Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.09.2017.
02:09
Ž. M. - Vestionline A

"Delije" u elementu: Koreografija za oči i dušu, UEFA na tapetu, na kraju - ovacije igračima

Deset godina su "delije" čekale na Zvezdu u grupnoj fazi Lige Evrope. Čekali, i dočekali, ali "Marakana" nije bila puna na meču sa beloruskim šampionom BATE Borisovim. Ipak, 40.000 gledalaca moglo je da uživa u meču, koji na kraju nije završen onako kako su priiželjkivali oni kojima srce kuca za crveno-bele boje, ali nerešeni ishod nije tragičan, samo je zamajac za dalje bitisanje čete Vladana Milojevića u drugog po rangu evropskom takmičenju.

A. Čukić - Vesti
Spektakl na startu meča: Sjajna koreografija navijača Zvezde na severnoj tribini

Sever, tradicionalno, kada su ovako važni mečevi u pitanju, pola sata pre početka meča je bio pun. Ostale tri tribine nisu se punili onako kako su mnogi priželjkivali, ali ostaje utisak da su karte bile preskupe za osiromašeni džep građana Srbije. Kako se približavao početak meča, tako je tenzija bilča sve veća, videlo se sprema koreografija, da su "delije" opet pripremile spektakl za oči i dušu. Naravno, motiv je Kosovo, a transparent na centralnom delu navijačkog kopa "zemljo slavnih vitezova" podsetio je na slavnu prošlost Srbije.

Kako se na startu meča na terenu ništa nije zanimljivo dešavalo, tako je mlaka bila podrška izabranicima Vladana Milojevića. Ipak, ukrajinski sudija Jevgenij Aranovskij probudio je "delije" čudnim kriterijum u prvih 20-ak minuta. Posle njegove sporne odluke da ne dosusdi faul za crveno-bele sevnula je kontra, iz koje su gosti pogodili prečku. Tada je nastala erupcija negativne energije ka Ukrajinci, a na tapetu je bila - naravno Evropska kuća fudbala. "UEFA mafija, Kosovo je Srbija" orilo se na severu.

Na startu drugog poluvremena, probudili su se crveno-beli fudbaleri, probudili su se i navijači. Kada je Nemanja Radonjić postigao vodeći gol, nastala je erupcija oduševljenja. Klicalo se Zvezdi, sve je mirisalo na pobedu i prva tri boda u Ligi Evrope. Ali, Signevič je u 72. minutu sprečio slavlje "delija".

Ipak, nisu najvatrenije pristalice okrenule leđa fudbalerima. "Šampioni, šampioni", orilo se severnom tribinom, a puleni Vladana Milojevća otišli su do kopa da se zahvale na podršci najvatrenijima.

Sve u svemu, fudbaleri crveno-belih, kao i navijači, zaslužili su jednu solidnu "osmicu",  a samo možemo da pretpostavimo kakav spektakl se očekuje za mesec dana kada na "Marakanu" stiže veliki Arsenal.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online