Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.03.2018.
19:59 >> 22:39h
Vestionline A

Lekcija od Maroka: "Orlovi", sa ovakvom igrom bolje da ne idete u Rusiju! (VIDEO)

Ima nešto trulo u reprezentaciji Srbije! Posle plasmana na Mundijal u Rusiji tmurni oblaci nadvili su se nad "orlovima". Ni kriv ni dužan smenjen je Slavoljub Muslin, za selektora je postavljen Mladen Krstajić bez dana trenerskog staža. Smenjen je kapiten Branislav Ivanović protekle nedelje, a u prijateljskom meču u Torinu naša reprezentacija je dobila šamarčinu od Maroka - 2:1 (2:1).

Tanjug/AP
Utopio se u sivilo "orlova" Nemanja Matić u duelu sa Butaibom

Očajno su delovali naši reprezentativci. Duvala je promaja ispred golmana Dmitrovića, koji je menjao standardnog Stojkovića, Branislava Ivanović nije bilo u startnoj postavi. Njegova zamena Nikola Maksimović bio je nesiguran, dekocentrisan, grešio je, dobio žuti karton, a onda je skrivio jedaneasterac nad Amrabatom iz koga je afrička selekcija povela u 28. minutu. Zijah je bio precizan.

Sve što su "orlovi" uradili bilo je izjednačenje u 37. minutu, kada je Dušan Tadić izbegao ofsajd i rutinski zatresao mrežu. Međutim, kratko je trajala radost naše reprezentacije jer je Kalid Mutaib kaznio opet smušenu rekaciju odbrane Srbije. Nemanja Matić je bio slab na sredini terena, ništa nije polazilo od noge našoj radilici. 

SRBIJA - MAROKO 1:2 (1:2)

Strelac: 0:1 Zijah iz penala u 28, 1:1 Tadić u 37, 1:2 Butaib u 40. minutu.

Stadion: Olimpiko Grande u Torinu. Gledalaca: 10.000. Sudija: Marko Gvida (Italija)

SRBIJA: Dmitrović, Basta, Maksimović (od 73. Ivanović), Tošić, Kolarov, Živković (od 46. Milivojević), Matić (od 67. Grujić), Ljajić (od 83. Prijović), Tadić (od 70. Gaćinović), Mitrović, Kostić.

MAROKO: Munir, Dirar, Benatija, Sais (od 46. Da Kosta), Mendil, El Ahmadi (od 83. S. Amrabat), Busufa, Amrabat, Zijeh (od 91. El Kabi), Belanda, Butaib (od 74. Buaduz).

U nastavku očekivao se odgovor Srbije, ali od toga ništa, Jalovo su naši napadali, jedino su bili blizu gola u 53. minutu kada posle šuta Kolarova, Mitrović nije uspeo da ubaci loptu u mrežu. 

Marokanci su imali veliku podršku sa tribina stadiona u Torinu. Za četiri dana, "orlovi" će igati novi prijateljski meč, ovog puta sa Nigerijom. Krstajić je pokušao sa formacijom 4-3-3, ali je se to pokazalo kao potpuni promašaj. U nastavku je bilo mnogo promena u našoj reprezentaciji, a šansu u finišu je dobio i bivši kapiten Branislav Ivanović.

Muke za Krstajića. Mundijal samo što nije, a mi nemamo ništa - ni igru, ni atmosferu, a posle ovog meča - ni nadu... Crveni alarm je upaljen, ima li vatrogasaca da gasi požar?

Za razliku od naše selekcije, rivali u grupi na SP su bili raspoloženiji. Brazil je u Moskvi pobedio Rusiju - 3:0, dok je Švajcarska u Solunu pobedila Grčku - 1:0.

PROČITAJTE TOK MEČA!

90+5. minut - Utakmica je završena.
82. minut - Slaba igra "orlova".
73. minut - Konačno, na terenu je bivši kapiten Branislav Ivanović umesto indisponiranog Nikola Maksimovića.
67. minut - Marko Grujić ulazi umesto lošeg Nemanja Matića.
55. minut - Šansa za Srbiju, Kolarov je šutirao, a Mitrović nije uspeo da ubaci loptu u mrežu. Ostaje 2:1 za Marokance.
46. minut - Luka Milivojević je u timu u drugom poluvremenu umesto neprimetnog Živkovića.
45+2. minut - Gotovo je prvo poluvreme.

40. minut - GOOOL, opet vodi Maroko, strlac je Kalid Butaib.

37. minut - GOOOL, Srbija je izjednačila, strelac je Dušan Tadić. Nije bilo ofsajda, a vezista Sautemptona je bio siguran.

28. minut - GOOOL, Hakih Zijah je siguran, vodi Maroko.

27. minut - Penal za Maroko. Maksimović je oborio Amrabat. Prestrogo, ali je bilo guranja od strane našeg štopera.
17. minut - Nesigurni Maksimović dobija prvi žuti karton na meču. Marokanci bolji.
8. minut - Maksimović je rizično intervenisao. Umalo da ga pročita Belhada. Srećom, samo korner za Marokance, koji su ambiciozniji na startu meča.
1. minut - Utakmica je počela. Mnogo više navijača Maroka na tribinama stadionu u Torinu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online