Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.03.2018.
20:05 >> 22:39h
Vestionline A

Liga šampiona: Roma slavi Džeka, Ben Jeder šokirao Murinja i "Teatar snova" (VIDEO)

Realu, Liverpulu, Mančester Sitiju i Juventusu u četvrtfinalu Lige šampiona pridružili su se Roma i Sevilja. Srbija će među osam najboljih ekipa da ima predstavnika, a to je Aleksandar Kolarov, levi bek "vučice". Roma je na "Olimipiku" u revanšu pobedio Šahtjor - 1:0 (0:0) i nakoknadila gol minusa (1:2) iz prvog meča u Ukrajini.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
Slavlje fudbalera Rome posle jedinog gola na "Olimpiku" koji je postigao Edin Džeko

Junak duela u prestonici Italije bio je Edin Džeko, koji je u 52. minutu pobegao štoperima gostiju i rutinski zatresao mrežu za erupciju oduševljanja na prepunom "Olimpiku". Imao je Šahtjor šanse, ali ovaj put brojni Brazilci iz ukrajinskog šampiona nisu uspeli da postignu gol. U 79. minutu Šahtjor je ostao i sa desetoricom posle isključenja Ordeca što je olakšavala posao Rimljanima da sačuvaju minimalnu prednost. Aleksandar Kolarov je odigrao odlično čitav meč.

ROMA - ŠAHTJOR 1:0 (Džeko 52). Prvi meč: 1:2.

Strelac: 1:0 Džeko u 52. minutu. Stadion: OlimpikoSudija: Undijano Maljenko (Španija)
Roma: Alison, Florenci, Manolas, Facio, Kolarov, Najngolan, De Rosi, Strotman, Under, Džeko, Peroti.
Šahtjor: Pjatov, Butko, Prdets, Rakitski, Ismaili, Fred, Stepanenko, Marlos, Taison, Bernard, Fereira.

EPA-EFE/PETER POWELL
Nemanja Matić bez četvrtfinala Lige šampiona

U drugom meču, na Old Trafordu - šok za Žozea Murinja i navijače Mančester Junajteda. Posle 0:0 u Sevilji, Andalužani su napravili podvig pobedivši "đavole" na "Teatru snova" - 2:1 (0:0). Junak je bio Francusz Visam Ben Jeder, koji je postigao oba gola za goste, u 74 i 78. minutu. Zanimljivo, on je počeo meč sa klupe, Montela ga je ubacio u vatru samo dva minuta pre nego što je po prvi put uspeo da savlada Davida de Heu. U finišu, Romelu Lukaku je samo ublažio poraz Junajteda. Svih 90 minuta za domaće igrao je Nemanja Matić.

MANČESTER JUNAJTED - SEVILJA 1:2 (Lukaku 84 - Ben Jeder 74, 78). Prvi meč 0:0.

Strelci: 0:1 Ben Jeder u 74, 0.2 Ben Jeder u 78, 1:2 Lukaku u 84. minutu. Stadion: Old Traford. Sudija: Dani Makeli (Holandija).

Mančeters Junajted: De Hea, Valensija, Baji, Smoling, Jang, Felaini, Matić, Lingard, Aleksis, Rašford, Lukaku.
Sevilja: Serhio Riko, Merkado, Kjer, Lengle, Eskudero, Banega, N'Zonzi, Sarabija, Vaskez, Korea, Murijel.

Poslednja dva tima koji će igrati u četvrtfinalu biće poznata posle revanša u sredu (20.45), a sastaju se Bešiktaš - Bajern (0:5) i Barselona - Čelsi (1:1)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online