Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.12.2017.
18:31
Vestionline A

Poraz koji opominje: Partizan zbog grešaka izgubio u Kijevu

Fudbaleri Partizana su porazom završili takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope. U poslednjem kolu grupe B oni su u Kijevu izgubili od Dinama 4:1 (3:1).

M. Todorović - Vesti
Teofilus Solomon u duelu sa Kijevljanima

Bio je to poraz koji ne boli, ali opominje. Već ranije su oba kluba obezbedila plasman u šesnaestinu finala, pa je ovo bila borba za prvo mesto. Zbog toga se čini da je crno-belima opomena došla u pravo vreme, jer su videli gde greše.

A greše mnogo u odbrani, jer su Kijevljani sva tri gola u prvom poluvremenu postigli prilično lako. Svaki put je odbrana srpskog šampiona lako ispala, a igrači su bespotrebno tražili ofsajd.

Imali su crno-beli svoje šanse. Prvi su zapretili i to u čevrtom minutu kada je Luiz pogodio prečku. Odličnu šansu su u nastavku imali Pantić i Tavamba, ali je golman domaćih oba puta odlično reagovao.

Dinamo - Partizan 4:1 (3:1)

Stadion: "Olimpijski" u Kijevu.

Sudija: Pavel Gil (Poljska).

Strelci: 1:0 Morozjuk (6), 2:0 Moraeš (28), 3:0 Moraeš (31), 3:1 Jevtović (45+3. iz penala), 4:1 Moraeš (76. iz penala).

Dinamo: Buščan, Kedziora, Hačeridi, Kadar, Pivarić (od 65. Garmaš), Šepelijev, Bujalski, Morozjuk, Šaparenko (od 77. Besledin), Cigankov (od 83. Gonzalez), Žunior Moraeš.

Partizan: Stojković, Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić, Everton (od 77. Đuričković), Jevtović, Pantić, Suma, Tavamba, Solomon (od 65. Ožegović).

Žreb šesnaestine finala će se održati u ponedeljak, a dodatni problem za trenera Miroslava Đukića je što u prvom meču na proleće neće moći da računa na Evertona Luiza i Nemanju R. Miletića. Obojica su dobili po žuti karton.

Danas se dogodio incident kada su u Kijevu pretučena dva člana Partizanove ekspedicije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

TEKSTUALNI PRENOS MEČA

90. minut - Kraj utakmice.
89. minut - Đuričković je dobio žuti karton.
83. minut - Poslednja izmena u Dinamu. Izašao je Cigankov, a ušao Paragvajac Gonzalez.
77. minut - Izmene na obe strane. Kod Dinama je izašao Šaparenko, a ušao Besledin. Kod Partizana je izašao Everton, a ušao Đuričković.

76. minut - Penal za Dinamo. Miletić je oborio Cigankova u šesnaestercu, a sudija je odmah pokazao na belu tačku. Moraeš je bio siguran izvođač najstrože kazne i povećao na 4:1.

65. minut - Prva izmena u Partizanu. Ušao je Ožegović, a izašao je Solomon.  Izmena i kod Kijevljana. Izašao je Pivarić, a ušao Garmaš.
62. minut - Prvi žuti karton kod domaćih je dobio Morozjuk.

58. minut - Odlična šansa za Partizan. Jevtović je prošao po desnoj strani, ubacio pred gol, tamo je bio Tavamba. Ovaj je šutirao sa pet metara, ali je lopta pogodila golmana u glavu.

50. minut - Pantić je oprobao šut iskosa, ali je golman Buščan bio na mestu.
48. minut - I Nemanja R. Miletić je dobio žuti karton, pa neće igrati naredni meč u Evropi.
46. minut - Nastavljena je utakmica. 
45+3. minut - Kraj prvog poluvremena. Vode Kijevljani 3:1.

45+3. minut - Penal za Partizan. Suma je oboren u šesnaestercu, a sudija se nije dvoumio. Najstrožu kaznu je izveo Jevotivić i smanjio na 3:1.

45+1. minut - Šeparenko je istrčao kontru po levoj strani, ali je pogodio spoljni deo mreže.
40. minut - Prvi žuti karton na utakmici je dobio Everton. Partizanov fudbaler neće moći da igra prvi meč šesnaestine finala.

31. minut - GOOOL, 3:0 za Dinamo i opet je strelac Moraeš.

28. minut - GOOOL, 2:0 za Dinamo. Strelac je Moraeš. Fudbaleri Partizana su signalizirali ofsajd, ali je sve bilo čisto.

19. minut - Posle jednog duela, Everton se požalio na povredu. Ipak, posle ukazane lekarske pomoći vratio se na teren. Trener Đukić može da odahne.
11. minut - Primljeni gol nije demotivisao igrače Partizana. Solomon je oprobao šut, ali je golman Buščan bio na mestu. 

6. minut - GOOOL 1:0 za Dinamo, strelac je Morozjuk.

4. minut - Već na startu je mogao da se promeni rezultat. Everton Luiz je je oprobao šut iz daljine, ali je pogodio prečku.

1. minut - Počela je utakmica.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online