Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.09.2017.
20:00 >> 00:08h
Vestionline A

Partizan ispustio 2:0 i na kraju ostao praznih šaka (VIDEO)

Veliku prednost od 2:0 Partizan je uspeo da ispusti i na kraju da izgubi od kijevskog Dinama 3:2 u meču 2. kola B grupe Lige Evrope na praznom stadionu u Humskoj. Crno-beli su ostali sa samo jednim osvojenim bodom iz dva meča, dok je ukrajinski tim ostvario maksimalan učinak pa je prvi na tabeli. Srpski šampiona u naredna dva kola će igrati protiv Skenderbega, prvo u Elbasanu 19. oktobra, a potom u Beogradu.

M. Todorović - Vesti
Ko zna šta bi bilo da je Everton postigao gol u ovoj situaciji

Posle prvog poluvremena u kom je Partizan igrao odlično malo ko je mogao da pretpostavi šta će da usledi i da se presudan momenat meča desio u poluvremenu kada je trener gostiju u igru uveo Brazilca Moraeša i domaćeg igrača Besedina koji su potpuno promenili stanje na terenu.

U prvoj polovini prvog poluvremena gotovo da nije bilo zanimljivosti, a onda je u roku od samo osam minuta domaći tim postigao dva gola. Kod oba je najzaslućniji bio Leandre Tavamba. Najpre je u 34. minutu asistirao Ožegoviću kom nije bilo teško da gurne loptu u gol, a potom je posle odličnog dodavanja Evertona izborio dobru poziciju i zakucao je loptu u mrežu gostiju.

Ništa nije nagoveštavalo da će Partizan potpuno pasti u drugih 45 minuta, a upravo se to desilo. Prvi primljeni gol da je presekao crno-bele moćda i zbog načina na koji je primljen pošto je Ožegović rukom zaustavio udarac u kaznenom prostoru pa je Dinamo sa bele tačke smanjio na 2:1.

M. Todorović - Vesti
Na kraju tuga u redovima crno-belih

Usledili su uraganski napadi Kijevljana, a najzaslužniji što Dinamo nije ranije napravio preokret je Vladimir Stojković koji je sprečio najmanje tri sigurna gola. Međutim, ni on nije svemoćan pa je najpre Bujalski izjednačio posle dobrog dodavanja Besedina, da bi Moareš upotpunio preokret u 84. minutu kada je posle odbitka od prečke loptu prebacio preko linije.

Crno-belima preostaje da urade detaljnu analizu kako bi uvideli šta im se desilo u drugih 45 minuta kada jednostavno ništa nije funkcionisalo u njihovoj igri.

Partizan - Dinamo Kijev 2:3 (2:0)

Ožegović 34, Tavamba 42 - Moraeš 54pen,84, Bujalski 68  

Stadion: Partizana

Sudija: Sven Moen (Norveška)

Žuti kartoni: Janković, Everton (Partizan) - Kravec, Bujalski (Dinamo Kijev)  

Partizan (4-4-2): Stojković - Vulićević, Miletić, Ostojić, Miletić - Radin, Everton, Suma (75 Pantić), Janković - Ožegović (79 Jovanović), Tavamba.  

Dinamo Kijev (4-2-3-1): Koval - Kedžiora, Vida, Kadar, Pivarić - Sidorčuk, Bujalski - Cigankov (46 Moraeš), Garmaš, Gonzales (90 Morožjuk) - Kravec (46 Besedin).

Naredni meč u Evropi je za tri nedelje što je sasvim dovoljno vremena da se do odlaska u Elbasan isprave greške i u meču sa direktnim rivalom za plasman u eliminacionu fazu pokušaju da osvoje zlata vredne bodove.

Tok meča:

Drugo poluvreme

90+4. minut - KRAJ utakmice u Humskoj, Partizan - Dinamo 2:3 (2:0), Veliki preokret u drugom delu, trener Hackevič je izmenama tokom pauze potpuno preokrenuo tok meča u korist svog tima

 

 

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade izgubljenog vremena

84. minut - Potpuni preokret u Humskoj, vodi Dinamo 3:2, odbitak posle prečke u mrežu je prosledio Brazilac Moraeš

81. minut - Stojković brani slobodnjak Pivarića, šalje loptu u korner
76. minut - Loš udarac Ožegovića
75. minut - Stojković brani udarac Garmaša, umalo potpuni preokret
72. minut - Mogao je Dinamo do potpunog preokreta, ali Besedin nije uspeo da progra Moraeša, Radin je odlično reagovao
69. minut - Koval brani odličan udarac Ožegovića i šalje loptu u korner

68. minut - Ni Stojković nije svemoguć, Dinamo izjednačuje na 2:2, Besedin je poslao povratnu, a mladi Bajalski je dao gol

65. minut - Stojković skida siguran gol Domagoja Vide, šalje loptu u korner

60. minut - Dobra kontra Partizana, povukao je Radin centrirao ka Ožegoviću, ali ovaj nije uspeo da uhvati "makazice"

54. minut - Ožegović je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na penal, a Moraeš je smanjio na 2:1.

52. minut - Dinamo je krenuo svim silama u napad u želji da što pre postigne prvi gol kako bi imao šansu da izbegne poraz
46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Dve promene kod gostiju ušli su Besedin i Žunior Moraeš, a izašli Cigankov i Kravec.

Prvo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena, Partizan - Dinamo Kijev 2:0, Ožegović i Tavamaba strelci

45. minut - Malo je falilo da Partizan postigne i treći gol, ali je golman Koval na gol liniji uspeo da stigne loptu i izbaci je u aut

42. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL, Partizan je duplirao prednost, Everton je oduzeo loptu, dodao je do Tavambe, a ovaj je veštim driblinzima izborio odličnu poziciju i zakucao je loptu u gol Kijevljana - 2:0

38. minut - Stojković je dobio udarac laktom u stomak od Kraveca, sudija to nije video

34. minut  - GOOOOOOOOOOOL, Ožegović pogađa posle odličnog prodora Tavambe koji je dao povratnu, a mladi napadač je gurnuo loptu u gol - 1:0.

29. minut - Kakva šteta, Suma je odlično izveo slobodnjak, ali nije imao sreće, lopta je otišla tik pored stative

24. minut - Gonzales je bio jedan na jedan sa Stojkovićem, a golman Partizana u rukometnom stilu brani

18. minut - Stojković brani opasan udarac Kraveca

17. minut - Kakva šansa za Evertona, bio je sam pred golmanom gostiju, ali dipustio je da ga stigne Vida i da izblokira udarac

17. minut - Tavamba je driblao po desnoj strani, centrirao u srce peterca, ali nije bilo nikog da zahvati loptu i prosledi je u gol

12. minut - Prvi korner na meču, za Partizan, ali je slabo izveden

 

 

5. minut - Na početku meča lopta je nešto više u nogama domaćih igrača

1. minut - Utakmica je počela pred sablasno praznim tribinama stadiona u Humskoj

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online