Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.12.2017.
18:00
M. S. - Vesti A

Stepijev poziv za pomoć prijatelju

I ovo je priča o 25 godina "Vesti". Kad tako dugo trajete i steknete kod ljudi poverenje i uzajamno poštovanje, onda možete i da posredujete između Srbina i Nemca. I to ne bilo kojih. Jednog od naših najpoznatijih fudbalskih trenera Dragoslava Stepanovića i poslanika nemačke vlade Mihaela Branda.

A. Čukić
Dragoslav Stepanović

Povod je utakmica između Crvene zvezde i Kelna, jedna od najvažnijih za srpski klub godinama unazad - posle 25 godina, što se poklapa sa jubilejom "Vesti" - mogli bi da dočekaju proleće u Evropi. Utakmica ništa manje bitna i za tim iz Nemačke.

Crveno-beli su došli u situaciju da završe takmičenje kao drugi u grupi iza Arsenala, a Keln da uspehom na međunarodnoj sceni bar delimično anulira razočaravajuće rezultate u Bundesligi.

Tako je duel u Beogradu postao odlučujući za dalju sudbinu oba tima. Poznato je da je Dragoslav Stepanović nekad igrao za crveno-bele i da je upravo sa "Marakane" otišao u svet, pre svega u Nemačku, gde je napravio veliku karijeru kao igrač i trener i gde i danas živi u Frankfurtu. S druge strane, Mihael Brand je nemački poslanik, koji upravo ovih dana službeno boravi u Novom Sadu, a kako je veliki navijač Kelna poželeo je da spoji posao i zadovoljstvo i uživo u Beogradu bodri svoj tim u izuzetno važnoj utakmici.

Najvredniji papir ovih dana: Karte za utakmicu u Beogradu

Tako je Mihael pozvao svog prijatelja Stepija i zamolio ga da mu pomogne oko ulaznica za utakmicu. Srpski trener je tada kontaktirao beogradsko dopisništvo "Vesti" da posreduju u ovaj "transakciji": pozvao je prvo Crvenu zvezdu i rezervisao ulaznice, onda dao gospodinu Brandu naše podatke, on je poslao novac, a "Vesti" podigle karte kod blagajnika na stadionu.

Zadatak je uspešno obavljen, Dragoslav Stepanović je pomogao prijatelju, a Mihael Brand dobio priliku da u Beogradu bodri omiljeni klub. Ostalo je samo da se vidi ko će se radovati posle utakmice - srpski ili nemački navijači.

"Vesti" već sad mogu da se osećaju kao pobedik, zadovoljne što već dve i po decenije uspešno sarađuje sa našim ljudima u svetu i njihovim prijateljima.

Poslanik ljubitelj fudbala

Dragoslav Stepanović kaže da je nemački poslanik Mihael Brand strastveni ljubitelj fudbala.
- Iako živi bliže Frankfurtu, veliki je navijač Kelna. Ljubav prema klubu preneo je i na porodicu, sve ih je "zarazio" - kaže naš proslavljeni trener.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online