Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.11.2017.
18:25
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Kaluđerović efikasan za prvenac

Doveden je Andrija Kaluđerović proteklog leta u Velington da daje golove i on taj zadatak savršeno obavlja na startu šampionata australijske A lige. Šest kola - pet pogodaka na kontu iskusnog srpskog internacionalca i trenutno drugo mesto na listi strelaca.

wellingtonphoenix.com
Odličan na startu šampionata Australije: Andrija Kaluđerović (desno)

Jedino je ispred nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde napadač Njukasla Irac Roj Donovan, koji je sedam puta zatresao mreže. Ali, ono što je važnije, posle pet sušnih kola bez pobede i osvojena samo dva boda, jedini klub sa Novog Zelanda koji igra elitnu ligu Australije, ostvario je prvu pobedu u sezoni. U Velingtonu je pao Pert Glori (5:2), a Andrija je opet postigao dva pogotka, kao na meču sa Brizbejnom prošlog meseca.

16 mečeva je Andrija odigrao u šampionatu Australije, a 10 puta je zatresao mrežu, po pet puta u dresovima Brizbejna i Velingtona.

- Drago mi je zbog golova. To se od napadača uvek očekuje, ali mi je bitnija pobeda tima. Lakše se diše posle prvenca u sezoni. Osim pretposlednjeg meča protiv Njukasla, kad smo bili veoma loši, ostale mečeve smo dobro odigrali, ali nismo imali sreće da materijalizujemo sa još nekim bodom. Sada nam se sve vratilo protiv Perta. Odigrali smo odlično, efikasno - rekao je Kaluđerović za "Vesti".

Posle četvrtog gola Velingtona, a svog prvog na meču iz jedanaesterca otrčali ste do podelite radost sa trenerom Darijem Kalezićem.

- On me je i doveo u klub, pa sam želeo da mu zahvalim na poverenju koje mi je ukazao. Kalezić je bio sigurno pod najvećim pritskom posle slabijih rezultata. Bili smo poslednji, sad smo skočili, već smo sedmi. Naravno, taj pritisak ne može da se poredi kao kod nas, pogotovo u Zvezdi, Partizanu, gde je svaki poraz - katastrofa. Ovde mirno radimo. Nema tolike tenzije kao u Srbiji i možda Španiji. Zna se šta je čiji posao, drugačiji je mentalitet.

U Velingtonu ste već tri meseca. Da li su se utisci slegli?
- Oduševljen sam, sve mi prija. Retko ko stigne na ovaj kontinent može da se požali da mu je nešto loše. Želja mi je da što duže ostanem ovde. Liga je izjednačena, osim Sidneja koji malo odskače, ostali su tu negde, svako svakog može da pobedi. I šampion Sidnej je prvi put poražen protekle nedelje, i to od Central Kosta, kome je to prva pobeda u sezoni. To govori o izjednačenosti lige.

Nije fudbal najpopularniji sport u Australiji i Novom Zelandu. "Njegovo veličanstvo" na najmlađem kontinentu je ragbi.
- Fudbal je možda treći-četvrti sport. Nema mnogo gledalaca, mada je sada stadion bio pun kada je Novi Zeland igrao sa Peruom baraž za SP u Rusiji. Ovde u Velingtonu nema mnoge publike na našim mečevima, ali se nadam da će rezultati da nateraju da više ljudi dolaze na stadione. Kada dođe plej-of, onda interesovanje poraste. Ovde na Novom Zelandu je ragbi bez premca. Ol Bleksi su šampioni sveta i ubedljivo najpopularniji - zaključio je Kaluđerović.

Sergej dovoljan razlog za smenu

Sa kraja sveta, iz Velingtona, Andrija prati šta se događa u Srbiji, posebno vezano za Crvenu zvezdu i reprezentaciju. Iskusni napadač prokomentarisao je smenu Slavoljuba Muslina sa kormila "orlova".
- Svaka čast Muslinu što nas je odveo na Mondijal u Rusiji, ali mislim da je nepozivanje Sergeja Milinkovića Savića sramotno i dovoljan razlog za smenu. Podržavam ideju da se mladima pruži veća šansa, da zlatna generacija naših omladinaca koja je bila šampion sveta na Novom Zelandu što pre dobije priliku da igra i u najboljoj selekciji - smatra Kaluđerović.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online