Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.08.2017.
17:19
Ž. M. - Vestionline A

VESTIONLINE predstavljaju Partizanove rivale u Ligu Evrope

Voljom žreba u Monte Karlu, Partizan će na noge kijevskom Dinamu, Jang Bojsu iz Berna i šampionu Albanije, Skenderbegu. Srpski šampion može da bude zadovoljan rivalima. Nijedna ekipa ne odskače kvalitetom, pa četa Miroslava Đukića s pravom može da ima ambicije da prezimi u Evropi.

EPA/HOMEM DE GOUVEIA
Tamas Kadar, štoper kijevskog Dinama

DINAMO KIJEV - Najpopularniji klub u Ukrajini prethodne 10-ak godina bio je u senci Šahtjora. Kijevljani su imali ambiciju da se plasiraju u Ligu šampiona, ali već na prvom stepeniku u trećem kolu kvalifikacija, spotakli su se protiv Jang Bojsa, sa kojim će, zanimljivo, opet da igraju, ovaj put u Ligi Evrope. U Kijevu je bilo 3:1 za Dinamo, a u Bernu "mladi momci" su bili bolji - 2:0. Do Lige Evrope, Dinamo je došao pošto je izbacio portugalski Maritimo. Posle 0:0 u gostima, u revanšu je bilo 3:1 za ekipu iz glavnog grada Ukrajine.

Prema specijalizovanom portalu "transfermarkt" vrednost Kijevljana je 83.200.000 miliona evra. Prva "violina" tima je reprezentativac Ukrajine Andrej Jarmoljenko, čija tržišna vrednost je čak 18.000.000 evra. Od nosilaca igre tu su još Ukrajinci Denis Garmaš i Sergej Sidorčuk. U napadu je poznati internacionalac iz Konga Diumersi Mbokani. Od stranaca tu su dvojica Hrvata, Domagoj Vida (drugi najvredni igrač tima - 9.000.0000 evra) i Josip Pivarić. Od ovog leta član Kijevljana je nekadašnji fudbaler Rada i Crvene zvezde Aleksandar Pantić. Prošle sezone, Dinamo je bio drugi u šampionatu Ukrajine, dok je superiorno titulu osvojio Šahtjor.

EPA/PETER KLAUNZER
Nekada omaldinac Partizana: Miralem Sulejmani, jedan od najboljih fudbalera Jang Bojsa

JANG BOJS - Švajcarski vicešampion je stigao u Ligu Evrope pošto je eliminisan u plej-ofu za Ligu šampiona od moskovskog CSKA. "Armejci" su u dvomeču ostvarili dve pobede, 1:0 u Bernu i 2:0 u glavnom gradu Rusije. Vrednost tima iz Berna je 27.350.000 evra. Najvredniji igrač je Francuz Joris Rave - 3.750.000 evra. Jedan od najboljih igrača je nekadašnji srpski reprezentativac Miralem Sulejmani, čija je vrednost na tržištu - 2.500.000. Godina su "mladi momci" u senci Bazela, ali ove sezone ekipa iz Berna ima šampionske ambicije. U prvom kolu šampionata Švajcarske, Jang Bojs je srušio šampiona, a gol je postigao Mirelem Sulejmani. Od poznatijih igrača tu je Francuz Žilijem Oro, nekadašnji napadač PSŽ.

EPA/Armando Babani
Fudbaleri Skenderbega elimnisali Dinamo iz Zagreba u plej-ofu za Ligu Evrope

SKENDERBEG - Autsajder Grupe B, ali samo na papiru je Skenderbeg, šampion Albanije. On je u prethodnoj rundi napravio veliko iznenađenje eliminisavši zagrebački Dinamo (1:1, 0:0). Prema "transfermarktu" vrednost ekipe je 6.930.000 evra. Najskuplji igrač je Liridon Latifi -  825.000 evra. Oism igrača iz Albanije i sa Kosova, redove Skenderbega nose Hrvat Marko Radaš, Kamerunac Bakari Nimaga, Etiopljanin Benejan, Brazilac Seržinjo, Gambijac Ali Sove, Crnogorac Goran Vujević, Turčin Brtuhan Karadeniz, Iranac Reza Karimi i Nigerijac Džejms. Trener je 50-godišni Ilir Daja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online