Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.09.2017.
13:59
M. Topalović - Vesti A

Može li Zvezda do novog podviga?

Fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se pred svojom publikom na evropsku scenu posle deset godina

EPA/ROLF VENNENBERND
BELORUSKI ADUTI: Jermakovič i Milunović

Na stadion "Rajko Mitić" dolazi beloruski BATE Borisov i kako najavljuju iz štaba beloruske ekipe, dolaze po bodove.

Zvezda je samo jedan od tri tima koji su do grupne faze Lige Evrope došli kao učesnici prvog kola kvalifikacija za ovo takmičenje. Skenderbeg i Makbi iz Tel Aviva su druga dva.

Protiv beloruskog tima crveno-beli igraju prvi put. Gledano deset utakmica unazad Belorusi su izgubili tri puta i jednom igrali nerešeno. Poslednji poraz u ligi doživeli su od Krukmašija 20. avgusta (2:3), pre toga od Minska (0:1), a u Evropi su pre skoro dva meseca izgubili od praške Slavije sa 1:0. 

Nakon toga su istu ekipu dobili 2:1. Ono što može da bude prednost tima Vladana Milojevića je što pobedu u gostima čekaju punih pet godina iako su u kvalifikacijama do sada fudbalera iz Borisova pobedili u dve od tri utakmice. 

EPA/Srdjan Suki
OPREZ I OPTIMIZAM: Vladan Milojević

"Kad veruješ u sebe i tim, nemaš čega da se plašiš, a kada nemaš razlog da se plašiš. tada nemaš pritisak", motivaciono je poručio Milojević svojim igračima.

Zvezda je do sada igrala protiv beloruskih ekipa jednom kada je 2015. godine eliminisala Naftan u dve utakmice u kojima su pljuštali golovi, 3:3 i 4:3. Zvezda je sa 4:3 slavila u gostima i prošla dalje. Četi Vladana Milojevića sigurno neće smetati da se ponovi sličan scenario pod uslovom da Zvezda na kraju izvuče tri boda na startu Lige Evrope, ovog puta kod kuće.

"Kod nas vlada dobro raspoloženje, radujemo se što smo ušli u Ligu evrope, za nas je to praznik. Bez obzira s kim igramo, mi uvek idemo da uzmemo bodove. Znamo gde smo došli, kakvi su navijači i šta nas očekuje, ali mi smo došli po bodove", rekao je Jermakovič novinarima u Beogradu. 

Fudbaleri BATE Borisova igraju sutra protiv Crvene zvezde utakmicu prvog kola Grupe H Lige Evropa. 

"Zvezda ove sezone igra vrlo stabilno i ne ide ispod određenog nivoa. Imaju kvalitetne individualce, ali i kvalitetan tim. Agresivno igraju kako u napadu tako i u odbrani, a posebno agresivno igraju kod kuće. Što se tiče negativnih aspekata njihove igre tiče, mi ih znamo ali videćemo sutra da li ćemo to iskoristiti", rekao je trener BATE-a Jermakovič. 

EPA/ETTORE FERRARI
Hvali Zvezdin trio: Trener BATE Borisova Jermakovič

Upitan koji igrač Zvezde će biti najveća pretnja njegovom timu, Jermakovič je odgovorio da, "Svaka linija ima svog lidera, veoma su dobri Donald, Kanga i Boaći". 

I defanzivac gostiju, Nemanja Milunović, rekao je da je njegova ekipa u Beograd došla po bodove.

"Prijatno je biti ovde. Tim Crvene zvezde naravno da poznajem, ali mi smo došli po bodove, videćemo šta će biti... Saigrači su upoznati sa atmosferom. Igrali smo ovde i protiv Partizana, znaju da su navijači Zvezde još vatreniji i veći je stadion, ali to nam ne stvara veliki pritisak", rekao je Milunović.

13.000 navijača Kelna želi u Beograd

Oko 13.000 navijača Kelna trebovalo je ulaznice za utakmicu protiv Crvene zvezde u Beogradu u Ligi Evrope, otkrio je golman nemačkog tima Timo Horn.

Među pristalicama Kelna vlada velika euforija jer njihov klub posle 25 godina igra međunarodne utakmice, a čak 20.000 je htelo da uživo prati meč protiv Arsenala u Londonu.

"Naši navijači su veoma uzbuđeni zbog utakmica koje igramo u Ligi Evrope. Oko 20.000 ljudi je tražilo karte za utakmicu sa Arsenalom, a mogu da dobiju samo 2.000. Već sada je oko 13.000 navijača trebovalo karte za utakmicu protiv Crvene zvezde u Beogradu", rekao je golman Kelna Timo Horn, a prenosi UEFA.

Prema pravilima UEFA, gostujući navijači mogu da dobiju karte u količini od pet odsto kapaciteta stadiona Rajko Mitić, što iznosi oko 2.500.

Utakmica između Crvene zvezde i Kelna igra se 7. decembra u poslednjem kolu H grupe Lige Evrope.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online