Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.10.2017.
02:00
Vesti A

"Orlovi" na Mondijal idu bez žena

Naši najbolji fudbaleri plasirali su se na Svetsko prvenstvo u Rusiju i sad polako treba početi pripreme za ovaj najvažniji fudbalski događaj sledeće godine. Tim povodom Slavoljub Muslin najavio je niz prijateljskih mečeva, a postoji mogućnost da već sledećeg meseca "orlovi" igraju u gostima protiv Kine i Južne Koreje.

M. Todorović
Porodično samo na pripremama: Trening srpskih fudbalera

To se uklapa i selektorovu ideju da bi za rivale voleo da ima selekcije sa drugih kontinenata kako bi se naši najbolji fudbaleri što bolje spremili za iskušenja u Rusiji.

Istovremeno, Muslin uveliko planira i ostale prateće stvari, između ostalog i kako će reprezentativci provoditi vreme tokom Mondijala.

S tim u vezi, odlučio je da fudbaleri neće moći da na Svetsko prvenstvo vode devojke i supruge.

Selektor će dozvoliti igračima da tokom priprema za Mondijal budu sve vreme sa lepšim polovinama i porodicama, ali će u Rusiju putovati sami.

- Planiramo da pripreme budu u Austriji i Švajcarskoj, gde nema mnogo vrućine i da tamo budu supruge, devojke, deca, odnosno čitave porodice. Da svi budemo zajedno. Igrači u klubovima pre podne treniraju, a popodne idu kući i žive normalnim životom, pa nema razloga da tako ne bude tokom priprema. Kada odemo u Rusiju, a 9. jun je krajnji rok, tad idemo bez supruga. Idemo sami - rekao je Slavoljub Muslin za Informer.

To je uobičajena praksa, pa se za sada zna da žene neće voditi ni domaći fudbaleri Rusije, kao ni Meksikanci.

- Mi ćemo tih mesec dana, koliko traje Mondijal, biti sami, koncentrisani na utakmice, upućeni jedni na druge i verujem da tako treba da bude. Ali mnogo bi bilo i da mesec dana pre toga ostavimo igrače bez mogućnosti da svakog dana budu sa najbližima - objasnio je selektor.
Svetsko prvenstvo traje od 14. juna do 15. jula sledeće godine.

Mondijal u brojkama

32 dana će trajati Mondijal u Rusiji

11 ruskih gradova biće domaćini Svetskog prvenstva

Sergej ne igra zbog - Tadića!

Slavoljub Muslin je proteklog vikenda odgovarao na pitanja čitalaca "Sportskog žurnala", a najviše su se odnosila na status Sergeja Milinković-Savića.

Selektor je još jednom ponovio da nema nikakav problem sa Sergejom, niti njegovim menadžerom Matejom Kežmanom, ali je kao glavnog "krivca" što on ne igra za "orlove" naveo - Dušana Tadića.

Kad je jedan čitalac pomenuo selektoru da za Sergeja nije bilo mesta, a jeste za Nemanju Maksimovića koji ne igra u svom klubu, usledio je Muslinov odgovor:

- Njih dvojica ne igraju na istom mestu. Maksimovićeva pozicija je zadnji vezni, a Milinković-Savićeva ista kao i Tadićeva, a znamo kako je Tadić odigrao kvalifikacije, bio je treći asistent u Evropi, učestvovao u sedam i postigao četiri gola. Kad Sergej bude zadovoljio tri kriterijuma dobiće poziv.



 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online