Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.11.2017.
00:31
Vestionline, novosti.rs A

Muslin osuo paljbu po Kežmanu: Neće polusvet da mi sastavlja tim

Konačno, oglasio se i Slavoljub Muslin. Smenjeni selektor Srbije, koju je posle osam godina odveo "orlove" na veliko takmičenje, Svetsko prvenstvo u Rusiji, rekao je da je napustio kormilo selekcije jer nije dozvolio da mu polusvet sastavlja tim, a posebno se dotakao menadžera Sergeja Milinkovića Savića, Mateje Kežmana.

M. Todorović - Vesti
Upro prstom u Mateju Kežmana: Slavoljub Muslin, bivši selektor Srbije

- Ne razumem hajku i blaćenje mene u delu žute štampe i menadžerskim krugovima. Prošlog maja sam dobio zadatak da odvedem reprezentaciju na Svetsko prvenstvo i taj zadatak je ispunjen - rekao je Muslin u intervjuu za novosti.rs i dodao:

- Menadžer Milinković-Savića (Mateja Kežman), vodi hajku protiv mene u žutoj štampi. Nalazio je za sagovornike neke bivše fudbalere da tvrde kako Sergej mora da igra. Tog menadžera možda nekako i razumem jer želi da zaradi velike pare na Sergejevom transferu. Koliko se pričalo o Sergeju, očekivao sam da ga reprezentaciji Srbije preporuči čak i papa koji živi u srcu Rima i mogao je često da ga vidi u dresu Lacija. Ja i danas tvrdim da je Milinković Savić dobar igrač, baš kao i Ljajić, ali je kod mene prednost imao Tadić, koji je u poslednjim kvalifikacijama bio treći najproduktivniji evropski igrač. Podsećam da je Ljajić do sada odigrao 23 meča za Srbiju, dao je ukupno tri gola, a u kvalifikacijama za EP je na sedam mečeva dva puta tresao mrežu. Dakle, Sergej i Ljajić su imali jaku konkurenciju. Zbog svega ovoga ne razumem hajku i blaćenje, jer su igrači, moj stručni štab i Goran Bunjevčević ispunili zadatak koji je bio pred nama.

Muslin kaže da ne dozvoljava da mu drugi sastavljaju tim.

- Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim. 

O pričama se nije poštovan dogovor o načinu rada između vas i vrha FSS?

- To nije tačno! Od starta do kraja kvalifikacija sam sa ljudima iz vrha imao dogovor kako se funkcioniše. Taj dogovor je počeo da se krši odmah posle meča sa Gruzijom u Beogradu. Od tada do prošlog četvrtka se nisam ni čuo ni video s predsednikom. Na našem sastanku pre šest dana je bilo jasno da sistem našeg dotadašnjeg rada više ne funkcioniše. 

Muslinu se osvrnuo i na zamerke da nije dovoljno forsirao mlade igrače.

- Da bi se mladi igrači uključili u rad sa A selekcijom, treba malo više vremena. Proces je dug, a naša mlada reprezentacija je imala najčešće iste termine svojih mečeva kao i seniorski tim. Uostalom, polako smo uvodili mlade u tim, mislim tu na Gaćinovića i Maksimovića - objasnio je nekadašnji trener Crvene zvezde i poželeo sreću fudbalerima u Rusiji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online