Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.12.2017.
16:11
Tanjug, Vestionline A

Đukić: Titula se ne osvaja u decembru, već u maju

Trener fudbalera Partizan Miroslav Đukić izjavio je danas da je zadovoljan učinjenim u 2017. godini, ali da ekipa ima mnogo prostora za napredak u procesu formiranja na duge staze koji je zacrtao kao glavni cilj dolaska u Humsku.

M. Todorović - Vesti
Miroslav Đukić, trener Partizana

- Potrudićemo se da 2018. godina bude još bolja od ove koju ćemo pamtiti po dobrim rezultatima. Partizan je uzeo duplu krunu pre mog dolaska, a posle smo uspeli da se plasiramo u nokaut fazu Lige Evrope. Veoma sam zadovoljan ostvarenim, ali sve je to proces. Titule se ne osvajaju u decembru, već u maju. Ekipa ima prostora za pomak u ovom procesu koji će, nadam se, kulminirati osvajanjem titule - rekao je Đukić novinarima na promociji Partizanovog kalendara u hotelu "Cepter" na Terazijama.

Đukić je istakao da je Partizan pre svega ekipa koja je uspela da nadomesti problem izostanka igrača zbog povrede ili u slučaju najplaćenijeg fudbalera Sejdube Sume nedostatka forme.

- Partizan je ekipa, a moj cilj je šitemski Partizan, dok individualci služe samo da u datom trenutku odnesu prevagu. Mi smo ove godine imali momenata gde nam Suma nije funkcionisao, Tošić je bio povređen, kao i Jankovic i Kosović, ali ekipa je izvukla celu polusezonu bez probelma, jer ona ta koja donosi titulu.

Trener Partizana je dodao da u klubu već rade na lisiti potencijalnih pojačanja, ali da će kostur tima iz jesenje polusezone biti i na proleće u Humskoj.

- Radimo da igrači koji nisu uspeli da se nametnu da polako odlaze, a da na njihovo mesto dođu drugi koji će ojjačati ekipu. Želimo da budemo još kompetentniji, čvršči, jači, bolji. Neće biti velikih odlazaka, već selektivnih, odnosno onih koje mi dozvolimo. 

Đukić veruje da će klub i golman Vladimir Stojković naći način da reprezentativni čuvar mreže ostane.

- Stojković je imao vrhunsku polusezonu, veoma bitan igrač i čovek za nas i na terenu i u svlačionici. Veoma je bitno što je dobio "Zlatnu loptu" jer mu dodatno utiče na samopouzdanje, a on je tada još bolji. Siguran sam da će Partizan i Stojković učiniti sve da on i dalje bude deo nas. Koliko je to realno, videćemo, ali mi smo uvek ekipa i ovde smo gde jesmo zahvaljujući tome.

Trener koji je letos nasledio Marka Nikolića na klupi Partizana opovrgao je tvrdnju da se u domaćem šampionatu lako osvajaju bodovi.

- Krvarili smo za svaki bod, borili se i mučili. Nismo nikoga pobedili i u drugom delu nas očekuje teška borba, ali ekipa raste u svim pogledima i postoji veliki prostor za napredak, a to me najviše raduje - poručio je Đukić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online