Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.01.2018.
13:05
Tanjug A

Mažić: Zvali me iz Evrope zbog nereda, ali volim derbi

Najbolji srpski fudbalski sudija Milorad Mažić kaže da su ga mnogobrojne evropske kolege zvale da ga pitaju oko incidenata na 156. "večitom derbiju", ali da, uprkos tome što se na skoro svakom međusobnom meču Partizana i Crvene zvezde dešavaju neredi na tribinama, obožava da deli pravdu na najvećoj utakmici u zemlji.

EPA
Milorad Mažić

- Pritisak je sastavni deo posla kojim se bavimo, svaki čovek u Srbiji izložen je njemu na svom radnom mestu, to je sastavni deo društva. Moj stav o tome je sasvim jasan, ko ne može da se nosi s pritiskom ne može da beleži vrhunske rezultate. Ne bavim se pisanjem medija i raznih analiza klupskih struktura. Volim da sudim večiti derbi, to je nešto posebno i što ostavlja upečtljiv utisak - rekao je Mažić Tanjugu.

On je čak 14 puta u karijeri sudio u derbiju, među kojima je poslednji u decembru, kada su slike tuče navijača na južnoj tribini stadiona u Humskoj poslate u svet.

- Situacija koja se desila na poslednjem derbiju je imala veliki odjek u svetskim medijima, pa sam imao dosta pitanja kolega, ali srećom nije bilo većih posledica jer se problem odmah lokalizovao. Ipak, morala je bolja slika iz Beograda da se pošalje, iako je jasno da je pirotehnika sastavni repertoar derbija.

On je svestan velike odgovornosti i da bi svaka pogrešna odluka ili pražnjenje dela tribina zbog nereda bilo okidač za još veće probleme.

- Odgovornost je velika, toga smo svesni moji saradnici i ja. Nije lako, ali izabrali smo ovaj posao, volimo ga i to je prateći deo - naveo je jedan od glavnih kandidata za sudiju ovogodišnjeg finala Lige šampiona.

Priznao je i da Evropska fudbalska unija (UEFA) često na seminarima kao primer iznosi prekinutu utakmicu Srbije i Albanije u Beogradu 2014. godine i da je ona umnogome promenila razmišljanje u toj organizaciji.

- Sve što se desi prvi put UEFA pokušava da izvuče pozitivno iz toga kako bi sprečila da se ne ponovi. Utakmica je iza nas, najviše je izgubila selekcija Srbije... Smernice koje radimo na seminarima govore o tome, ali neke stvari ne mogu da se rade po propisima kako ne bi eskalirali u šire razmere. Svakako su se zbog te utakmice doneli neki zaključci - naglasio je Mažić i dodao da ne može da objasni kako bi on postupio u toj situaciji i da li bi nastavio meč, ali da su postojali uslovi da se prekine.

Za razliku od Albanije, Mažić ne očekuje incidente u duelima Srbije i Crne Gore na jesen u Ligi nacija.

- Atraktivna je grupa, svakog ljubitelja fudbala u Crnoj Gori i Srbiji raduju međusobni dueli, to je zdrav rivalitet. Zemlje smo koje imaju sjajne odnose i ne očekujem da će na utakmici biti izleta iz sportskih okvira, što se dešavalo u prošlosti s drugim reprezentacijama - zaključio je Mažić, koji je juče bio učesnik konferencije "Fer plej, fer lajf" u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Novinske agancije Tanjug.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online