Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.02.2018.
16:58
Vestionline A

Ljudina: Luka Modrić se uključio u humanitarnu akciju Partizana (VIDEO)

Novinar Partizanove televizije Željko Pantić preživljava pravu porodičnu dramu. Njegov 13-godišnji sin Isaija ima tumor na mozgu i potrebna mu je hitna operacija u SAD.

EPA/Víctor Lerena
Ljudskost bez granica: Luka Modrić

Isaiji je u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9. juna 2017. godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu. Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno boost zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu, piše na sajtu Partizana.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme. Nakon puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji Great Ormond Street bolnice u Londonu, svetski priznati patolog Dr. Žak Tomas dao je nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije.

Neophodna je hitna operacija u jednoj od najnaprednijih bolnica za tretman dečjih tumora mozga na svetu, u Vašingtonu, gde bi umesto dva i po meseca testiranja u Londonu, u roku od dve nedelje nakon operacije, bili urađeni svi mogući testovi uzorka novog tumora i napravljen dalji plan lečenja, koji u slučaju da tumor i dalje ostane nedefinisan, uključuje i imunoterapiju. Porodica je obezbedila troškove avio prevoza i jednomesečnog boravka u SAD pre i posle operacije i tokom kontrola, problem su užasno kratki rokovi i činjenica da do ponedeljka 19. februara mora da se avansno uplati 126.713 dolara, da bi operacija u SAD mogla da se uradi 26. februara i nakon toga krene sa hitnim dvonedeljnim testiranjem uzorka tumora i pravljenje plana daljeg lečenja Isaije Pantića.

Ovu akciju su podržali trener crno-belih Miroslav Đukić, košarkaška legenda Vlade Divac i fudbaler Reala Luka Modrić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online