan klub i ima mogućnost da deo zarade od vrhunskih muških takmičenja i prihoda od brojnih sponzora preusmere i na svoju žensku ekipu i tome leži "tajna" njihovog uspeha - priča Nataša.

Mada je već sa 17 godina ostvarila svoj dečji san i zaigrala u prvoj nemačkoj ligi, u FFC Frankfurt se nije dugo zadržala.

Mnogo odricanja

Nataša je, kao što rekosmo, redovan student prve godine fakulteta, ali i fudbal traži dosta odricanja. Tri puta nedeljno mora da se vozi do 30 kilometara udaljenog Riselshajma na treninge, a u nedeljom je na utakmicama. Napomenimo i to da je klub za koji igra amaterski, dakle za taj agažman ne dobija nikakvu platu.

- Nisam uspela da nađem zajednički jezik sa trenerom. Šanse da igram dobijala sam retko ili nikako i odluka da odem bila je neminovna. Fudbal igram prvenstveno zašto što ga volim. Zato se, umesto da grejem klupu, nisam libila da pređem u klub nižeg ranga, ali gde stalno dobijam priliku za igru i usavršavanje - iskrena je Nataša koja igra na poziciji centarhalfa, a često je u napadačkom špicu.

N. Popović

Za devojku visoku 168 cm nemački sportski stručnjaci kažu da poseduje ono najbolje što godinama krasi srpski fudbal - sjajnu tehniku i dribling.

Nataša voli da priča i o angažmanu u ženskoj reprezentaciji Srbije za čije je ekipe počela da igra već sa 15 godina. U "najdražem dresu Srbije" odigrala je ukupno 21 meč.

- Niko ponosniji od mene što sam na poziv selektora Jovice Cvetkovića bila deo sjajnog trijumfa koji smo u novembru prošle godine u Srbiji izvojevali u prijateljskoj utakmici protiv reprezentativki Nemačke za koje se zna da se među najboljima na svetu. Igrala sam poslednjih 15 minuta, a slavile smo sa 2:0 - kaže Nataša za koju je srpski dres u pravom smislu svetinja. Naime, mada je ona u nemačkoj već treća gereneracija (i njena mama Slađana, kao i otac Blagoje rođeni su u Frankfurtu) nije joj palo na pamet da uzme nemački pasoš - srpski je jedini koji poseduje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online