Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.04.2018.
19:45 >> 22:55h
Vestionline A

Liga šampiona: Magija Ronalda, "kralj" razbio Juve, Bajern preokrenuo u Sevilji

Kada je najpotrebnije - Real i Kristijano Ronaldo su najbolji. Šampion Evrope ne namerava da prepusti krunu. U prvom meču četvrtfinala, "kraljevići" su razbili Juventus u Torinu - 3:0 (1:0) i gotovo sigurno obezbedili sledeću rundu.

Tanjug/AP
Načeo "damu" već u trećem minutu: Kristijano Ronaldo brži od Đorđa Kjelinija za vođstvo Madriđana

Magija Ronalda i ovoga puta je bila kobna za "damu", koja decenijama nema rešenja za madridskog giganta. Portugalac je postigao dva gola, a o drugom u 64. minutu danima će se pisati i pričati. Makazice sa penala, Đanluiđi Bufon nije se ni mrdnuo, verovatno ni trepnuo dok se lopta zakucala u njegovu mrežu.

Portugalac je ušao u istoriju Lige šampiona jer je postao prvi fudbaler koji je postigao gol na 10 uzastopnih utakmica! Na poslednjih 10 mečava u evro eliti postigao je fantastičnih 16 pogodaka. U 72. minutu Marselo je postigao i treći gol za šampiona Evrope i samo overio trijumf raspoložene čete Zinedina Zidana kojoj će revanš na "Santijago Bernabeu" da bude samo formalnost. Juve je završio meč sa desetoricom, jer je kod rezultat 0:2, u 66. minutu, isključen Argentinac Paolo Dibala.

Juve je u većem delu meča bio u podređenom položaju, pogotovo u drugih 45  minuta. Iguain je odlično šutirao glavom u 23. minutu, ali je čudesni Kejlro Navas intervenisao i spasio svoj tim. Tražili su domaćini krajem prvog poluvremena i penal posle igranja rukom Kazemira. Mogao je Turčin Čakir mirne duše da pokaže na belu tačku, ali je on samo odmahnuo rukom i pored protesta domaćih igrača i navijača.

Pogledajte golove iz Torina!

JUVENTUS - REAL MADRID 0:3 (Ronaldo 3, 64, Marselo 72)

Stadion: Juventus. Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

JUVENTUS: Bufon, De Šiljo, Barzalji, Kjelini, Asamoa, Daglas Kosta, Kedira, Bentankur, Aleks Sandro, Dibala, Iguain.
REAL MADRID: Navas, Karvahal, Ramos, Varan, Marselo, Kazemiro, Kros, Modrić, Isko, Ronaldo, Benzema.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
Nije postigao gol, ali može da bude zadovoljan: Robert Levandovski

U drugom meču večeri Bajern je obavio veći deo posla. Bavarci su slavili na gostovanju Sevilji  - 2:1 (1:1) iako su Andalužani poveli pogotkom Sarabije u 32. minutu. Međutim, radost navijača na "Sančez Pichuanu" nije dugo trajala jer je Navas postigao autogol pet minuta kasnije. U nastavku, Bajern je bio bolji, a gol odluke delo je Tijaga Alkantare u 68. minutu za bezbrižan revanš na "Alijanc areni" čete Jupa Hajnkesa, koji je već jednom na klupi Bavaraca donosio "ušati trofej" u Ligi šampiona.

Pogledajte pogotke iz Sevilje!

SEVILJA - BAJERN 1:2 (Sarabija 32 - Navas autogol 37, Alkanatara 68)

Stadion: Ramon Sančes Pichuan. Sudija: Danijele Orsato (Italija)

SEVILJA: Sorija, Sarabija, Kjer, Lengle, Eskudero, N'Zonzi, Pizaro, Korea, Vaskez, Navas, Ben Jeder.
BAJERN: Urlih, Kimih, Boateng, Humels, Bernat, Javi Martinez, Alkantara, Riberi, Vidal, Miler, Levandovski

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online