Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.02.2018.
16:43
Vestionline A

Liga Evrope: Zvezda igrala bez golova, Akinfejev spasao čiste šanse

U prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope Crvena zvezda i CSKA su na stadionu “Rajko mitić” odigrali 0:0. Revanš se igra sledeće srede u Moskvi, a crveno-belima je za prolaz u osminu finala dovoljan i svaki remi osim onog u kojem je rezultat 0:0.

M. Todorović - Vesti
El Fardu Ben u duelu sa Moskovljanima

Za obe ekipe je ovo bila prva utakmica u ovoj godini I čini se da su se obe ekipe uželele fudbala. Uprkos terenu koji je bio mokar, jer je ceo dan u Beogradu padala kiša, viđena je lepa I borbena utakmica.

Prvi su zapretili gosti u desetom minutu kada je šutirao Vitinjo, ali je golman Borjan bio na mestu. Upravo je Brazilac predstavljao najveću opasnost po crveno-bele. Nekoliko puta je šutirao, ali je uvek Milan Borjan bio na mestu.

Najbolje šanse za domaće su imali Radonjić I Le Talek, ali se oba puta istakao golman Moskovljana Igor Akinfejev. Prvo je Radonjić u 35. minutu istrčao kontru, ali je nespretno šutirao. Mnogo bolju šansu je imao Francuz u 49. minutu kada je bio sam I šutirao iz neposredne blizine, ali je izborio samo korner.

Za Crvenu zvezdu nije igrao Ričmond Boaći koji nije bio ni na klupi. Fudbaler iz Gane se nedavno povredio na pripremama i nije uspeo da se oporavi do ovog meča. Ostaje da se vidi da li će biti spreman za revanš, a već je poznato da će u tom meču CSKA biti oslabljen.

Crvena zvezda - CSKA 0:0

Stadion: Rajko Mitić.

Gledalaca: 35.642.

Sudija: Pavel Račkovski (Poljska).

Žuti kartoni: V. Berezucki, Golovin (CSKA).

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Jovičić, Donald, Ben, Krstičić, Radonjić (od 78. Srnić), Pešić (od 85. Račić).

CSKA Moskva: Akinfejev, V. Berezucki, Vasin, Vernblom, Fernandes, Natho, Golovin, Kučajev, Džagojev, Vitinjo (od 85. Čalov), Musa.

POGLEDAJTE TOK MEČA UŽIVO

90+2. minut - Kraj utakmice, konačan rezultat 0:0.

90. minut - Igraće se još dva minuta.
85. minut - Izmene na obe strane. Kod CSKA je izašao Vitinjo, a ušao Čalov, dok je kod Zvezde igru napustio Pešić, a ušao Račić.
84. minut - Opet je Vitinjo zapretio, ali je lopta otišla pored gola. 

78. minut - Prva izmena na utakmici, izašao je Radonjić, a ušao Slavoljub Srnić. Za to vreme ruski navijači prkose beogradskoj zimi.

 

 

70. minut - Obe ekipe prete, ali u ovom momentu bez velike opasnosti po golmane.
58. minut - Ponovo je zapretio Vitinjo, izveo je slobodan udarac iskosa sa leve strane, ali je Borjan bio na mestu.
56. minut - Vitinjo je zapretio, šutirao je sa 20 metara, ali je lopta otišla pored gola. Nije bilo opasnosti po gol Borjana.Stigao je i podatak da na tribinama ima 35.642 gledalaca.

49. minut - Odlična šansa za Zvezdu. Damijen Le Talek je šutirao iz blizine, ali je Akinfejev fenomenalno intervenisao i itzbacio loptu u korner.

46. minut - Nastavljena je utakmica. Navijači su napravili bakljadu, pa se zbog dima gotovo ništa ne vidi.

 

 

45. minut - Kraj prvog poluvremena u kojem nije bilo golova.

35. minut - Kakva šansa za Radonjića. Iskoristio je neopreznost odbrane CSKA, istrčao kontru, šutirao, ali je Akinfejev bio na mestu.

28. minut - U samo jedanom minutu šanse na obe strane. Kod Zvezde je pokušao Rodić, ali je Akinfejev bio na mestu. Potom je Golovin šutirao, ali je Le Talek izbacio loptu u korner.

22. minut - Crvena zvezda je istrčala kontru, konkretno Radonjić, koji je šutirao po sredini po zemlji, ali je lopta otišla pored gola. Sudije su pokazale još jedan žuti karton, a opomenut je Golovin.

19. minut - Vasilij Berezucki je zaustavio Bena koji je bio u odličnoj šansi i dobio žuti karton. Ben je izveo slobodan udarac, ali je lopta otišla za malo iznad gola. Ovo je najbolja šansa za crveno-bele do sada.

16. minut - Igra se polako rasplamsava, a i navijači gostiju su sve bučniji.

 

 

10. minut - Prvi su zapretili Moskovljani i moglo je da bude mnogo opasnije. Vitinjo je šutirao sa nekih 12 metara gotovo neometan, ali je Borjan bio na mestu.

6. minut - Još uvek se igra na sredini terena i golmani nisu imali nikakvog posla.

1. minut - Utakmica je počela. Pre utakmice je minutom ćutanja odata pošta poginulima u avionskoj nesreći u blizini Moskve. Odmah potom osvanula je koreografija na severnoj tribini.

 

 

17.53 - Iako utakmica samo što nije počela tribine nisu skroz ispunjene. Razlog za to su velike gužve u Beogradu izazvane lošim vremenskim uslovima i popodnevnim špicem. Očekuje se da u toku utakmice tribine budu ispunjene do poslednjeg mesta.

 

 

17.32 - Do početka utakmice je ostalo nekih pola sata, Severna tribina je skoro puna, a i gosti imaju dosta svojih navijača.

 

 

17.20 - Mnoge je danas šokirala vest da je jedan navijač CSKA umro u Beogradu. Pogledajte kompletne sastave timova.

 

 

17.10 - Ostalo je nešto manje od sat vremena do početka utakmice. Na tribinama ima između sedam i osam hiljada navijača. Poznati su i sastavi timova, a za crveno-bele ne igra Ričmond Boaći koji se povredio na pripremama, pa ga sada nema ni na klupi. Zato je u timu novajlija Ben.

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online