Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.08.2017.
16:11
Vestionline, Informer A

Vuletić opleo po licemerima iz UEFA

Odluka UEFA da zaključa kapije stadiona Partizana na sledeće dve evropske utakmice, zbog incidenata na utakmicama protiv Budućnosti i Olimpijakosa, naišla je na oštru osudu čelnika srpskog šampiona.

M. Todorović - Vesti
Za duel sa Videotonom verovatno neće biti pomoći navijača ekipi Partizana

Jedan od potpredsednika Partizana Vladimir Vuletić otkrio je u intervjuu za Informer da je predlog bio da klub bude izbačen iz evropskih takmičenja.

- Predlog inspektora UEFA je bio da Partizan bude isključen iz evropskog takmičenja! Argumentima smo uspeli da smanjimo na ovu kaznu, ako je to ikakva uteha. A, inicijalni predlog je bio da budemo isključeni - rekao je Vuletić na početku razgovora za Informer.

Potom je govorio o licemerju UEFA.

- Reč je o klasičnom i vrhunskom licemerju Evropske kuće fudbala, koja je u potpunom neznanju i sopstvenoj neukosti u vezi sa istorijskim, političkim i svakim drugim sportskim elementima, u kontekstu onoga što su navijači Partizana imali priliku da istaknu, angažovala inspektora za etničku i rasnu netrpeljivost Žan Pola. On je, izgleda, koristio samo građu gugla, američkog Stejt departmenta i Kongresa, Evropskog parlamenta... Jednostrani pogled u kojem se inspektoru čini da je potpuno irelevantno da li je neko lice osuđeno ili optuženo ukazuje na lični, subjektivni, jednostrani, rekao bih i tendenciozni nastup inspektora, koji je predložio ovakvu kaznu za Partizan. Uspeli smo da objasnimo da je Srbija u Drugom svetskom ratu za razliku od drugih zemalja, u okruženju pre svega, imala dva oslobodilačka pokreta, od kojih je onaj prvi, kojem je pripadao Pavle Đurišić, ujedno i prvi gerilski oslobodilački pokret u Evropi. Za razliku od naših komšija, koji su tokom Drugog svetskog rata imali priliku da grade nezavisnu državu Hrvatsku na srpskim kostima, srpska država je imala dva oslobodilačka pokreta.

Kada je u pitanju skandiranje Ratku Mladiću kaže da seradi o optuženiku, ali ne i osuđenom čoveku za dela koja su mu pripisana.

- Inspektor se i dalje bavi likom i delom generala Ratka Mladića, otpužujući navijače Partizana da su dali podršku „dokazanom“ ratnom zločincu. Sve je to u redu, osim reči - dokazanom. On nije dokazani ratni zločinac. Partizan ni na koji način ne želi da ništi žrtve, niti da negira zločine, ali, postupa skrupulozno u stavu sa onim pravilima da se svako lice drži za nevino, pa i u inspektorovim izveštajima mora voditi kao nevino, sve dok sud ne dokaže da je krivo. Nije inspektor sudija i neko ko će da Mladića naziva balkanskom zveri i koljačem iz Bosne, kako ga je nazvao inspektor UEFA. To samo sud može da utvrdi. Ako se to dokaže - podvukao je Vuletić.

Govorio je Vuletić i o gledanju kroz prste Hrvatima, ali i o odnosu prema LGBT populaciji odnosno zastavi koja se pojavila na južnoj tribini stadiona u Humskoj na meču Partizan - Olimpijakos.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online