Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.10.2017.
01:00
Ž. M. - Vestionline A

"Delije" u elementu: Bodrili fudbalere, klicali Kosovu i naravno "UEFA mafija" (VIDEO)

Posle decenije i dolaska Bajerna, konačno jedan evropski velikan stigao je u grotlo "Marakane" - Arsenal. Danima je pogrejavana atmosfera, tražila se karta više. Spektakl je bio, samo još da nije bilo onih makazica Olivijea Žirua u 85. minutu, više od 50.000 navijača bi napustilo stadion zadovoljno. I pored poraza, pesma nije izostala. Navijači Crvene zvezde dobili su prelaznu ocenu. Ono što je najvažnije, delegat nije imao šta da upiše u tefter, nijedna baklja nije upaljena, nije bilo incidenta, pa ovaj put se UEFA neće ovajditi od najpopularnijeg srpskog kluba.

N. Đurović - Vesti
Sever u transu luduje: Navijači Crvene zvezde položili ispit u meču sa Arsenalom

Sever je očekivano davao štimung navijanju, mada ni navijači sa ostala tri dela stadiona nisu zaostajali sa pesmom. U boksu između južne i zapadne tribine bila je "šačica" navijača Arsenala. Oko 500 gostiju tokom većeg dela meča nije mogla da nadglasa "delije", a svojih "pet minuta" imali su posle gola Olivijea Žirua, kada je moglo da se čuje da i tifoza "tobdžija" ima u grotlu "Marakane".

"Delije" su poznate po koreogafijama, a tradicija ni ovoga puta nije izostala. Pred izlazak izabranika Vladana Milojevića na teren, na severu je osvanula zanimljiva ilustracija na račun zaštitnog znaka Arsenala, topa. 

Klicalo se Zvezdi, davan je vetar u leđa fudbalerima na terenu, a na momente vređali su se gosti. "F*ck you, Arsenal" čulo se krajem prvog poluvremena.

Pred start drugog poluvremena novi praznik za oči i dušu, i podsećanje da je Kosovo bilo i biće Srbija. "Sa Kosova zora sviće, sviće... odjekivalo su takti Gračanice.

Kako se utakmica bližila kraju, tako su se svi usredsredili na meč, pa je navijanje bilo mlako. Ipak, posle gola Žirua, stadion je proključao, a "Marakana" je horski klicala "UEFA mafija", a sve zbog prestrogo isključenja Milana Rodića, koje je prethodilo jedinom golu gostiju iz Londona.

Ipak, na kraju ovacije i aplauzi. Igrači su otišli na sever pozdravljeni od "kopa", koji im nije zamerio na porazu. Ipak je Arsenal - Arsenal, ma ko da je igrao u dresovima "tobdžija". Pola sata posle meča, "delije" nisu napuštale severnu stranu stadiona. 

- Navijači su bili fantastični. Zvezda je klub velike tradicije, vidi se da navijači sa velikom strašću prate svoj klub  - rekao je trener Arsenala Arsen Venger na konferenciji za medije.

Tek je polovina grupne faze, četiri boda iz tri meča nije loš kapital, sada slede sva gostovanja u Londonu i Borisovu, pa onda svi se nadaju šlag za kraj godine, Keln i možda presudan susret za plasman u nokaut fazu drugog po rangu evroskog takmičenja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online