Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.10.2017.
23:08
Ž. Mutavdžić - Vestionline A

Srpski derbi u Australiji: Ko pobedi, plaća večeru

Srpski derbi na tlu Australije. Udariće Srbin na Srbina - Miloš Ninković na Andriju Kaluđerovića. Sidnej u nedelju na svom terenu dočekuje Velington u drugom kolu elitne lige Australije. Oba tima su dobro počela sezonu, šampion je slavio u Melburnu 1:0, dok je jedini tim sa Novog Zelanda koji se takmiči u najboljoj australijskoj ligi igrao nerešeno (1:1) sa Adelejdom.

Privatna arhiva
Prijatelji i rivali: Miloš Ninković i Andrija Kaluđerović

Interesovanje za fudbal u Sidneju ove sezone je mnogo veće nego ranije. Prema rečima najboljeg fudbalera lige Miloša Ninkovića prodato je najviše pretplatnih karata u istoriji kluba.

Navijači domaće ekipe, među kojima će biti veliki broj Srba, imaće priliku da pozdrave šampione u prvom meču na svom terenu, ali to ne plaši napadača Velingtona Andriju Kaluđerovića, koji je prošle nedelje debitovao za novi klub.

Sidnej krenuo bez greške

Posle pobede na startu sezone u šampionatu Australije protiv Melburn Viktorija 1:0 u gostima, šampion je slavio u sredu, kada je takođe na strani bio bolji od Južnog Melburna - 5:1 u FFA kupu.

- Imaćemo veliki motiv da se dokažemo protiv šampiona. Sidnej je najbolja ekipa u ligi, biće mnogo gledalaca na otvaranju sezone. Šampion je favorit, ali nismo bez šansi. Verujem da možemo da ostanemo neporaženi, što bi bio veliki uspeh za nas - kaže Kaluđerović za "Vesti".

Osim Australije i ljubitelji fudbala u Srbiji imaće priliku da putem malih ekrana (prenos na Areni sport) prate ovaj duel.
- Čuo sam da će biti prenos i u Srbiji. To mi je dodatni motiv. Gledaće me rodbina, prijatelji...

Da li ste se čuli sa Ninkovićem, imali li peckanja pred nedeljni duel?
- U kontaktu smo, čujemo se često, Nine je super momak. Posle meča imaćemo priliku za druženje, dogovorili smo i večeru posle meča. Osim nas dvojice, biće i Hrvat Goran Paracki, koji je moj saigrač u Velingtonu.

Ko plaća večeru?
- Zna se, onaj ko pobedi.

Kakvi su utisci o novom klubu, da li ste zadovoljni vašom igrom u prvom kolu?
- Mogu bolje, naravno. Imao sam protiv Adelejda dve šanse, ali ih nisam iskoristio. Ono što je trener od mene tražio u pogledu nekih taktičkih zamisli sam ispunio, ali želim golove. Kad napadač ne zatrese mrežu, ne može da bude zadovoljan. Verujem da će uskoro doći i golovi. Prvi utisci o klubu su odlični, želeo bih ovde da ostanem što duže. Malo je hladnije u Velingtonu nego što sam mislio, ali ostalo je sve ok. Imali smo posetu od oko 9.000 gledalaca na startu sezone. Kad bude bilo rezultata, biće i više publike.

Imate li kontakta sa našim ljudima u Velingtonu?
- Ne mnogo. Upoznao sam ovde jednog momka iz Novog Pazara i to je sve. Izgleda da u Velingtonu nema mnogo naših ljudi ili ih ja još nisam sreo. U kontaktu sam još sa Markom Đorđevićem, koji igra za Oklend - zaključio je nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Rada, Crvene zvezde i Vojvodine.

Ninković raspucan protiv Novozelanđana

Najboljem fudbaleru Sidneja i australijske lige Milošu Ninkoviću prija Velington. Prošle sezone ova dva kluba su igrala tri puta i nekadašnji srpski reprezentativac je dva puta zatresao mrežu Novozelanđana. Popularni Nine je bio strelac jedinog gola u gostima 23. oktobra prošle godine, i to u poslednjim trenucima susreta, da bi i u Sidneju postigao gol kada su nebeskoplavi slavili 3:1. U trećem meču u prošloj sezoni Velington je 8. aprila ove godine uspeo da osvoji bod - 1:1.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online